Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    Topikgazda

    válasz fogtunder #2970 üzenetére

    Ne tudd meg, hogy tegnap hány tutorialt néztem át. :) Igaz azt írtam, hogy nem tudok angolul, ez igaz is. Azt viszont nem írtam, hogy egy picit nem értem ami le van írva. Mondjuk így telepíteni egy még általam nem használt cuccot, jóval munkásabb.
    Igen azt kivettem, hogy a második tutor az Vbox telepítés lenne DSM alá ezért nem is forszíroztam. Az x64 x86 kérdésre meg, azért raktam DS216play-t mert az x86 ra készült és ahhoz használtam az utolsó x86-os Bootloadert. Itt jött elő az a probléma, hogy az összes x86-os Bootloader mind IMG kiterjesztésű viszont a VBox csak ISO-t akart megenni és sorra visszadobta őket. Ekkor megpróbáltam IMG to ISO konvertert használni illetve simán átneveztem az IMG-t ISO-ra, de egyik próbálkozás sem jött be. A Bootolhatóság a konverzió közben eltűnt. :(

    Aztán tovább túrtam a netet és a Google barátom dobott egy Tutort, ami még úgyszintén x64ről szólt, de volt benne egy nekem kellő parancs:
    "c:\Program Files\Oracle\VirtualBox\VBoxManage.exe" convertdd synoboot-trantor-4.3-3810-v1.0.img synoboot-trantor-4.3-3810-v1.0.vdi

    Egyébként hátha másnak is hasznos az ott leírtak.

    uki kollégának hála! :R Most már van VTx-em és menni fog az x64-es verzió.

    A gépről amin a VBox van: hp compaq dc7800 convertible minitower. Egy Intel E8300-as C2D proci W7 64 bites oprencerrel, ezért nem értettem, hogy mi a bánatért nem akar a VBox 64 biten virtualizálni. Aztán beugrott, hogy olvastam, hogy a Biosban engedélyezni kell a VTx-et, de nem találtam. Végül is az ilyen Brand gépek Biosában messze nem állítható annyi minden mint a Második Dzsunka balra típusú gépekében. Így elkönyveltem, hogy itt sem állítható pont a VTx, szóval ezért mentem a DS216play irányba mint utolsó x86-os DSM, de ez most már túlhaladott. :)

    bupemko

    Azért 4 vagyis 3 virtuális meghajtó, mert a Tutorban is annyi volt én meg azért nem voltam annyira bátor, hogy ha már nem a Tutor szerinti x64-est használom, hanem a 216playt ami x86-os, legalább valamennyire a leírást kövessem.

    [ Szerkesztve ]

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák