Új hozzászólás Aktív témák

  • piglet76

    tag

    válasz Patice #1856 üzenetére

    Értem az okfejtésedet, és el is fogadom, mivel teljesen logikus, amit írsz, de ezek szerint eltérő felhasználásra készült a géped, és készülne az enyém.

    Igazad van, mindabban amit írtál az alulfeszelésről, fogyasztásról, és a tápokról is. Asztali gépnél nem is tökölnék ilyeneken. (Én legalábbis.) Ott mások a szempontok általában. Persze a költséghatékonyság / teljesítmény / fogyasztás fontos ott is, de az elvárások is.

    Nekem van egy asztali gépem, és lesz is. (Más kérdés, hogy azt is előbb-utóbb átépítem valami kisméretű lapra, házba, de van gépem, amit használok.)
    Nekem ez a "doboz" csak a NAS szerepét kell, hogy betöltse. Nem várok tőle mást, nincsenek vele erőforrásigényes terveim. Ketyegjenek benne szépen a meghajtók, töltsön le, mint a kisangyal, és ne zabálja ki a zsebemet se a megépítése, se az üzemeltetése. Célhardvernek szánom a kompakt, fapados D-Link helyett.

    Ezt a NAS-t úgy szeretném megépíteni, hogy lehetőleg a legkevesebb barkácsolással, szinte azonnal használatba tudjam venni, nincs kedvem/időm vele sokat foglalkozni, turkálni az UEFI-ben, tesztelgetni a feszültségeket, órajeleket. Pont ezért keresek olyan lapot, ami az XPEnologyval biztos, hogy együttműködik, nem érnek meglepetések. Feltelepítem, elindítom, megcsinálja a kötetet és én boldogan használom sokáig. Ez a terv. :K

    Ahogy a barátomnál láttam a Synology felületén az erőforrás figyelőt, még a Q1900-nak sem okoz semmi gondot a sok szálon, nagy sávszélességgel való párhuzamos le-, és feltöltés, tehát nagyon terhelni nem fogom se a tápot, se a lapot. :D

Új hozzászólás Aktív témák