Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • fogtunder

  nagyúr

  válasz Csabipici #49 üzenetére

  szerintem itt nagyjából mindenki N36/40/54L-re rakta fel eddig, aki hozzászólt, szóval ja.

  ha lefrissítem egyszer valaha, megírom, de szerintem addig ne állj féllábon, ritkán van időm a szerverrel mókolni :)

  egyébként a hivatalos fórumon láttam több embert, aki sikeresen migrálta az előző verzió alól a tömböt, szóval nem lehetetlen. ugyanakkor én nem tenném ettől függővé, hogy felrakom-e, vagy sem, mert sokkal jobbat szerintem otthoni filserver igényekhez nem fogsz találni. már a 4.2 is igen jó volt, a 4.3-ban is csak apróbb fejlesztések voltak, szóval túl lehet élni 1-2 éves fw-vel is. a modulok pedig főverziótól függetlenül frissülnek a gyári felület alól.

  nekem volt rajta Ubuntu Server, OMV és UnRaid, mielőtt ezt felraktam, ha nem headless futtatnám, akkor valszeg maradt volna az Ubuntu, de az otthoni fileserver funkcióra nekem ez volt a legkényelmesebb. iszonyatosan funkciógazdag, tudja az összes lényeges fileshare protokollt, jól konfigurálható, átlátható és egyszerű GUI, plusz van hozzá egy valag kiváló "plugin" (pl. dropbox, sickbeard, couch potato, mailserver, webserver). semmi olyat nem tud, amit bármelyik másik linux disztrón ne lenne megvalósítható, csak itt klikkelgetve, terminal nélkül el tudod intézni a dolgok 99%-át.

  a topikok témájához kapcsolódó kérdéseket kérlek a topikokban tedd fel, ne privátban! - vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés