Hozzászólok Aktív témák

 • Oldman2

  Topikgazda

  Mivel ez egy szakmaibb Topik, a témát bővebben folytatva:

  Egy gyári ROM frissítés mindig kipucolja maga alól a Magisk-ot és a TWRP-t: ilyenkor a gyári kernel kerül fel, ami nyilván nem tartalmazza a Magisk ramdisk részeit és a gyári ROM-ban van gyári recovery image is - míg a Xiaomi.EU-ban és egyéb custom MIUI-ban sosincs!

  Minden frissítéskor, még a TWRP-ben és még Restart előtt mindig flash-eljük vissza a TWRP img-t az Install pontban (meg a Magisk-et, ha volt). Ezt az OrangeFox úgy küszöböli ki, hogy bele van programozva egy védelem, miszerint ha MIUI van telepítés alatt, minden esetben kihagyja a Recovery telepítését (és alapból kikapcsolja a DM-Verity-t is).

  Röviden: egy gyári ROM telepítése alapból visszahúzza a Mi Recovery-t és ha a DM-Verity nincs kikapcsolva, akkor visszaállítja a Recovery-t.

  "K: Ha a DM-Verity-t bekapcsoljuk, akkor az valójában mit csinál? Módosítja a fent lévő ROM-ot? Vagy hogyan oldja meg a védelmet?"

  Ezt KI kell kapcsolni. Boot alatt azt nézi, hogy sértetlen-e a gyári ROM, teljesen, ennek része a recovery ellenőrzése is. Na ezt KIkapcsolni kell - az fstab-ban a partíciók végéről kiszedi az ellenőrzés opciót.

  Ezt az ellenőrzést ki lehet kapcsolni:

  - Lazyflasher zip telepítésével,
  - A Magisk alapból kikapcsolja,
  - Egyes Custom Recovery-k is kikapcsolják alapból (pl. az OrangeFox).

  "K: A Lazyflasher egy "készülékfüggetlen" kiegészítő?"

  A lazyflasher lánykori neve no-verity-opt-encrypt - vagyis kikapcsolja a Verity-t és a titkosítás kényszerítését. Igazából készülékfüggetlen. Érdemes a legújabbat leszedni, az utolsó v6.1 2019.08.28 dátumú.

  [ Szerkesztve ]

  Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oldman2/index.html

Hozzászólok Aktív témák