Hozzászólok Aktív témák

 • nemurea

  aktív tag

  válasz escape #2001 üzenetére

  Hát ezt akkor érdemes jó előre végiggondolni, de a lényeg, hogy Te mit akarsz, milyen tápot:
  1) Ha paneltápot akarsz, mert fontos a fogyasztás és a jó hatásfok és a (plusz) ventillátor hiánya és a nem melegedő ház, akkor a) dc végű alaplap + valamilyen adapter 3e Ft-ért (fekete izé, ami átalakítja a 230V-ot 9-19V-á) VAGY b) nem dc végű táp, de akkor kell komplett pico psu: 12 e Ft + adapter 3 e Ft

  2) Ha nem paneltápot akarsz, akkor arra nagyon figyelj, hogy kissé kellemetlen módon a CM110-be normál méretű (ATX) táp megy, esetleg valami hackeléssel kisebbet is lehet bele tenni. Ennek az a hátránya, hogy brutál sok helyet elvesz az eleve nem túl nagy házból, ergo nem lesz jó a szellőzése, meg kényelmetlen is bele pakolni. Itt is két (elvi) lehetőséged van: a) passzív ATX táp: 1x e Ft, melegszik, nekem ilyen volt, nincs hangja, viszont egyszer-kétszer kiütötte magát, amikor éjszakára bekapcsolva hagytam a gépet, ezt cseréltem le pico psu-ra VAGY b) rendes ventillátoros aktív táp, így lesz a rendszeredben plusz egy ventillátor. Mindkettőre igaz, hogy nem nagyon van 300W alatti táp ATX méretben, egészen egyszerűen nagyobb erőforrás-igényű gépekre vannak méretezve, ergo nem lesz jó a hatásfoka, feleslegesen melegszenek és (valószínűleg) többet fogyasztanak.

  Ha én most építenék rendszert, fel sem merülne bennem, hogy ne paneltáp legyen, de ha mégsem paneltáp, akkor valamilyen kisebb teljesítményű (pl. max 200W) Delta tápban gondolkodnék (olyan volt a HTPC házamban, az is nagyszerű) - de az NEM ATX-es (SFX vagy valami ilyesmi, nézz utána a lehetséges szabványoknak). És ebből a szempontból talán a CM110 nem is olyan jó választás, mert behatárol az ATX irányába (vagy barkácsolsz valamit, hogy a kisebb tápot belerakhasd).

  Lehet, hogy vannak még opciók táp-fronton, majd a többiek elmondják (ha gondolják) a tapasztalataikat - de lehet, hogy akkor nem a CoolerMaster 110 lesz a befutó ház.

Hozzászólok Aktív témák