Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • nlq

  aktív tag

  gyarilag 2GB az N54L

  a magot a biosbol siman ki lehet kapcsolni... viszont a 8-10 helyett inkabb csak 5watt korul tudsz atllagban sporolni..
  gondolom az 5-7GB 5-7 TB akar lenni...

  ertem a dilemmadat, azonban nem az a dilemma amit te leirsz...

  szerintem dillemad a kovetkezo:
  hasznalsz egy gyakorlatilag agyoncsaphatatlan rendszert es biztonsagban lesznek az adataid
  vagy
  kiserletezgetsz ZFS-el virtualizacioval es tedd ra az adataid aztan vagy meglesznek vagy nem...

  remelem erted a dilemmadat :)

  en is vegigjartam ezt szerencsere nem buktam el az adataimat...
  en azt javaslom, hogy legyen egy eles rendszered es legyen egy tesztrendszered, amivel el tudsz jatszadozni es tudsz fejlődni

  http://bit.ly/arlista1122 magyar cégfelszámolásból számítógépek (lenovo serverek dell optiplexek és latitude notebookok cisco switchek cisco tuzfalak)

 • fogtunder

  nagyúr

  a ZFS nagyon nem megbocsájtó a user errorokkal szemben, és ha egy kattintással elkúrod a tömböt véletlenül, akkor ez van. ja, és virtualizálva csakis próba jelleggel szabad futtatni akármilyen erre épülő cuccot.

  ha ezzel akarsz játszani és tanulni, ajánlom, hogy azt a rendes gépeden csináld, ismerős környezetben. az xpenology elvileg jól elvan virtuális os-ként, de én csak akkor futtatnám így, ha valamiért szükség van nem web alapú GUI-ra is, vagy van valami csak win alatt futó alkalmazás, ami nélkülözhetetlen és nem kiváltható.

  egyéb esetben home server feladatokra valószínűleg fogsz találni valami plugint, amit két kattintásból fel tudsz telepíteni. ezek 95%-ban ugyanazok az open source projectek portjai, amiket egyébként is használnál linux alatt, a funkciókkal, beállításokkal tudsz ismerkedni. aztán, ha egyszer elszánod magad, és tényleg szükséges, át lehet költöztetni virtuális gépre.

  a topikok témájához kapcsolódó kérdéseket kérlek a topikokban tedd fel, ne privátban! - vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások

Hozzászólok Aktív témák