Új hozzászólás Aktív témák

  • kgymac

    őstag

    válasz Essejó #17022 üzenetére

    Nem. Egy üres hdd-vel indítani, majd assistanttal/routeren dhcp listában megkeresni az ip címét, majd belépni a felületre az ip:5000 porton.
    Ha panaszkodik, hogy nem talált hdd-t, akkor ezzel az img gond lesz xpeno alatt. Persze, ezt el kell játszani az összes sata porttal.
    Ha minden ok, csak akkor dugnék rá 4 vagy több lemezes shr/shr2 kötet lemezeit. Szvsz könnyen belátható, hogy probléma lesz, ha nem lát 1 hdd-t, de akár szét is esik a kötet, ha több hdd-t nem lát.
    Én úgy olvastam, hogy 1-2 slot sata3, 3-4 slot csak sata2. Meg ugye a sata5-6 port csak raid-ként tud bootolni hackelt bios nélkül. Ugyan nem a gen7, de a gen8 chipkészletére épül a cégnél egy fujitsu primergy 100 szerver (intel c200), ami a gen8 minisas + 1 sata csatijával ellentétben 6 db sata-ként jelenik meg az alaplapon. Szívok is vele, mert a friss, ropogós sata3 hdd-ket csak 3GB-n kezeli a 6GB helyett. A hw biztosan tudja a sas 6G-t és a sata3-at, de ezen a gépen nem (centos7), míg nálam a gen8-on mind a proxmox , mind az esxi alatt simán megy a sata3 sebesség a datastore-okon.BIOS-ra tippelnék, de mivel éles rendszerek futnak rajta, marad így. Meg már nem is garis vagy 5 éve és nincs ilo+dual bios sem. A gen7-emen is orig hp bios van, nem kockáztatnék, ha meg lehet oldani másképpen is. A sata/sas sebességeket le lehet kérdezni elég sokféleképpen, pl. a smartctl is elég megbízható.
    Az itx-es gépeden legyen azért egy pcie16x(min8x) csati, sokat segít, ha gond lenne az alaplapi vezérlőkkel. A jövőt ugye nem igazán látjuk (bár látnoknak érzem magam, mert a syno sok 6.2 update-be tett egy kis fw frissítést, ami hazavágja az xpeno-t, várható, hogy folytatódik a 7-tel is. ;] )

Új hozzászólás Aktív témák