Új hozzászólás Aktív témák

  • Proxy2

    aktív tag

    válasz csusza` #4119 üzenetére

    Üdv!

    Két kérdés így első körben: megcsináltam a felhasználói csoportokat a megfelelő jogokkal. Láttam, hogy a felhasználót ha beléptetem a csoportba, lehet plusz jogokat adni neki. Például van egy másik mappa, aminek néhány almappájához szeretnék hozzáférést adni egy illetőnek pluszban. Ilyen opciót nem találtam.

    Nagyon egyszerű, azon a mappán amire jogot akarsz adni jobb gomb katt -> Tulajdonságok Engedély fül
    és máris adhatod annak a személynek akinek, olyan engedélyt amilyet csak akarsz. - a webes File Station-ról beszélek természetesen, a megfelelő előjogok birtokában -

    Elég fontos lenne a mentési része is a dolgoknak. Lehet ütemezni ilyen automatikus mentést, kiválasztani, hogy miről szeretnénk. Ez remek. Láttam azt is, hogy van ilyen "rotációs" rendszerű mentés, hogy visszamenőleg meg lehet tartani X számút. Kérdés az, hogy ha rájön a lelkem, hogy ő bizony módosított egy doksit, amit nem kellett volna, akkor a backup-ból elő lehet azt csalni, vagy a komplett bakcup-ot vissza kell gördíteni egy korábbi verzióra?

    Akár egy fájl vagy annak verziója is visszaálítható külön a teljes mentés visszatöltése nélkül!
    Ehhez egy remek Synology leírás.

    Amikor egy nagyobb cégnél dolgoztam, Windows Serveren láttam olyan is, hogy azonnal vissza tudták állítani a letörölt/megváltoztatott fájlt. Jelenleg otthoni felhasználókra és kisebb vállalkozásokra szakosodott cégnél dolgozom, így eddig ilyesmire igény nem jelentkezett. De ami késik, nem múlik. :)

    Létezik erre is megoldás :DD
    Akár a Synology Time Backup csomaggal, akár az érkező btrfs fájl rendszerrel amit a DSM 6.0 hoz el.

    Remélem tudtam segíteni.

    [ Szerkesztve ]

    Proxy5

Új hozzászólás Aktív témák