Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
Szíbó Zsolti biztos jó vétel? Kb mint baumgartner az F1-be?
Amúgy javaslatom a BOP-re: Hyundai-ok -0.5bar nyomással mehetnek csak
Vagy csak fele akkora kormányszöggel maximumban. Az is jó lenne, nem?
-
biker
nagyúr
Én arra leszek kíváncsi, mennyit tudnak még kavarni a verseny időpontokon.
Volt már csütörtök-péntek, volt péntek-szombat, szombat-vasárnap, most vasárnap-hétfő, esetleg egy kedd-szerda még jöhetne, vagy egy csütörtök-vasárnap, vagy valami hasonló -
Motion_Blur
félisten
-
guftabi96
addikt
válasz
Ventur@ #9395 üzenetére
"Az kétségkívül látható, hogy a Hyundai-jal nagyon kibsztak."
Igen, ez a bajom nekem is. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz az időmérőn, illetve hogy mi lesz a hétvége visszhangja. Én bízom benne, hogy azért a Hyundai pilóták közül valaki (Müller, Tarquini) valaki majd szépen elmondja a véleményét. Borkovic után szabadon...
Amúgy a hercegtől rosszabbra számítottam. Az FP2-n futott körével a TCR Europe-ban a 17. helyet szerezte volna meg az időmérőn. Nyilván nem túl előkelő, de nem is borzasztóan rossz. Vivit ütné azonos autóval, ebben biztos vagyok
-
Ventur@
senior tag
válasz
guftabi96 #9386 üzenetére
Azért ha megnézzük az FP2 eredményét továbbra is az látható, hogy kva szoros a mezőny. Az első 13 autó 1 mp-en belül. Utána 14-23-ig megint. Szóval valakinek csak egy picivel kell többet találni a másiktól és máris előkelőbb helyről indulhat. Norbinak jelenleg 1 mp-et kellene gyorsulni, hogy vasárnap legalább a fordított rácsos futamon jobb helyről indulhasson. Viszont kva sok az az 1 mp, ezt aláírom.
Az kétségkívül látható, hogy a Hyundai-jal nagyon kibsztak.
-
sultansmith
senior tag
-
biker
nagyúr
Nincs annyi ver a pucajukban, hogy az osszes hyundai bojkottalja a versenyt, az erne valamit
-
guftabi96
addikt
válasz
Motion_Blur #9389 üzenetére
Ez így akkor sincs rendben... És nem az a bajom, hogy most így Norbi sokkal inkább a középmezőnyben lesz. Ha a Hondákkal csináltak volna valami hasonlót, akkor is ez lenne a véleményem. Ez így egyszerűen nevetséges.
Borkovic se vidám. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
sultansmith #9390 üzenetére
Valószínűleg úgy lenne a jó, ha a 4 i30n bent lenne mindig az első 6-8-ba. Ha nincsenek benne, akkor nem egyformák az esélyek, mert valszeg a legjobb pilóták vannak azokban az autókban. Ha mindenki i30n-el menne, akkor is a világbajnokok és vb 2.-ak lennének elől.
-
sultansmith
senior tag
válasz
Motion_Blur #9389 üzenetére
Hát ez így akkor is látványos, tegyék dynopadra az autókat, mérjenek súlyt, mérjenek légellenállási együtthatókat, hozzák össze az értékeket még a _bajnokság előtt_, aztán mehet a buli.
Ez így erősen megkérdőjelezi, hogy akkor most a pilóták jók, vagy a kocsi a jó, kitől kell elvenni és kihez hozzáadni, etc. etc. Ettől viszont komolytalan lesz a rendszer. Nem a verseny, mert azzal nincs baj szerintem, hanem a BoP rendszer és a bírák.
-
guftabi96
addikt
Most komolyan nem közvetítik a TCR Europe időmérőt sem?
Live timing -
feri1014
senior tag
-
guftabi96
addikt
-
szilva01
őstag
Jól megszopatták a hunyadit.
valószínűleg a pilóták miatt nem lesznek fél körrel lemaradva a verseny végén, úgyhogy a hasonlóan gyors gyorsítást szerintem elfelejthetjük...
-
Ventur@
senior tag
válasz
guftabi96 #9372 üzenetére
Nevetséges ez az új BoP. Most már rosszabb, mint a WTCC-ben volt a súlyozás. Jelenleg a Hyundai a legnehezebb + emellé most márt a legmagasabb hasmagasságot is megkapta és, hogy ha már lúd, akkor legyen kövér, még 2.5% erőt is elvesznek. Hogy a bánatos f*szba tesztelték akkor anno a közös BoP meghatározáskor ezeket az autókat
.
Mondjuk ezzel szerencsétlen M1RA-sok is rábsznak, mert ott is át kell venni Fasza
.
(#9373) Petya25: A bajnokság legelején még arról volt szó, hogy egyéni súlykompenzáció lesz. Erre az FIA beintett egy lóf*szt nektek és akkor WTCC szerinti: gyártói súlyozás lesz és kész. Volt is belőle csöppet felhördülés.
-
guftabi96
addikt
Újabb változások a BoP-ban
Hyundai:
+20mm hasmagasság (100mm)
-2,5% motorerőAlfa, Audi, Peugeot:
-20kgCupra, VW:
-10kgSzvsz ez most elhamarkodott döntés volt. Várni kellett volna pár futamot és csak azután lépni (ha kell)
-
Ventur@
senior tag
A cikkhez írtam Fb-on, hogy mutassa már meg valaki, hol volt ott kék zászló, mert én - többszöri és lassított visszanézésben - nem láttam semmilyen zászlóst. Ahogy Motion_Blur is írta, más részen volt - ok nélküli - kék zászlózás - GP körön, a visszafordító előtt.
Egyébként ha volt is zászló, akkor nem értem mire fel lett volna kék. Ha lassan ment volna Huff, akkor fehér zászló, ha pedig kva lassan, akkor sárga zászló. De mondom, semmilyen zászlózást nem látni a közvetítésben. Szimplán benézte Norbi és hit abban, hogy Huff őt is "elengedi".
(#9363) Ciccuka: De megnézném egyszer az inast egy Le Mans 24H-ban, valami GTE Pro kategóriás autóban. Csak lenne végre basszus valaki/valami cég, hogy ne ezeknek a falábúaknak adná a támogatást, hanem az ilyen tehetséges versenyzőknek. Bárcsak....
.
-
Male
nagyúr
válasz
Motion_Blur #9369 üzenetére
Aha.... hát akkor meg a cikk nem stimmel...
-
Male
nagyúr
válasz
sultansmith #9365 üzenetére
Hm, a cikk számomra legérdekesebb pontja: "Huffnak lengetik a kék zászlót"
Sajnos már nincs előttem, hogyan is próbálkozott ott Norbi, de ez alapján furának tűnik a büntetése. -
sultansmith
senior tag
-
Ciccuka
veterán
-
Ciccuka
veterán
Walter Csabi: valahol az sem normális, hogy itt versenyt rendeznek
Mi lett volna ilyen körülmények között Norbival?
-
Ciccuka
veterán
válasz
Motion_Blur #9361 üzenetére
Kb az.
-
guftabi96
addikt
válasz
Motion_Blur #9358 üzenetére
"Hamarosan a blogommal is jelentkezem." -1 órája.
Szóval hamarosan lesz. Kíváncsi leszek, hogy mit fog írni. -
sultansmith
senior tag
válasz
Motion_Blur #9358 üzenetére
Én olvastam egy nyilatkozatot valami oldalon, de sajna most pont nem találom.
Az volt benne, hogy sajnálja a 3. futamon történteket, azt leszámítva elégedett. Üzent a szurkolóknak is: tudja, hogy szeretnének több csihipuhit, de itt higgadtnak kell lenni, belülről teljesen más belemenni valakibe 240-el, mint tévén nézni ezt.
Nem akart leszakadni azoktól, akiknek sikerült jó pozícióban megelőzni a lassuló Huffot, és arra számított, hogy Huff majd olyan elegánsan elengedi őt is, mint a többieket, Huff meg nem számított arra, hogy Norbi ott meg fogja próbálni. Megbeszélték, nincs harag.
Még mindig intelligensebb mint a szurkolói nagy része. :/
-
Motion_Blur
félisten
Norbitól semmiféle értékelés nem hangzott még el?
-
vlevi
nagyúr
Szép idő lett mára a Nordschelifén, a 24 órás mezőnye biztos nagyon örül neki...
-
guftabi96
addikt
Csak most tudtam megnézni a 3. futamot.
-Müllernek nem szabad ennyi helyet hagyni, mert látjuk az eredményét.
-Guerrieri ellen szerintem pont jól védekezett az már más kérdés, hogy Guerrieri így is bevetődött és elfordult valahogy a Hyundaion. A versenybírók díjazták is a manővert. Az már más kérdés, hogy ezzel Norbi kitörölhette
-Huff ellen nem értem mi volt a koncepció.. egész hétvégén inkább arra ment, hogy biztos pontokat hozzon Tarquinin, itt meg abszolút nem volt helyzetben és úgy próbálta megelőzni.
És nyilván mondták neki, hogy Huff autójának baja van szóval teljesen egyértelmű volt, hogy kb pár kanyarral később biztonságosan meg tudja előzni.
Ebből sokkal nagyobb baleset is lehetett volna. Jogosnak érzem a rajtbüntetést. Ezzel szépen elintézte a következő hétvégéjét is.
(Sheddennek is járna egy ilyen, nem tudom miért nem kapott) -
Ventur@
senior tag
válasz
Marmonkanna #9349 üzenetére
A Huff elleni csatáját díjazták 5 rajthelyes büntivel. Guerrieri legalább nem ütötte ki Norbit. Gondolom én, hogy amiatt kapott 5 helyes büntetést, mivel Huff is pórul járt.
-
Marmonkanna
tag
válasz
Ventur@ #9347 üzenetére
https://www.touringcartimes.com/2018/05/12/gordon-shedden-amongst-additional-nurburgring-penalties/
Guerrieri is időbüntetést kapott. Akkor Michelisznek mi ez az 5 rajthely?! -
badd
tag
Norbinak a rajtai ezzel a kocsival szörnyűek. Azokon nagyon sokat vesztett már. Plusz nem tudja, hogy hogyan kellene keménynek lennie. Alapvetően itt amúgy jó, hogy nem ment bele nagy csatákba, mert itt tényleg egyből nullázni lehet. De amikor azért lehetne keménykedni úgy, hogy sokkal kisebb az esélye a nullázásnak, akkor se teszi meg, vagy rosszkor rosszul. A rajtnál úgy kellett volna Müller elég bevágni és letolni, ahogy Müller csinálta vele Marokkóban, és itt még kevésbé is lett volna genyó, mert nem a falra keni rá, hanem csak a fűre és kész. Meg alapból se értem miért nem zárta le Müllert, mert kb. a füves rész kezdetéig előtte volt, simán behúzhatta volna elé a kocsit. Aztán Huffnál meg pont, hogy türelmesebbnek kellett volna lennie. Meg igazából az a helyzet, hogy én nem emlékszek nagyon Norbitól olyanra (max. 1-2 alk.), hogy ha ő összeért valakivel (ha ő ment bele, ha neki mentek bele), akkor nem ő lett volna mindig a vesztes. Mindig vagy széttörik valami a verdájában, vagy ki megy a sóderbe és elmegy mindenki, de mint egy gumilabda száll el általában. Ha nem is extrém az összeérés, akkor is szinte mindig pozíció vesztés az eredménye.
De Tarquini meg félelmetesen nem volt most sehol.
-
Ventur@
senior tag
Norbi öt rajthelyes büntetést kap a következő versenyre: [link]
Ez már a második versenyhétvége, hogy el kell ereszteni....a háromból. Míg a "nem gyári" csapat aratott - 115 pont a hétvégén -, addig a "gyári" csapat mindössze 27!!! pontot kapart össze. Gáz, nagyon gáz. Aminek örültünk, hogy Norbi faragott a hátrányából tegnapra, az mára szinte eltűnt. Ezzel a büntetéssel meg Zandvoort-ban kva nehéz lesz...megint
.
-
Malachi
addikt
válasz
Motion_Blur #9345 üzenetére
hát mondjuk jogosan, ember ott nem próbálna előzni akármilyen tempóval is megy előtte a másik.
-
Motion_Blur
félisten
FIA WTCR hivatalos FB oldalon is Norbira hózzák a vizeslepedőt:
"A huge impact as Michelisz Norbert tries to fit into an impossible gap."
-
Malachi
addikt
Örülhet a Merci, bejött az abroncs trükk.
-
szilva01
őstag
-
Bozso68
őstag
Huff most hogy nyilatkozik Norbiról? (Nem szeretem az ilyen tegnapi sz.pjuk egymás f.szát szövegeket, ha minden happy, meg megvan a dobogó.)
Meglátásom, hogy Huff csukta be az ajtót. Norbi tudta, hogy Huff lassul, véleményezhette, hogy elengedik belső íven.
-
emre
veterán
válasz
Marmonkanna #9336 üzenetére
Az elmúlt két napban egyszer nem helyezkedett jól forgalomban. (de máskor sem túl gyakran)
Talán ideje lenne elgondolkodni egy olyan sorozatban ahol csak az óra az ellenfele. -
Marmonkanna
tag
eleve miért nem ment be müller elé a rajtnál?
az első pillanattól kezdve, hogy tudtuk, müller mögötte indul majd, nyilvánvaló volt, hogy ki fogja szorítani az első jobb-balban. gyakorlatilag kiegyenesítette a kanyart, norbi kb a gumibálába tudott fordulni. faszért engedte be maga mellé... -
szebe
addikt
válasz
Motion_Blur #9328 üzenetére
Erősen megkérdőjelezhető volt ott beszúrni, de muszáj volt menni. Biztos vagyok benne, hogy a mezőny nagyobbik része szintén betette volna.
Ezekből kéne több Norbi részéről (még ha a végkifejlet nem is mindig a legjobb), és akkor talán nem merne boldog boldogtalan beszúrogatni, meg leszorítgatni. -
Ciccuka
veterán
Nordschleife a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő pályája.
Norbi:
most pedig a Nürburgring-Nordschleife következik" - írta Michelisz a blogján. "Őszintén szólva van is bennem egy kis félelem, mert a Nürburgring messze a legtöbb felkészülést igénylő pálya a szezonban, nekem viszont az elmúlt egy hétben nem maradt annyi időm és energiám a készülésre, mint amit elegendőnek tartanék.24 órás Nürburgring 15:30-kor kezdődik
-
emre
veterán
gratulálok....agyatlanok
Norbi meg menjen el rallyzni, ahol nem zavarja a forgalom -
Ciccuka
veterán
Ha nem teljesítesz maximumon és elrontod a rajtot akkor ne csodálkozz, ha rossz a hétvégéd...
-
biker
nagyúr
B+
-
Marmonkanna
tag
most már én is kezdem azt érezni, hogy a két gyerek meg a m1ra igazgatása tényleg nyomot hagyott az amúgy sem acélos versenyzői agresszivitásán.
minden versenyen be fogják darálni, ha sosem üt vissza.
ééés most meg nekimegy huffnak. ügyes.
-
Motion_Blur
félisten
mod: visszanézve ez inkább Norbié
-
Malachi
addikt
Ez mi a fszom volt
-
szebe
addikt
Huff kocsija elfogyott.
Norbi...
-
Petya25
őstag
Norbi már a rajtot elbaxta, a töknek nem ment be belülre a vonalig? Müllerről tudjuk, hogy meg fogja próbálni. Nagyon kár volt érte. Trógerieri meg látta a helyet és bement, csak hát nem ott kellett volna lennie Norbinak hanem 30m-rel előrébb, akkor Müller kapta volna pofont. Ez egy nagyon elqrt verseny sajna...
-
Malachi
addikt
Így jár aki nem megy. A tökösök pofozóbábuja lesz. Harmadikról tizensokadik, ennyi.
-
emre
veterán
válasz
Motion_Blur #9317 üzenetére
Igen, és ezen a futamon az övé volt a leggyorsabb kör, nem akarom elkiabálni, de bizakodó vagyok.
-
Motion_Blur
félisten
Azt mi se láttuk, de kijött a boxba és amikor jött vissza a pályára mindenfele ment neki az autója.
1. Tarquini 118 pont
2. Muller 118
3. Michelisz 102
4. Ehrlacher 91
5. Huff 82
6. Björk 82.Norbinak eddig minden pazarul alakul, az öreg nullázik a hétvégén, Huff és Björk most kiestek, Muller mögüle indul az utolsó futamon.
-
emre
veterán
Nem láttam a futamot, Björk-el mi történt?
Most olvasom az indexen, akkor a főfutamon talán Müllert is utoléri az áldás.......
-
Ciccuka
veterán
A felénél kapcsolódtam be, de nagyon unalmas volt.
Összesen 3! kör semmire nem elég.
Norbi teljesítménye eléggé visszaesett az utóbbi időben. -
guftabi96
addikt
válasz
Malachi #9310 üzenetére
A Nordschleife-n kb csak a dottinger hoheben lehet elozni.
Meg lehet probalni mashol is, csak nem nagyon erdemes, mert latjuk az eredmenyet.
Itt mar az eleg nagy kihivas, hogy be legyen hozva az auto, ha megnezted kb senki nem kockaztatott. Shedden probalkozott egyet, meg is lett az eredmenye.
Ebben sokkal tobb nem volt.
+ Ahogy felettem is irtak, Norbi sosem volt az a Muller fele agressziv versenyzo. -
Malachi
addikt
Most nem tudom, néztem eddig is a futamokat és nem akarom leszólni Micheliszt, de a mezőny legerősebb kocsijával tényleg csak vonatozni képes? Nem lehetne esetleg néha valahol talán megpróbálkozni egy-egy előzés szerűséggel? Vagy minek van ott?
-
szebe
addikt
Borzasztó gyenge a rendező
-
guftabi96
addikt
válasz
IreN!CuS #9307 üzenetére
Nem tudom M4-en ki most a kommentátor, de tavaly borzasztó volt.
+ Valamiért a nappaliban lévő TV-n egyszerűrn nem jön be az M4 (se az m3, M5). Vagy ha be is jön, akkor is vagy 15 perc. Addig nézem a nincs jel feliratot. Utána ha bejön, akkor teljesen rendben van, jó minőségben megy.
Nem tudta a szolgáltató sem megoldani a problémát. -
guftabi96
addikt
Most komolyan.... REKLÁM?????
Hát elmehet a Eurosport is a bús picsába... -
guftabi96
addikt
válasz
Motion_Blur #9301 üzenetére
Pedig nagyon bíztam benne, hogy meg tudja nyerni.
Tarquini megint nullázni fog. Nagyon csúnya volt, reméljük nincs baja. Shedden nem tudom mit akart ott. Szépen elintézte Tarquininek a mai 2 futamát. -
Motion_Blur
félisten
Ez a Shedden mit gondolt?
Nagyot esett az öreg, szerintem piros zászló!
kerék is kiszakadt, volt ott minden
-
szebe
addikt
Tarquinit szépen kirakták...
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG Velvet 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest