Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • fogtunder

  nagyúr

  válasz Vhaerun #3841 üzenetére

  az utóbbi időben olvastam panaszokat a második két SATA port Asmedia verzérlőjére ennél a lapnál, szóval ha már SATA kártya, akkor legyen kettő ugyanolyan belőle. vagy, mivel ennyi HDD úgyse fér ITX házba, lehet nagyobb méretű lapot kellene venni, amin egy egy vezérlőn van mind a 4 SATA port, esetleg asztali lapot, valami T szériás Celeron procival, esetleg i3.

  a tömb mérete maga is probléma, 7 lemeznél már érdemes két paritás HDD-t beállítani, maga a paritás számítás is elég erőforrás igényes lehet (ez csak tipp, mert nem próbáltam), plusz egyéb gondok is előjöhetnek, a szakik ekkora méretnél már azt szokták mondani, hogy ZFS+ECC RAM. azt HP Gen8-ból tudod a legolcsóbban kihozni, de abban ugye csak 4 SATA hely van.

  a külön HDD szerintem felesleges, a tömb úgyis menni fog folyamatosan a csíkozás miatt, energiát nem spórolsz vele. én a helyedben átgondolnám, hogy kell-e ekkora tárhely, vagy elég lenne 3*8TB + 1 paritás, és akkor egy Gen 8, bele 8GB ECC RAM és Freenas, vagy NAS4Free + ZFS + RAID-5. és a Samsung HDD-ket is elfelejteném, vagy WD RED, vagy HGST Deskstar NAS.

  ezt leszámítva minden OK :D

  [ Szerkesztve ]

  I hate morning people. And mornings. And People.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés