- Milyen routert?
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- YouTube
- Videó stream letöltése
- Mesterséges intelligencia topik
- Proxmox VE
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz
vwpolopg #11344 üzenetére
Ez alapján tényleg kb. bezártak. Kár nagyon, én végig szorítottam nekik, hogy fenn tudjanak maradni. Kb. mint a Glickenhaus a WEC-ben...
Ez a kis túraautó sajnos nagyon félre ment. Mármint talán helyesebb úgy mondani, hogy visszasüllyedt oda, ahol a WTCC előtt is volt. Nemzeti, regionális kis bajnokságok szintjére. Nálunk sokkal népszerűbb volt, mint bárhol máshol, mert volt olyan sikeres pilótánk, csapatunk, ami más szériában sosem. Én nagy rajongója voltam a WTCC-nek, már a dízel Leon éra óta, sok futamon voltam kinn a Hungaroringen is, Slovakiaringen is, de ez a mostani World Series akármi egyáltalán nem tud érdekelni. Szégyen, vagy sem, azt sem tudtam, hogy most vannak a Hungaroringen.
-
Ciccuka
veterán
válasz
vwpolopg #11244 üzenetére
Hát vártuk a futamot, aztán meglepődve tapasztaltuk, hogy törölték.
Kb. olyan érzés, mint 2005-ös F1-es Michelin őrület, csak itt még futam se volt. -
emre
veterán
válasz
vwpolopg #11049 üzenetére
Végig néztem, de miután senki sem reagált már nem linkelgettem az adásokat. Akit érdekel feliratkozik a csatornára.
Igen jobban felszabadultabban magabiztosabban versenyzett. A joker és a taktika fényévekkel jobb mint az előző évben, de pár tized még hiányzik a sebességből hogy ne a szerencsén múljon a döntős helyezés.
-
ruti
Közösségépítő
válasz
vwpolopg #10570 üzenetére
Nekem személy szerint tök mindegy, melyik skandináv nyeri, de tény h Bakkerud lecsúszott az ívről, és ez (szerencsére) nem F1, hogy ne lehessen kontakt. Csúnya lenne, ha RX-ben ez "kilökés" lett volna, ha tárgyalták - ha nem. Persze h Bakkerud kikészült, érthető, bosszantó így veszíteni.
Tul.képpen az sem érdekel, hogy Hansenék mennyire befolyásosak a szakágban, mivel amelyik sportágban videobíró, vizsgálóbizottság, bírói pontozás van, ez a jelenség előkerül - nemcsak FIA specifikus konzekvenciahiányról beszélünk
-
ruti
Közösségépítő
válasz
vwpolopg #10472 üzenetére
ezen kívül megemlítendő:
-Nagy Dani nem túl rózsás szereplése, tehát a vesszőfutása folytatódik
-a M1RA futam győzelme és 73 pontja a hétvégén
-két jó futam, sok SC-ral, utolsó körös izgalmakkal, akinek belefér érdemes visszanézni
-Coronel elvett dobogós helyezése (érdemes megnézni a YT csatornáján a R2-t)
-ahol Tenke elszállt, a mezőny fele legalább egyszer besokallt, voltak nagy mentések, neki sajnos nem sikerült visszahozni -
Ventur@
senior tag
válasz
vwpolopg #9486 üzenetére
Úgy tudom fix mennyiségű gumi áll minden csapat rendelkezésére. Nem biztos, hogy jól emlékszek, de 24 db összesen a 2 autóra, az egész versenyhétvégére. Tehát nem csak 24-re van pénzük, hanem ennyi a maximális, amit használhatnak. Na most, ha a 24-et vesszük, az autónkén 12 gumi és ezt kell beosztani 2 szabadedzésre, 2 időmérőre és 3 futamra. Plusz nekik még az is van, hogy régebbi fejlesztésű gátló van az autóban. Ami viszont tényleg azt jelenti, hogy kevés a zsé. Hringen jól mentek, de azt vehetjük a hazai pálya előnyének. Nord-on egyik Cupra sem ment jól, de itt Zandvoort-ban stabil pontszerző helyen van legalább egy autójuk.
Teszem még hozzá, hogy nagyon szoros a mezőny, mert csak egy kicsivel kell többet találnod, mint az előtted lévők és máris jobb helyzetben vagy. Viszont Norbi távozása óta nem áll össze sehogy sem a Zengő csapat. Sőt, Norbi és Bári Dávid távozása óta.
M1RA hiába "csak" a TCR Europe-ban megy, de meg merem kockáztatni, ők itt a WTCR-ben nagyobbat alkotnának a saját párosukkal. De még Tassiék is.
-
Bozso68
őstag
válasz
vwpolopg #9444 üzenetére
Pedig Müller ment neki kétszer külsőről. Most nézem yt-on felvételről.
Persze, látványosabb, hogy Müller felkenődött a korlátra és közben ordibál. Aki csöndben, intelligensen viselkedik, azt lehet ütni-vágni. És ezt kajálják meg a sportbírók? Nincs telemetria ezekben a kocsikban? Vagy belső nézet? -
-
Ventur@
senior tag
válasz
vwpolopg #9200 üzenetére
Ennyi van a Hyundai-ban és láthatóan nem hatotta meg a BoP módosítás. Legalábbis ezen a pályán nem jött ki. A Cupra-nak valószínűleg jót tett, az Audi-nak meg talán. Honda pedig szerintem maradt a Hyundai mögött. Tassiról azt írták, hogy influenzásan van kint, szóval ha rendben lenne, tuti top10-ben volna. Jedloczky meg a pályával ismerkedik, de az látható, hogy az autóban benne van a top5-ös idő.
Meglátjuk délután kinek mire elég a tempó
.
-
Male
nagyúr
válasz
vwpolopg #8966 üzenetére
Azért abban igaza van, hogy ez már tényleg túlzás amit csináltok... száguldozhatna a közutakon is bedrogozva, mint más hasonló helyzetűek, ő legalább a pályán, tisztán teszi ezt... nem hinném ,hogy ezzel bárkinek ártana. ( Simán benne van egy ilyenben az is, hogy pár év után rájön, hogy nem elég tehetséges, és mondjuk saját csapatot indít, ahol meg már valódi tehetségek mehetnek, mert megvan rá a pénze, és kapcsolatai, hogy ezt meg tudja oldani... csak két nevet említenék: Toto Wolff, Christian Horner... mindketten versenyzéssel kezdték, tudtommal nem kis anyagi hátszéllel, de kiderült, hogy más azért jobban megy nekik... )
szebe: Megoldás: Nem kell elolvasni a PR cikkeket.
-
Alexios
veterán
válasz
vwpolopg #8966 üzenetére
Miért lenne ettől a kommenttől bérkommentelő, ne vicceljünk már
Nem ő veszi el a helyet másoktól, nem lehet hibáztatni, hogy mások kallódnak el. Nyilvánvalóan tehetségtelen, de nem árt vele senkinek, én is simán csinálnám a helyében őszintén szólva, ha olyan családom lett volna hogy lett volna rá lehetőség.
-
-
Ventur@
senior tag
válasz
vwpolopg #8832 üzenetére
Nem fakezű az inas
.
Viszont kaptam infót róla, hogy nem Zengőéknél fog menni. Már a tavalyi Szilveszter Rally-n is ebben a ruhában ment, valamint nem készült még el a saját ruhája. Viszont az hogy RS3 TCR-t tesztelt, csak jelent valamit
(elvileg saját csapattal indul).
-
Ciccuka
veterán
-
Ventur@
senior tag
válasz
vwpolopg #8789 üzenetére
Itt a cikk is róla: [link]
De miért lenne off Tassinak? Boutsen-Ginion Racing-nél Tiago-t rebesgették és ez bejött, de még van egy kiadó hely (oda Coronelt vízionálják jelenleg). A Münnich Motorsport-nál meg maga Münnich és Guerrieri van feltüntetve. Egy hely még mindig szabad, illetve ha 3 autó/csapatban gondolkodnak, akkor meg még 3 hely van üresen.
Nem hinném, hogy ennyi tesztlehetőség után a Honda nem vinné Tassit a WTCR-be. Reménykedjünk, hogy a M1RA is tesz most már bejelentést.
-
XFishboneHUN
senior tag
-
Bozso68
őstag
válasz
vwpolopg #8540 üzenetére
A japán fanatizmusba nem tudom, mennyire férne bele, de az öreg Python tapasztalata (nem tudom, hogy lehet még ennyire ott a szeren) biztosan hozna a konyhára, még Norbi VB címe is sokkal esélyesebb lenne.
Valahogy az idény második felére Björk beleszürkült a mezőnybe, jellegtelen a teljesítménye. Igazságtalan lenne, ha ő nyerné az évet. Viszont Müller is ott van a Volvo-nál. (És meggyőződésem, hogy 2012 Kínát a francia nem felejtette el, ahol pont Norbival ütközött, és valószínűleg azon bukta a VB-t akkor.) Úgyhogy kemény "taktika" várható most az utolsó futamra, és igen, nem ártana a Hondához is egy rafkós öreg, ráadásul a pályán. Michigamit tényleg parkoltatni kellene.
-
Qorthral
őstag
válasz
vwpolopg #8503 üzenetére
Tudunk valamit a nézettségről?
Mert minden mindennel összefügg, és gondolom sem a helyszíni, sem a tv-s nézettségi számok nem alakulnak túl jól, hiszen már odáig jutottunk, hogy csak vegetálás van, és sorban mennek el a gyártók is. Ha rendben lenne a nézettség, nem ez lenne a helyzet, de ha nincsenek nézők, senki nem fog pénzt tenni a sportba. -
Ventur@
senior tag
válasz
vwpolopg #8469 üzenetére
Ahogy a többiek is írták, biztos hogy van benne zsé nekik, ami visszacsorog. Meg hát ez még mindig egy világbajnokság (még ha olyan is, amilyen. Ebbe ne menjünk bele
).
badd: Ficza Feri apjának adócsalós ügye Zengő Zoli elmondása alapján, nem játszott közre a csapatnál. Egyszerűen azért kellett egy Panis-hoz hasonló pénzes versenyző, mert vállalták a promóterek felé a 2 autót, viszont erre már nem volt tőke. Michelisz gyári szerződtetésével elmentek a szponzorok is, mivel nem maradt olyan pilóta, aki mögé beállhattak volna. Jó oké, Dani és Fecó sem voltak lassúak, de azért egy akkor 1, ma már 2 éves technikával nem lehet csodát alkotni. Képernyőn sem nagyon vannak és már írni sem írnak annyit róluk, mint pl. tavaly. Szerintem
.
Ha jövőre lesz is WTCC, az már szerintem Zengőék nélkül indul. Ha, továbbra is terveznek nemzetközi szinten, akkor csak a TCR jöhet szóba 2018-ra. Kérdés, hogy milyen autóval, mert pilóta, vagy pilóták lennének bele (Dani, Norbi, Zsolti, Fecó).
-
badd
tag
válasz
vwpolopg #8469 üzenetére
Miután Norbi elment, ugye utána szerzett be két autót. Itt két lehetőség van, hogy miért két autóval és két kezdő pilótával indult: a, úgy gondolta, hogy Norbi után kvázi simán menni fog a szekér tovább; b, amit Motion említett, hogy a WTCC szervezői meggyőzték, hogy menjen két autóval mert szarban van a sorozat, és ezért fizetnek is.
Az a, verziónál egyszerűen elszámolta magát, és túlvállalta az egészet. Két kezdő pilótával és két 2015-ös technikával indult neki 2016-nak. Pár szponzor már am is elment, mivel Norbi elment, például a MOL is. Aztán nem jöttek az eredmények, szponzornak így nem éri meg, negatív spirál, egyre kevesebb pénz, bukdácsolás, és itt járunk. Plusz közbe jött Ficza apjának az adós ügye, így ő ki is került, és ezért jött aztán Panis. Ja, és mivel két évre írtak alá 2016 elején, hogy biztosítják a két autót, így csak még nagyobb bukással tudnának gondolom kiszállni. Zengő szerintem már tavaly kiszállt volna, ez az év már tényleg csak a valahogy legyen vége kategória, jövőre tuti nem lesznek itt (ha még lesz egyáltalán WTCC TC1-el).
A b, verzióval nekem csak az a bajom, hogy ha kapnának azért pénzt a WTCC szervezőitől, hogy itt legyenek, akkor nem lenne ez a helyzet. Vagy legalábbis nem annyit, amennyiből versenyképesen lehet üzemeltetni a két kocsit. Szóval inkább az a, verzió játszik nálam, és hogy egyszerűen olyan szerződést kötöttek ami mellett még így is jobban megérni végigszenvedni.
-
Ventur@
senior tag
válasz
vwpolopg #8466 üzenetére
Gondolom én:
Azért, mert Zengőék vállalták erre az évre a WTCC promóterei felé, hogy minden versenyen, mind a két autóval ott vannak. Az meg ugye sok zsébe kerül.
Szerény véleményen, hogy ezt az évet iszonyatosan túl vállalták. Nem lett volna szabad ennyi bajnokságban, ennyi autóval indulni. Meg is van az eredménye. Van egy ETCC egyéni 3. hely...na bumm
. Ahelyett, hogy ráfeküdtek volna az egy autó WTCC-be és 1-2 autó TCR-be. ETCC csak bohóckodásra volt jó.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
vwpolopg #8453 üzenetére
Igen, én is...
Nem is lenne baj, ha lenne egy 25-30 pontos előnye Norbinak vele szemben, mert akkor egy nagyon erős segítőt kapna Björk-el szemben.
A k*rva anyját tényleg ennek a nyomorult Hondának hogy képtelenek VB-t nyerni... 3 év alatt képtelenek voltak egy olyan autót összehozni ami bármikor is domináns lenne. + technikai hibák és kizárások ott vannak minden évben...
-
danikosz
újonc
válasz
vwpolopg #8408 üzenetére
Tavasszal a Team VRS támogatott minket, az év végi dobogósok kaptak pénzdíjat (20-15-10 ezer). Akkor nem indult, mert hogy nincs ideje. Most is elvileg ugyan ez a felállás, de amióta az Audi bejelentette, hogy nem lesz jövőre ilyen, nem igazán válaszolnak a leveleinkre, szóval passz. Lehet lesz pénzdíj és vele együtt Vivi is, lehet nem.
-
Ventur@
senior tag
válasz
vwpolopg #8214 üzenetére
Fogalmam sincs. De az gáz, hogy tavaly is ez volt. Egész évben szinte végig letekert motorral mentek, majd az utolsó futamra lehetett megtekerni. Ennek így - szerintem - semmi értelme, mert ez így csak bohóckodás.
Viszont ennek fényében - letekert motor - még cinkesebb Dani eredménye Zsoltival szemben.
somasz: Örülnék neki ha nem így lenne. Egy futammal is meggyőzőbb Zsolti teljesítménye. ETCC-ben is szerintem erősebb, mint Norbi. Csak kevesebb a nemzetközi tapasztalata. Én tuti adnék neki még egy esélyt.
-
Ventur@
senior tag
válasz
vwpolopg #8208 üzenetére
Akkor ez Danira nézve még nagyobb ciki, hogy a letekert motorral jobb időt, ment futamon Zsolti. Akkor most jöhet a Zengő Zoli által korábban mondott: "több versenyzőnek akarok lehetőséget adni" történet. Szabó Zsoltit következőre a 17-es autóba, Nagy Norbi, meg a 15-ösbe, Dani meg mehet ETCC-zni, vagy akármi.
(#8210) Bozso68: Lökték a francokat
.
-
emre
veterán
-
Male
nagyúr
válasz
vwpolopg #8160 üzenetére
Leállították a szolgáltatást, mert nem volt elég érdeklődés...
Player: nekem tabon a reklám megy, a többire kivágja, hogy unsupported format, vagy valami hasonlót... van próbaidő vele, azzal ki tudod próbálni.... sajnos a havi előfizetést megszüntették ( bár guglival van hogy még elő lehet hozni ). -
bajnokpityu
félisten
-
Bozso68
őstag
válasz
vwpolopg #7395 üzenetére
Itt valahol a kocsiban éreztem szűk keresztmetszetet.
Zengőnél most három tehetséges fiatal van, remélem ő is előrébb jut majd a WTCC-be. Csak a magyar srácoknak egyelőre egyedüli pálya a magyar csapat, jobb vas kellene minden zengősnek, mint tavalyi motorral egy tanulókocsi. De hát... -
Vyndree
őstag
válasz
vwpolopg #7283 üzenetére
A dobogón a boldogságot, a pezsgőzést, azt a nagyszerű érzést amit ott átélnek senki nem tudja elvenni, a kupával viszont nem tudom mi lesz. Emlékszem mikor a többszörös Tour de France győztestől elvették az összes győzelmét (10 évvel a megszerzése után), fricskázott egy ilyen képet, szóval nem biztos hogy mindent elvesznek az ilyen esetekben.
-
Ventur@
senior tag
válasz
vwpolopg #7283 üzenetére
Szerintem igen, mivel a pontokat is megkapják azok, akiket megillett.
Más:
Nagyon nagy volt ez az időmérő és jó kis futamoknak nézünk elébe holnap. Végre a Ladák odapakoltak - nem kicsit - és Catsburg meg egy fenomén. Embertelen amit esőben ment
.
Viszont a MAC3-ban Tarqunini kiugrása miatt 30 mp időbüntetést kaptak, így Honda, Citroen, Lada lett a sorrend.
De sebaj, várjuk a holnapot!
-
Ventur@
senior tag
válasz
vwpolopg #6775 üzenetére
Most néztem meg a WTCC Premiumon Norbi és Huff onboard-ját és az 100%, hogy Norbinak nem volt köze Huff kiesésének
. Hangokból és a képekből azt veszem ki, hogy defekt lett a kiesés oka.
Ami nem csodálom. Már Nagy Daniék videójában is jelezték Daninak, hogy óvatosan a rázókövekkel, mert marhára eszi a gumit. Nos amilyen agresszívan támadták jó pár helyen a rázóköveket, nem is csodálom, hogy defektje lett Huffnak. De még egyszer jelzem, hogy csak a hangok és képek alapján gondolom ezt
.
Másik lehetőség, hogy valami eltört a futónál, mert kicsit megbicsaklott az autó (valahol a 8-9-10-es kanyar környékén volt ez) és már is kavicságy lett a vége.
Norbi viszont mégis 4. lett a fő futamon. Ezért:
Mindkét futam végeredményéből kizárták Thed Björköt, mivel túl nagy volt a szűkítő hőtágulása a Volvo S60-ban. A csapat indoklása szerint a verseny után a park fermében eddig nem tapasztalt hőmérsékletet ért el a motor, és ez okozta a váratlan szűkítő átmérőt. Nem fellebbeznek.
WTCC Blog
-
Ventur@
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Path of Exile 2
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Medence topik
- Autós topik
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest