Új hozzászólás Aktív témák

  • Mykroft

    tag

    Egy rövidke beszámoló a hétvégéről :)

    Sok éve futtattam már 5.2-es rendszert, ESXI környezetben, 4 lemezzel.
    A hétvégén egy szerencsétlen áramkimaradás miatt, amit már a szünetmentes sem bírt ki, lekapcsolt a teljes szerver. Újraindulás után sérült xpe rendszer indító lemezképre hivatkozva nem indult el. Arra jutott, hogy ez a "legjobb" alkalom arra, hogy a tesztre felrakott 6.2es rendszerre átköltözzek. Át is csoportosítottam a 6.2es gépnek a lemezeket, kicsit játszottam a sata vezérlőkket, mert az nem mindegy a syno-nak. Lényegében sikerült a migrálás, adatok és a beállítások is megmaradtak.
    1. furcsaság: nem tudtam belépni safari böngészővel, csak firefoxszal.
    2. Nagyon furcsaság, belépés után minden futó service hirtelen leállt, se megosztás, se letöltés, szóval semmi nem ment tovább. A vezérlőpult azt mondta, lépjek be újra, a napló üzenetek nem látszódtak. Az biztos volt, hogy a rendszerben valami jogosultság probléma ütötte fel fejét a migrálás során.
    Közepesen hosszas googlezás után találtam egy fórumot, ahol leírta valaki, hogy ssh-n belépve, az eredeti .pat fájlból kell a /etc/rc.* fájlokat frissíteni, és a /.xpenology mappát törölni.

    Láss csodát, ezután elindult, müködnek a szolgáltatások, és csak a Home könyvtár szolgáltatást kellett újra engedélyezni.

    Most boldogság van, és 6.2.2-24922 Update 4 renszer.

Új hozzászólás Aktív témák