Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Rick4

  nagyúr

  válasz Jim Tonic #5 üzenetére

  Ott van a linkeden, gondolom az angol alapszinten megy, akkor meg mindennel együtt kb 5 perc feltenni. Szerválj egy pendrive-ot, meg készülj fel, hogy formázni fogja a vinyót.

  "amilyennek te látsz engem az többet mond el rólad mint rólam" Buddha

 • OberMotz

  aktív tag

  válasz Jim Tonic #5 üzenetére

  Rick4 kollégához hasonlóan HP Microserveren használom a cuccot, natívan - az ötletet ő adta a telepítéshez. Ezt egy PÜ-ben írtam egy érdeklődőnek, talán hasznát veszed:

  1. Töltsd le az XPenology-t innen: http://xpenology.trantor.be/
  2. Töltsd le a Win32 Disk Imagert innen: http://www.chip.de/downloads/Win32-Disk-Imager_46121030.html
  3. Bontsd ki az első lépésben letöltött állományt és a Disk Imagerrel írd ki egy pendrive-ra a synoboolot-trantor-4.2-3211-v1.2.img állományt. Ezt a pendrive-ot az N40L alaplapi USB portjába dugjad be (ennek itt is kell maradnia mivel erről fog bootolni a gép ezentúl). Én egy 2GB-os pendrive-ot használtam, ez bőven elég neki, valószínű elmenne kisebbel is, mert a kiírandó image file kb. 33MB.
  5. Indítsd el a gépet úgy, hogy a LAN kábel csatlakoztatva van (bár ez gondolom általában így van).
  6. Töltsd le a Synology Assistantot innen .
  7. Miután telepítetted és elindítottad azt, az Assistantnak meg kell találnia az N40L-t a hálózaton (az N40L DHCP-n kap címet, ha van routered a hálózaton, remélhetőleg attól majd kap).
  8. A megtalált N40L-en jobbklikk és install. A file dialogban válaszd a XPEnology_trantor_v1.2_DSM_DS3612xs_3211.pat file-t (ezt a 3. lépésben kaptad meg az XPenology csomag kibontásakor) és csapatás

  A telepítés kb. 15-20 percig tart (lemezt formáz stb.) aztán újraindul a gép és beléphetsz rá egy böngészőn az 5000-es porton. Nekem még kb. 1 óráig elég lassan működött, mert valami parity ellenőrzést futtat a lemezeken és ez durván belassítja de azóta semmi gond.

  Arra ügyelj, hogy ha már voltak adataid a gépben lévő vinyókon, akkor azokat mentsd le a telepítés előtt, mert a telepítés során az összes elérhető vinyót formázza.

Hozzászólok Aktív témák