Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    válasz Mankó #5473 üzenetére

    Nem biztos, de mintha írtad volna az elején, hogy kombó gépnek is lehetne használni, ezért ugye a Win10, háttérben az XPE. Sokan a dedikált NAS-t javasolták fent, meg is van az előnye, de ha, ahogy írtad, a gépnek jelenleg is fix helye van a tévé környékén, és nem zavar, akkor nem kell eltenni szem elől. Esetleg néhány szempont, ami nálam eddig felmerült a saját konfigommal kapcsolatban:

    - az igényeim változtak az idők folyamán. HTPC-nek indult, NAS lett belőle, most tripla (vagy quattro? ki számolja? :P ) boot-os gép, és most akarom megcsinálni linux szerver alapon. A vasat érdemes esetleg így kissé univerzálisra tervezni (nekem csak mázlim volt még 2011-ben ilyen szempontból)
    - biztos, hogy 24/7 fog menni? ha nem, akkor első körben a fogyasztás nem drámai szempont.
    - ha 24/7 megy, de gyakran csak üresjáratban, akkor hiába dedikált a NAS, parlagon hever a hardver
    - nálam többször (és pont az ilyen este nézhetős, gyors sorozatokkal) van olyan, hogy az okostévék (két új LG, nem gagyi) DLNA-n nem dekódolják a filmet. Ilyenkor kb. az a megoldás, hogy az XPE, ami a tévére is stabilan rá van kötve, átbootol Xubuntuba, az eléri az XPE fájlrendszerét, és onnan játszom le a filmet. Nem kényelmes, de kézi kis bluetooth bill+touch kombóval elmegy.
    - ha már rá van kötve a tévére a gép, néha netezésre használjuk, vagy pl. online, magyar nyelven nézi a kedvesem valamelyik nyomozós sorozatát, ezeken a speckó oldalakon a tévé beépített böngészője helyből lehal
    - szóval én úgy tudom jobban kihasználni a hardvert, ha a gépen nemcsak az XPE-t futtatom (sajnos a virtualizációt nem támogatja az alaplap, ezért lesz linux szerver az irány).
    +1: új terület számodra, tapasztalatokat szerzel. Kezdd el valahol, minél kevesebb pénzből, majd kigyúrja magát :K

Új hozzászólás Aktív témák