Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Mauzes #3935 üzenetére

    A két Noctua előre azért jött, mert a gyári ventik nem akartak elindulni a legkisebb poti állásban áramtalanítás után a Noctuák pedig igen, megbízhatóan. ezeket használtan vettem + a procihűtőt is. A többi az új volt. Az alaplapot Hardverapróról szereztem, de zsír újonnan azt is. (A tulaj nyerte, de nem volt szüksége rá. :)) )

    A Fractal házat akkor vettem, amikor alig volt több, mint 20.000, a 8 GB RAM-ot is még korábban vettem egyszer akciósan, amikor a béka segge alatt voltak a RAM árak 8500 Ft-ért. Proci LeC-től jött, olcsóbban mint más boltokban, kevesebb garival, de nincs gondom azzal sem. Szóval vegyes a kép, nem egyszerre jöttek össze az alkatrészek, de szép lassan összeállt a vas.

    Nemrég kapott az egész gép egy PCIe-es mSATA kártyát, így ténylegesen ki tudom használni mind a 6 SATA csatit az adattárolókhoz. És ráadásul a kártyán van még egy SATA port, így a házba akár még egy noti vinyót is el tudok majd helyezni. :D

    (#3931) DJ. Ru$y:

    Ext4 fájlrendszernek nem kell töredezettségmentesítés, max. ha nagyon tele, akkor tud belassulni. Azaz inkább kezd el használni a nagyobbakat.

    (#3934) noorbertt:

    Na igen, a szofver az nagyon nagy kérdés.
    Igazából próbálom megtalálni a számomra ideális rendszert, mert lenne sokféle igényem, aminek az XPenology már nem tud megfelelni.

    + XPenology esetén nekem személy szerint nem tetszik a fő verziók körüli frissítési mizéria. OK, ha oda figyel az ember és jól csinálja, akkor probléma nélkül megy, de nekem egy satbil rendszerre van szükségem, ami hasonlóan működik a DSM-hez, de annál már többet tud és van benne lehetőség a "mókolásra"

    OMV azért nem nyert (még), mert ott is akadnak problémák frissítéskor.

    + agyaltam virtuális rendszerben is, de az meg ugye éles adatokkal még nagyobb rizikó.

    Most van egy rendszer, ami ígéretes, csak még nagyon fiatal, és nincs hozzá sok szolgáltatás bővítő csomag (bár amennyi van, az majdnem épp elég).

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák