Új hozzászólás Aktív témák

  • peterk

    senior tag

    válasz itanczos #10203 üzenetére

    Nem automatikus az (mármint a raid ill lvm), csak valahogy nálad már ez lett a szitu :) Az új DSM-ek le is álltak az LVM-el, bár visszamenőlegesen támogatják. Mindegy, rajtad ez már nem segít. (Ha most tisztán telepítesz, és DSM6 van fent, akkor nem létezik, hogy ne tudnál sima kötetet csinálni. A neve most nem ugrik be, JBOD, mittudomén, kell ilyen opciónak lenni.)

    Az ubuntu azért nem tudja automatikusan összerakni az md0 és md1 tömböket, mert azok a synology saját rendszer ill. cache tömbjei, amit direkt "őskori" 0.90-es superblock vezióval csinál, és a superblock sem 100%-osan "tiszta". Gondolom ez is direkt, pont azért, hogy betéve egy Linuxba, ne épüljön fel automatikusan, "megzavarva" esetleg a menteni készülő felhasználükat. Kézzel össze lehet rakni persze, de meg kell adni a paramétereket.

    pvcreate: szvsz előbb meg kellene nézni, hogy nincs-e meg a régi pv/vg információ superblockja valahol, mert szerintem van esély rá, hogy ott van az. A pvcreate csak utolsó opció legyen, ha máshogy nem megy. a pvscan, vgscan mondd valamit? Egyébként a pvcreate sikertelenségének oka lehet az, hogy rossz az UUID, vagy pedig rossz a backup file amivel próbálod. A legutolsóval kellene próbálni. Anélkül, hogy látnám a partíció paramétereket és a backup file tartalmát, sajnos nem tudok többet segíteni. :(

    (Futtass egy "lvs -a -o +devices"-t, az mondd már valamit arról, hogy mi áll rendelkezésre, milyen UUID-vel. Vagy egy vgchange -an --partial. Ez leállítja és partial módban indítja a vg-t. Ez is kiírja, ha hiányzik pv.)

    [ Szerkesztve ]

    Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Új hozzászólás Aktív témák