Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    Topikgazda

    válasz zex #6512 üzenetére

    Tesztkörnyezetben gyk. Virtuális meghajtón tudtam úgy frissíteni alverziót, hogy nem használtam hozzá új bootloadert, de ezt éles környezetben nem próbálnám ki, mert garantált az adatvesztés. Szépen le kell hozzá tölteni az új bootloadert azt kiírni pendrivera és aról bebootolni majd az előre letöltött 5.2-5967-et kézzel betallózni. Ugyanis a neten keresztüli frissítés esetén hajlamos a 6.0 legfrisebbjét telepíteni neked és az az álmoskönyv szerint erőst garantálja az adatvesztést, bár mintha már valakinek sikerült volna valami külső programmal adatokat visszanyernie, talán Casoli kolléga tudna mesélni erről részletesebben. :)

    Ahogy a Téma összefoglalóban le is van írva:

    A rendszer frissítése csak abban az esetben megoldható a Control Panel Update/Restore menüpontja alól, ha se fő, se alverzió változással nem jár. Tehát frissíthetünk DSM 5.2-5592-ről DSM 5.2-5592-Update 1-re, de DSM 5.2-5565-ről 5.2-5592-re már nem.

    Az ilyen frissítés esetén új bootloaderre lesz szükségünk, amit a telepítésnél leírtak szerint írjunk ki egy pendrive-ra. Ez akár az aktuálisan használt pendrive is lehet, nyugodtan eltávolíthatjuk a működő gépből. Miután kész vagyunk, első újraindításnál a Grub menüjében válasszuk a Upgrade/Install opciót, majd a Synology Assistanttel töltsük fel az új PAT file-t. A következő bootnál a DSM fogad, válasszuk a migrálást, és készen is vagyunk.

    Egyébként elég régóta használom már az DSM 5.2-5967 Update 2-t gond és hiba nélkül. Csak arra kell figyelni, hogy a fenti módszer szerint kell telepíteni.

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák