Új hozzászólás Aktív témák

  • bgaborj

    csendes tag

    Sziasztok!

    Sikerült beüzemelnem első épített NAS-omat Xpenologyval (egy QNAP TS-412-t váltottam le vele). Asrock N3700ITX-es lapra építettem, 4GB RAM-mal, 3x3 TB WD Red HDD-vel Raid5-ben. Nagyon élvezem, mert lényegesen jobban hasít mint az elődje, és a DSM-t is sokkal letisztultabbnak, kézre állóbbnak érzem, mint a QNAP op. rendszerét.
    A házzal voltam megakadva, mert nem találtam olyan igazán kis méretű ITX házat ami alkalmas 4 HDD-nek. Végül Bitfenix Phenom lett, ami nagyobb az elképzeltnél, de legalább minden kényelmesen elfér benne.
    A WOL-t beüzemeltem. Az otthoni hálózaton belül szépen ébreszt, de kívülről nem tudom aktiválni, pedig megcsináltam a 9-es port forwardot. Nem tudom mit rontottam el. A mobil DS finder kiadja a parancsot, de nem történik semmi. Szerencsére az ASUS routernek van DDNS szolgáltatása, és arra felkapcsolódva ki tudom adni a WOL-t. Ti milyen programmal csináljátok az ébresztést kívülről (már amelyikőtök használja)?
    A másik gondom az, hogy a Download Station nem tud proxyt kezelni. A QNAP NAS-on socks5-öt használtam. Valahogy nem igazán szeretem, ha idegenek nézegetik az ip-met torrentezés közben :) . Az egész DS forgalom beterelése VPN alá nem tűnik egyszerű megoldásnak ( a hivatalos Synology fórumon lévő hozzászólások alapján sem). Ti hogyan oldjátok ezt meg?

    Köszönöm, ha tudtok segíteni!

Új hozzászólás Aktív témák