- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
- Bittorrent topik
- Linux kezdőknek
- Milyen program, ami...?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ventur@
senior tag
válasz
guftabi96 #9999 üzenetére
Jónak ígérkezik a 2019-es szezon (bár ezt tavaly is leírtam
):
Lynk & Co: Muller, Björk, Priaulx, Erlacher
Hyundai: Norbi, Tarquini, Farfus, Catsburg
SLR: Bennani, Huff, KristofferssonEzek eddig a biztosak.
Szerintem: (korábbi fejtegetésem bővítése
)
Honda: Monteiro, Guerrieri, ?, ?
308: Lehet kiszállnak, mert egy cikk szerint teljesítették, amit akartak. Legalábbis a Peugeot "gyár" kiszáll a projekt mögül. Privát szinten meg ki tudja ki vállalja be az autókat.
Audi: Itt meg lesz a 4 autó. Szerintem Shedden, JVK tuti. Vervisch még az jó opció. Esetleg negyediknek Timo Scheider. Többi Audi-st nem tartom túl erősnek (Panis, Berthon).
Alfa: Nos, ugye most voltak Vallelunga-ban tesztelni 2 napot és hát az, hogy Ceccon ott volt az oké. De mellette, Ma, Coronel!!! és egy ausztrál versenyző. Nem lennék meglepődve, ha lenne egy Coronel-Ceccon és még két pilóta.
Cupra: homály kik lehetnének ott. Oriola, Filippi (tele van zsével) talán.Zengőék meg nagyon maradnának, akár autóváltással is. Elvileg kiadó autó van. Csak gyorsban számolva: 2 Honda, 2 Alfa (feltételezve a fentieket), 2 Cupra. Ezek lehetnek opciók.
-
guftabi96
addikt
-
guftabi96
addikt
-
törölt tag
-
guftabi96
addikt
Loeb leszerződött a Hyundai WRC csapatával.
Szerintem így egy esetleges Peugeot-s WTCR szereplés teljesen kizárható. Viszont szabadkártyával jöhetne egy Hyundai-jal. -
Ventur@
senior tag
válasz
guftabi96 #9993 üzenetére
Csak egy gyors szerintem-lista 2019-re
:
Hyundai: Tarquini, Norbi, Farfus, Catsburg
Lynk & Co: Muller, Björk, Priaulx, Erlacher (szinte biztos, hogy ő lesz a negyedik pilóta)
Honda: Monteiro, Guerrieri (ők szerintem 100%)
VW: Huff, Bennani (nem tartom valószínűnek, hogy ez változna)
Cupra: Oriola, Filippi (ez is szerintem marad így)
308: Talány, de nem volt rossz a Comte, Homola kettős
Alfa: Ceccon szerintem 100%, hogy itt lesz jövőre is.
Audi: ugye bár itt is meg van már a 4 autó, kérdés ki-é lesz. Szerintem: Vervisch, JKV, Shedden.Ez így 20 pilóta és ebben még nincs benne kettő Honda, kettő VW, kettő Cupra, kettő 308, három Alfa és egy Audi. Feltételezve, hogy minden márka 4 autót indíthat és nem lesz esetleg új beszálló.
-
Ventur@
senior tag
[link]
Priaulx csatlakozik a Lynk & Co csapatához 2019-re.Nos, ez sem lesz egy gyenge csapat: Muller, Björk, Priaulx (és valószinűleg Erlacher). Hyundai Motorsport felkötheti szerintem rendesen
.
(#9991) vlevi: Tudom és fel is van írva a naptárba
.
-
Ventur@
senior tag
Inkább off-ba teszem, mert nem klasszikus túraautózás lesz
.
Elbúcsúzhatunk a WEC szériában is 2020-tól az igazi őserő hangtól: [link]
Sírok ettől a fájdalmas hangtól. Detroit-ban konganak a harangok
.
-
guftabi96
addikt
-
Ventur@
senior tag
válasz
guftabi96 #9987 üzenetére
Komoly négyes lesz ez így 2019-re. Norbinak fel van adva a lecke rendesen, mert se Catsburg, se Farfus nem egy nyeretlen két éves pilóta.
Csak ne bsszák szét az évet a BoP+Compensation weight kombóval és fasza lesz 2019. Mondjuk remélem a csomó kínai f*s pályát elfelejtik, meg az utcai bohóckodást is
.
-
guftabi96
addikt
Hyundai 2019
Igaznak bizonyultak a pletykák, érkezik Catsburg és Farfus.
[link] -
Marmonkanna
tag
-
guftabi96
addikt
-
Marmonkanna
tag
-
guftabi96
addikt
-
Male
nagyúr
Valami szabályt nem tudok, vagy hogyan jön az ki, hogy pl.:
BRC-nél: Tarquini: 306 pont, Norbi: 246 pont, ami összesen 552 pont, de csapatként meg 559 pontjuk van?
YMR-nél: Muller 303 pont, Björk: 242 pont, ami összesen 545 pont, de csapatként meg 562 pontjuk van?( Esetleg a csapat bajnokságon kívüli autókat kiveszik, és úgy újra számolják a pontokat a csapatokhoz? Elég érdekes a helyzet, mert egyik esetben a BRC a másik esetben az YMR a bajnok... )
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Ventur@ #9978 üzenetére
Szerintem ez nem olyan dolog, ami átszáll. Nézd meg Kimi-t az F1-ben. Kb. 300 futamból 3x volt szerencséje.
Szerintem Norbinak számolni kellene azzal, hogy évente kicsit többször kiütik, mint mást, és többször rohad le a technika alatta.
A saját részéről kellene gyorsabbnak lennie és lehetőleg nagyrészt hibátlanul futni az évet.
A gyorsasága adott. Nem tudom, hogy idén mi történt (talán 1 futamot sem láttam, mert kiesett a rajtnál, és kikacsoltam a g.ibe.), de tavaly vagy a Hondás vagy a BMW-s top éveiben a nyers sebességgel nem volt gond.
A hibátlanul futás pedig persze, hogy nem megy, ha nincs meg a nyers sebesség sem. Egyébként akkor is lenne mit reszelni, ha meglenne a sebesség, mert sokszor az volt a pályafutásában, hogy vagy túl kockáztatott, vagy túl óvatos volt. Tarquini és pár másik tag jobban érzi ezeket, hogy mikor kell kockáztatni, mikor nem, jobbak a meglátásaik. Pl. azt is észreveszik, hogy 3. helyről 2.-ra van egy jó lehetőség. Norbi kicsit a ponttábla alapján kockáztat. A 8. helyért kamikaze akció, a 3.-on meg beáll vonatozni, holott a körülmény, a pálya, a védő pilóta alapján mondjuk pont fordítva lett volna a jó, hogy maximalizálja a pontgyűjtést.Talán most az a baj, hogy elhitte, hogy elég jó pilóta. Előtte pl. azzal szívatta magát a gyári Hondába szerződés után, hogy "itt van pénz, belemehetek a kockázatos előzésekbe, időmérőn jobban feszegethetem a határokat" Több autótörés és kevesebb pont lett belőle.
"én vagyok a legjobb Hondás" A leggyorsabb vagy a legtöbb pontot gyűjtő? Minden évben bizonyítani kell, hogy a leggyorsabb, és minden évben a legtöbb pontot kell gyűjteni.
Ez a csapatjátékos hozzáállás is a kárára történik. A többiek nem segítenének neki, és nem vagyok benne biztos, hogy a kommunikáció mögött ezt ő tudja-e.
-
guftabi96
addikt
Hát az utolsó futamra igencsak csücskös lett a VB. Gratula Tarquininek, ennyi idősen ez hatalmas teljesítmény. Emlékeim szerint eddig is ő volt a legidősebb versenyző, aki FIA bajnokságot nyert, most rátett majdnem 10 évet az előző rekordra.
Elég rendesen "bemutatott" azoknak, akik már nyugdíjba küldték volna
Eltekintve az FIA baromságaitól, szerintem messze jobb szezon volt ez, mint kb bármelyik a TC1 érában.
Persze sokaknak fáj ez az egész BoP dolog és tényleg vicc volt az egész, amit leműveltek vele az évad során viszont azt el kell fogadni, hogy az ügyfélalapú versenyzésnél lesz BoP. Ez a TCR velejárója. Továbbra is tartom, hogy az lett volna a legjobb, ha folytatódik a TCR International, az FIA-nak meg nem lesz a WTCC helyett semmi.
Jöhet a következő szezon.Ha már következő szezon: Müller is a Lynk & Co versenyzője lesz.[link]
-
Ventur@
senior tag
válasz
Motion_Blur #9975 üzenetére
Szerintem!!!
Erőből nem üti Norbit, csak mákosabb Tarquini. Norbinak már Marokkóban elúszott az év. Tarquni szerzett 62 pontot, Norbi meg 27-et. Kétszer többet nála! Aztán Hungraroringen eldobott a rajtottal két első helyet. Németorszában a türelmetlensége miatt, megint alig szerzett pontot - igaz Tarquni meg semennyit se -, de addigra már akkora előnye lett, hogy behozhatatlan lett, bármennyire is mondta mindeki, hogy ez még nem lefutott kör. Az ázsiai túra kezdete óta, meg vagy technikai hiba miatt nem tudott elegendő pontot szerezni, vagy szénné volt súlyozva az autó és amiatt volt esélytelen a pontszerzés. A három Hyundai-nak összesen nem volt annyi technikai gondja, mint Norbinak összesen.
Reménykedjünk, hogy jövőre másra száll át az átok
.
-
biker
nagyúr
válasz
Motion_Blur #9971 üzenetére
Amióta eljött Norbi vicc, amit művelnek. Égő inkább...
-
feri1014
senior tag
válasz
Motion_Blur #9971 üzenetére
Ha Zengő, ha nem, ez már a szánalmas kategória. Nem tudom, milyen szerződés köti a csapatot, de minél hamarabb ki kellene szállni.
-
Motion_Blur
félisten
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Motion_Blur #9970 üzenetére
mindemellett tanítani valóan engedte előre és fedezte le a csapattársat,
csak nyilván az fáj, hogy a mi fiunkról van szó -
törölt tag
-
guftabi96
addikt
válasz
Motion_Blur #9970 üzenetére
Mást már nem tud csinálni.
A bajnoki címnek már lőttek egy ideje, a 3. helyre sincs sok esély. Be kell állni Tarquini mögé és minél többet segíteni neki.
Ez van. Jövőre se lesz jobb.(#9971) Motion_Blur
Ezért kár itt indulni. Nincs pénz, használt gumikon köröznek a versenyzők, inkább kiállnak egy kör után, hogy biztos ne történjen semmi.
Nyilván szeretjük Zengőéket, de ezt a vergődést rossz nézni. -
Motion_Blur
félisten
Zengő: [link]
-
Motion_Blur
félisten
Norbi az új Bottas(?)
-
guftabi96
addikt
-
guftabi96
addikt
-
guftabi96
addikt
Ma Qing Hua indul Monteiro helyett, aki az orvosai tanácsára inkább kihagyja a hétvégét.
(#9962) Ciccuka
Imádom ezeket az autókat -
Ciccuka
veterán
-
Ciccuka
veterán
A parc fermében szívatták meg a Supercars pilótáját
Tüzes a hangulat az ausztrál Supercars sorozat két bajnokesélyese, Shane van Gisbergen és Scott McLaughlin között. A párost a bajnoki tabellán mindössze két pont választja el egymástól, a feszültség pedig még a pályán kívül töltött pillanatokat is átjárja. Nem enyhített a helyzeten a szombati verseny után történt eset sem, amikor a parc fermében McLaughin mellett olyan közel parkolt le van Gisbergen, hogy riválisa képtelen volt kiszállni az autójából. Van Gisbergen a futam utáni sajtótájékoztatón elnézést kért ellenfelétől, szerinte ugyanis az eset véletlen volt, ám a szabadkozás McLaughint egyáltalán nem hatotta meg - fejébe vette, hogy amint lehetősége lesz rá, visszavág vetélytársának. A helyzet élén még a vétkes fél csapata is igyekezett elvenni, ők Twitteren sütöttek el egy poént pilótájukról. "Azt nem állítottuk, hogy parkolni is jól tud" - áll a kép alatt. -
Ciccuka
veterán
Nürburgring Crash Compilation 2018
Holnap lesz V8 Supercars
9:30 Spiler1 TV -
guftabi96
addikt
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Ventur@ #9954 üzenetére
Annyira sz*r ez a széria, hogy még ez sem hat meg. Alonso is jöhetne, akkor sem nézném. Minek, hogy felemeljék 15cm-re a hasmagasságát és a 17. helyért harcoljon, mert most mondjuk a VW csoportnak kell nyerni?
Amibe belenyúl a WTCC-s csávó és az FIA, az sz*rrá változik. Rendesen bűvészek.Még év elején nyilatkozott valamit, hogy lesz még ütközés Müller és Norbi között... ezek túrázó cirkuszt csinálnak a sorozatból.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Marmonkanna #9952 üzenetére
Én is most tudtam csak meg. Nem szóltak ilyenről akkoriban a hírek.
-
guftabi96
addikt
Pletykák a TCT jóvoltából
Lynk & Co: Björk - Müller - Ehrlacher
BRC: +2 autó: Tarquini - Norbi + Farfus és Catsburg. Utóbbit elvileg a Lynk & Co is szeretné megszerezni. -
Ciccuka
veterán
Adományt gyűjtenek a DTM-en megsérült, amputált lábú sportbírónak
Összefogott az autósport társadalma László Attila megsegítésére, akit a Német Túraautó Bajnokság júniusi versenyén, a bokszutcában ütöttek el, ahol az eső miatt csúszós aszfalton több baleset történt. A pályabíró, aki eddig tömegközlekedést használt a mindennapok során, egy autókölcsönző cég jóvoltából automata váltós autót kapott kölcsönbe, az MNASZ sportbíróinak kezdeményezésére pedig adománygyűjtés indult. Részletek az alábbi posztban.
[link] -
Marmonkanna
tag
hova tűntek youtuberól a futamok? régebben mindig volt 1-2 arc, akik feltöltötték.
-
guftabi96
addikt
válasz
Motion_Blur #9947 üzenetére
Hát, hogy őszinte legyek, semmi erőm nem volt felkelni hajnalban, napközben meg nem jutottam odáig, hogy megnézzem a futamokat, de lehet jobb is...
Be kell látni, hogy sok balszerencse ide vagy oda, a Hyundai pilóták között sajnos Norbi a leggyengébb láncszem. -
Motion_Blur
félisten
Gratula Tarkánynak, megérdemelten húzza be ezt az évet
Norbi amit előadott ma is... a fél mezőny taknyosra sz*patta, és minden egyes csatában rosszul helyezkedett.. ebből visszavonulás lesz szeintem.
-
Ventur@
senior tag
válasz
Motion_Blur #9943 üzenetére
2019-re még TCR alapú autókkal lesz a bajnokság. Aztán ugye be volt lebegtetve a Class One 2020-ra, csak kérdés, hogy a DTM+GT500 mellett lesz-e értelme. Innentől saját vélemény:
Mivel erősen promótálják az eTCR-t (electronic), azzal az egyetlen Cupra-val, ami eddig készült, így gondolom itt is, el akarnak menni az e-versenyzés felé (lásd Formula-E). Ha lesz is valami a 2020-as Class One-ból (drága, de bivalyerős autók), nem tartom valószínűnek, hogy lesz elég érdeklődő egy nemzetközi bajnokságra. Meg minek, mikor a GT3-GT4 ügyfélversenyzés él és virul, meg olcsóbb is.
Szóval jövőre még TCR, aztán kalap-kabát ennyi volt a klasszikus túraautózásnak.
Roló le és nézhetjük/hallgathatjuk a villanyfúrókat a 3 cm-es pályákon (mert többet nem bír az akksi)
.
-
vwpolopg
őstag
válasz
Motion_Blur #9943 üzenetére
Ugyan az ami idén, ha jól emlékszem 2 évre lett alairva a szerződés.
-
Ciccuka
veterán
-
Motion_Blur
félisten
Lehet már tudni hogy mi lesz ennek a hulladék sorozatnak a jövője?
-
Ciccuka
veterán
M4Sport
WTCR
Szombat 7:00 1. futam
Vasárnap 3:00 2. futam
Vasárnap 4:30 3. futamForma-1
Péntek 20:30 2. szabadedzés
Szombat 19:45 időmérő
Vasárnap 19:30 futam -
emre
veterán
-
guftabi96
addikt
-
guftabi96
addikt
-
törölt tag
válasz
Ciccuka #9933 üzenetére
sztem rendben van...amúgy is szr dolognak tarotm az ilyen mocskolódást, akinek baja van az rendezze le azokkal akikkel a baja van. A közösségi oldalakon való piszkolás elég gyík dolog. A cégtől pl. rúgtak ki ezért (romboló fb posztért) alkalmazottat, visszaperelt, de elvesztette.
-
Bozso68
őstag
Azcona gyorsan lerendezett két riválist a legelején.
Dani, Norbi gratula a 2. 4. helyhez! -
guftabi96
addikt
Zajlik az élet a TCR Europe-ban is.
Kris Richardot kizárták a verseny utáni Facebook posztja miatt.
Micsoda időket élünk. -
Bozso68
őstag
válasz
Motion_Blur #9926 üzenetére
Ahhoz Müller kellett volna
.
-
Bozso68
őstag
1. futam: Attika 1. Norbi 3.
Gratula nekik! -
-
Ciccuka
veterán
válasz
guftabi96 #9921 üzenetére
Hirtelen azt se tudtam milyen autó ez. Aztán utánanéztem: kínai-svéd márka
Kék szín alapján a Volvo ugrott be elsőre. -
Ciccuka
veterán
-
Ciccuka
veterán
-
guftabi96
addikt
-
Ventur@
senior tag
TCR Europe zárófutamán (Barcelona) Mikálec Róbert (Mihelisz Norbert by Vályi Pista
) lesz Nagy Dani csapattársa a M1RA-nál
.
-
guftabi96
addikt
-
Ciccuka
veterán
Rast drámai futamon nyert, az utolsó versenyre hárman harcban maradtak a DTM bajnoki címéért!
M4 Sport műsor:
DTM 2018 világbajnokság utolsó futama
Vasárnap 13:30 -
Ciccuka
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Házimozi haladó szinten
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest