Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • blackrulz

  nagyúr

  válasz Mankó #5595 üzenetére

  "HTPC és Xpenelogy párosítása működik valakinél?"

  Natív xpeno telepítéssel kizárt hogy bárkinek is menne. A dsm soha nem támogatott - és ahogy nézem nem is igazán mozognak abba az irányba- pl hdmi kimenetet. Persze valszeg ad ki képet rajta, de csak a konzol szöveges felületét, semmi mást.

  Így nem is igazán van rá megoldás, csak ha virtuálisan fut az xpeno és mellette egy másik virtuális gépen a htpc -nek futó os, legyen az bármi. A proci kódolóját hogy kihasználja e az passz, én direkt úgy vásároltam be, hogy ez ne igazán jelentsen problémát, tizen pár ezerért ott a raspberry pi 2, egy sima 2A-s telefontöltővel meg egy pár gigás sd kártyával köszöni bőven elvan, nálam futott már rajta kodi is, most plex, a nas nem transzkódol mostanság semmit, mert a pi elég vígan lejátszik amit kellett eddig.

  A pi meg fel van ragasztva egy plexi házzal a tv mögé, a tv távirányítóval kezelem a plexet ha akarom, de a kodit is. De ilyen mini lejátszókkal tele a net, kérdezz körbe egy médialejátszós topikban hátha van olcsó és jó miniizé, egy dedikált pc alapú lejátszó egy kicsit overkill htpc-nek ha csak filmeznél szerintem.

  Egyébként meg van pár nas ami tud hdmi-t fater asustor-t vett, bár csak két lemezes és 100 körül volt, de az hdmi-n kitolja a kodi képét, a háttérben meg komplett nas.

  When you want a circus you exalt the clowns

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés