Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz piglet76 #1853 üzenetére

    nem lenne zsúfoltabb, mint a meghajtókerettel, ami az általad nézett házban van, konkrétan még jobban is tudnának szellőzni a lemezek. ugyanakkor nekem az az érzésem, hogy te már eldöntötted, mit veszel, szóval ezt a részt én innentől zárnám.

    ezt a kitömörítéses dolgot én nem értem. részint azért, mert a DL stationnek meg van adva, hogy a tömörített állományokat automatikusan bontsa ki ugyanabba a mappába, sosem érdekelt, hogy melyik meghajtón van, megcsinálja, átmozgatom a végleges mappába, a tömörített cuccokat majd letörlöm, mikor vissza lett töltve. sosem érdekelt, sőt, én direkt nem is szeretném tudni, hogy melyik file melyik lemezen van fizikailag, mert pont ezért van NAS, hogy a teljes tárhely egyben látszódjon. illetve ilyen méretű tárhelynél én már redundáns tárolásban gondolkodnék, ahol van lehetőség az adatok visszaellenőrzésére is (elvileg az SHR tudja, de mondjuk az mhddfs+snapraid kombó is képes rá). ha az asztali gépedre tömörítesz, ahhoz semmi köze a szerver procijának, onnan csak az adatot kapja a géped.

    otthoni felhasználásnál max a gigabit lesz a korlát, nem a SATA II, mivel ennél több adatot nem fog tudni kipumpálni magából a szerencsétlen gép. a gigabitnél gyorsabb eszközök egyelőre nem igazán az otthoni háztartásokra vannak szabva, én nem foglalkoznék komolyabban azzal, hogy ennél gyorsabb I/O-ra méretezzem a gép bármelyik alkatrészét.

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák