Új hozzászólás Aktív témák

  • kgymac

    őstag

    válasz HalasKYO #15458 üzenetére

    Szia,
    Én ez alapján hoztam létre, egy hp gen8 microserveren, esxi 6.5 alól, dsm 6.1.7-tel (jun102b img). A leírás egy része szvsz Neked is használható.
    Új VM biztos kell, kb. azonos eszközökkel.
    Az img-t a rendszerednek megfelelő formára kell hoznod, majd azt hozzáadni az új VM-hez.
    Diszkeket is hozzá kell adnod, szintén a rendszered szerint. Biztosan tud kezelni virtuális vagy fizikai diszket, esetleg fizikai vezérlőt is a lemezeivel együtt. Én ez utóbbi módon használom (h200+4x3TB), az alaplapi vezérlőn csak az esxi datastore-hoz használt hdd van.
    A virtuális gép elindítása után ki kell választani az xpenology 3 opciója közül a kívántat, az utolsó opció (esxi) eltünteti a VM ide/sata lemezeit is, így nem látszik dsm alatt a boot img. Az opció választást megjegyzi, legközelebb is így indul. Az img-ben, a grub.cfg-ben javasolt hozzá megnövelni a timeout opciót, hogy tudj választani az opciók között. Akkor sincs gond, ha az első indul el, a dsm nem települ rá (6.1 alatt), mert túl kicsi, bár a diszk1 helyén látható a boot img. Az összefoglalóban találsz leírást az xpenology telepítéséhez, a penre kiírás már nem kell, helyette VM konfig jön. Indítás után DSM telepítése jön, előre letöltött pat file-lal ajánlom.
    Internet kapcsolatot az xpeno telepítés végéig kikapcsolnám, hogy ne kavarjon be egy nem várt frissítés. Frissítési opciót kétszer is be kell állítani, először telepítéskor, másodszorra első boot után, nálam visszaállt alapértékekre.

    szerk:
    SHR-t csak okosítás után lehet használni (6.1.x, 3615), xpenology.club -on találsz rá tutorialt (ssh-n állítható).
    Kötetet csak utána hoznék létre, a btrfs tud ellenőrző összegeket, de úgy emlékszem csak formázás előtt lehet állítani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák