Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Qorthral #8599 üzenetére
Igen, a nyitó futam lesz a kulcs, ott 90% hogy Müller előrébb lesz mint Björk és Norbi. Nagy kérdés hogy Norbinak kell-e, akar-e majd előrefele menni vagy biztonságira megy. Guerrieri eddig nagyon jól védte Norbit, szerintem most is ügyesen fogja csinálni, de ő sem sérülhet meg mert kell Norbinak a Főfutamra is.
Mai nap alapján kötelező a pole, aztán meglátjuk hogy mi lesz. Ott jó lenne legalább 2 pontot faragni.
-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur #8597 üzenetére
Biztató a dolog, de számolgatni még akkor is kéne a másik futam miatt: ott Norbi nem eshet ki, és itt jöhet a képbe Muller.
Remélem nem szúrja el az egészet!
-
Ventur@
senior tag
válasz
Motion_Blur #8597 üzenetére
Próféta szóljon belőled
.
-
Bozso68
őstag
Björk se volt vidám.
-
vwpolopg
őstag
válasz
Motion_Blur #8592 üzenetére
Jó volt hallani a két kommentátort, ahogy nem értik, hogy mi a fenét csinált Norbi az utolsó szektorban...
Más.: Ezek a TC1-es autók gyakorlatilag mennek a zúzdába jövőre nem? Elvégre sehol máshol nem használhatóak úgy tudom.
-
Motion_Blur
félisten
Mi időt futott Norbi???
-
vwpolopg
őstag
Nagy taps Daninak, aki sikeresen lezúzta Erlachert és Zsoltit is...
-
Ciccuka
veterán
A katari verseny programja
November 30., csütörtök
16.30-17.15 Első szabadedzés
19.15-20.00 Második szabadedzésDecember 1., péntek
12.30-14.00 Időmérő és MAC3 csapatidőfutam
19.20-19.45 Nyitófutam (10 kör)
20.35-21.05 Főfutam (12 kör) -
Motion_Blur
félisten
Kár hogy nem lehet fogadni hogy lesz-e kontakt Norbi és Müller között. Mindenféle kontroll nélkül csinálhat azt Müller amit csak akar, személy szerint neki tét nélküli a meccs, ha szánt-szándékkal belerongyol Norbiba, akkor se történik semmi, max. kizárják, aztán röhög egyet, mert a csapata VB.
Várom a szabadedzéseket, remélem Norbi picit alábecsülte a Honda potenciálját.
-
Bozso68
őstag
válasz
[CS]Blade2 #8585 üzenetére
Csapatszintű etikátlan viselkedés esetén (bárki az ellenlábas csapat bármelyik tagja ellen) az adott csapat összes pilótájának éves összes pontját elvenni.
Schumi 1997-ben kapott egyéniben ilyen büntit. De 1999 év végén is volt téma utolsó F1 verseny előtt (Meki, Ferka).
Elnézést az F1 példálózásért. -
szilva01
őstag
Már csak ez hiányzott... A ló másik oldala ugyan, de én megmondanám a volvonak, hogyha Mullet akárcsak hozzáér Norbihoz, mindhárom Volvo dsq, vagy legalább egy áthajtás a bokszutcán.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Motion_Blur #8581 üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
Norbi írása nem sok bizakodásra ad okot sajnos.
Szerinte a Volvo és a Citroen mögött csak 3. erő lesz a Honda Katarban, illetve Björknek is fekszik a pálya.
Ehhez jön még Müller. 10%-ot adok Norbinak, de az színtiszta szerencse.
Szerintem 6.5 pontos előnnyel lenne kb. 50-50.
-
guftabi96
addikt
válasz
Motion_Blur #8571 üzenetére
-
-
Ciccuka
veterán
-
badd
tag
Mondjuk valahol veheti elismerésnek is Norbi, hogy Müllert is beállítják ellene a csatasorba.
-
quby
őstag
válasz
Motion_Blur #8571 üzenetére
Eddig hittem benne hogy VB lehet...Most kezdek kicsit borulátóbb lenni....
-
Ventur@
senior tag
Gondolom hallottatok már róla, hogy az Eurosport csak felvételről fogja adni az utolsó futamot. Ezt inkább nem kommentálnám...viszont:
Muller az utolsó futamon autóba ül, Girolami helyére: [link]. Egy kicsit rossz előérzetem van, mert Muller tud nagyon sunyi lenni.
Bízom benne, hogy pénteken este Norbi megszerzi a VB címet, bár nem lesz egyszerű.
-
[CS]Blade2
addikt
Ha a Volvo-s csávó előtt kell végezni, és még lehet, hogy kell 1-2 autó közéjük is, akkor lehet, hogy jobb, ha gyors a Citrom.
Ha csak a Honda és a Volvo gyors, és akik köztük azonos márkával vannak, azok félreállnak, abból gond lehet.
Erőből lenyom két Citrom-ot, a csapattársa elengedi, Norbi hátvédje pedig nincs ott, akkor bejön közvetlen Norbi mögött, ha úgy is megvan.
Norbi úgysem számolhat. -
sultansmith
senior tag
válasz
Ventur@ #8561 üzenetére
Hát az első és a második hely között van 7 pont különbség, szóval bármi történhet, csak félek, hogy a bármiben az is benne van, hogy a Volvók jobban mennek majd, pontosabban a Hondák "romlanak le": túl gyors a pálya, 10kg plusz az előző versenyhez képest...
Amúgy minden évben elvesznek 1 vagy 2 hétvége pontjait a Hondásoktól?
-
Ventur@
senior tag
válasz
sultansmith #8560 üzenetére
Nekem is ez a bajom, hogy nagyon a Volvo-nak áll. Nekem kicsit sok az a 6.5 pont különbség. Jó oké matekozva, biztos jól ki lehet jönni belőle, de most nagyon kéne egy Norbi kvali pole, de úgy, hogy Björk meg nem jut be a top 5-be.
Egyébként a 40 kg-os Citroen tényleg 60-al megy, csak rosszul van kiírva a WTCC oldalán. Maguk sem tudják mennyit adjanak nekik
.
-
Ventur@
senior tag
válasz
albert8 #8558 üzenetére
Citroen-ek 40-es csomaggal mennek. Legalábbis az FIA WTCC oldalán ez van kitéve:
Chevrolet RML Cruze TC1: 10kg (no change from previous event)
Citroën C-Elysée WTCC: 40kg (+40kg)
Honda Civic WTCC: 80kg (+10kg)
LADA Vesta WTCC: 10kg (+10kg)
Volvo S60 Polestar: 80kg (no change)Várom már az évadzárót és remélem izgalmas lesz, na meg hogy Norbi behúzza. Szép ajándék lenne ez a M1RA-s csapatbajnoki cím után
.
-
albert8
veterán
-
XFishboneHUN
senior tag
-
vwpolopg
őstag
Most nézem, hogy Attika rajtkiugrása miatt a Honda a végén elbukta a Model of the year kiírást 6 ponttal a VW előtt. Mondjuk nem tudom mennyire értékes díj ez de nem jött volna rosszul nekik az tuti
-
Ciccuka
veterán
Valószínűleg ez a világ legszűkebb versenypályája
-
Ciccuka
veterán
Hajnali 6-ig dolgoztak Michelisz autóján, de elkészült – jöhet az esős makaói főverseny!
A vb-címért harcoló magyar pilóta a szombati nyitófutam hajrájában rakta falba a Hondát, amelybe csapattársa, Esteban Guerrieri és még néhány versenyző belehajtott. Mint kiderült, Norbi autójában elővigyázatosságból váltót, kormányművet és első alvázkeretet kellett cserélni – szerencsére a motor nem sérült, s bár a szerelők nem aludtak az éjszaka folyamán, hajnali 6-ig sikerült összerakniuk az ő és argentin kolléga autóját is (a lenti fotón még a tegnap délutáni állapot látható).
Fontos volt ez, hiszen Michelisz a második helyről startolhat a makaói főversenyen, míg az összetettet vezető Thed Björk a negyedikről (a pole-t Rob Huff szerezte meg). Azonban esik az eső a távol-keleti helyszínen, ami egy ilyen nehéz és gyors utcai pályán könnyen káoszt eredményezhet – rajt itthoni idő szerint 3:45-kor, méghozzá a biztonsági autó mögül!
-
Bozso68
őstag
-
Ciccuka
veterán
Érdekes volt a kommentálás, egyik autó láthatóan defekt miatt nem tudta bevenni a kanyart, de a kommentátor a műszaki hibát hangoztatta (motor megadta magát, valami ilyesmit mondott)
Macau Touring Car Cup 2017. Macau Grand Prix. Crashes Red Flag
A vasárnap sem telt el tömegbaleset nélkül Makaóban
Szombaton a GT-futamon történt komoly incidens, az F3-asok őrült befutójáról pedig már beszámoltunk, viszont a Makaói Túraautó Kupa mezőnyén is alaposan kifogott a ráadásul eső áztatta utcai pálya: -
vwpolopg
őstag
Arról amit írsz az jutott eszembe, hogy akkor jövőre a YT-on való futamközvetítést is ba**hatjuk...
Illetve ETCC-vel vajon mi lesz? Remélem azt is beszántják teljesen, értelme nem maradt. Zengőék meg ha sikerült eladni a TCR Kiát eléggé felültek a szopórollerre, mert akkor semmilyen kövi évi nemzetközi sorozatra nem maradt autójuk. Habár nem tudom a Seatjaik azok TCR kompatibilisek-e...
-
somasz
addikt
Ja, nekem tetszett, úgy gondolom pont ez az, ami kell egy látványos futamhoz, nem értem, miért intették meg.
ruti: sokra mennek majd, ha szétBoPozzák őket jövőre... A leendő vevők miatt kicsit túlfejlesztették, de majd jól letekerik őket jobb esetben. Rosszabb esetben megint össze-vissza lesz kisúlyozva a bajnokság.
-
ruti
Közösségépítő
TCR:
YouTube-on néztem vissza a futamokat, a TCR csatornáján, és a kommentátor végig azt fújta, hogy Tassinak az áthajtásosa után a 10. hely kell az összetett második helyhez...
végig pörgött, hogy Tassinak még hány előzés kell, végül kihirdette Comini-t másodiknak az összetettben, és lesajnálta Tassit, míg ki nem írták végül a képernyőre a végeredményt
elfelejtette, hogy két Hyundai nem kap pontot, és mindkettő Tassi előtt zárt, így Tassi kapott 1 pontot!
pedig Tarquini elég komoly ütést kapott az elején, azt hittem hogy ott vége neki...
-
Tarquini amúgy a race 1-et utolsóként rajtolva megnyerte volna, ha nincs a műszaki probléma...nem semmi -
Ventur@
senior tag
Meg merem kockáztatni, hogy a Volvo Qatar-ra játszott most. Szinte sehol sem voltak az autóik és ebből súlycsökkentés lesz, míg a Honda-nál szerintem marad a 70 kg. Volvot egy 60 kg-ra tippelem a záró hétvégére és az Losial-ban nagyon nagy ajándék lesz nekik.
Kva kemény két verseny vár Norbira. Meg kell nyerni az időmérőt és az első futamon minnél jobban előrefurakodni. Nagyon adnám én is a Norbi-Guerrieri-Tarquini triót az utolsó hétvégére. Ezzel a felállással lenne a legnagyobb esélye a Honda-nak.
Michigamit meg már réges régen parkolópályára kellett volna tenni, mert Guerrieri két futam alatt többet tett a Honda asztalára, mint a japán egész éven
.
Szabó Zsoltinak meg nagy respekt az első WTCC pontért
.
-
Bozso68
őstag
válasz
Motion_Blur #8544 üzenetére
Nagyon hiányoznak az elvett, és vétlen ütközések miatt elvesztett pontok.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Motion_Blur #8544 üzenetére
Hááát, igen
És, ahogy a WTCC dolgai most állnak, Norbi vagy idén lesz világbajnok, vagy soha.
Azt sem tudom pl, hogy érdemes-e néhány átmeneti év után erőltetni majd a Class One-t, mert lehet, hogy az sem fogja érdekelni a gyártókat. Illetve, akit érdekel, az már versenyezni fog a DTM-ben, japán GT-ben. -
biker
nagyúr
Guerrierri-t miért akarták bünteni?
-
Bozso68
őstag
válasz
vwpolopg #8540 üzenetére
A japán fanatizmusba nem tudom, mennyire férne bele, de az öreg Python tapasztalata (nem tudom, hogy lehet még ennyire ott a szeren) biztosan hozna a konyhára, még Norbi VB címe is sokkal esélyesebb lenne.
Valahogy az idény második felére Björk beleszürkült a mezőnybe, jellegtelen a teljesítménye. Igazságtalan lenne, ha ő nyerné az évet. Viszont Müller is ott van a Volvo-nál. (És meggyőződésem, hogy 2012 Kínát a francia nem felejtette el, ahol pont Norbival ütközött, és valószínűleg azon bukta a VB-t akkor.) Úgyhogy kemény "taktika" várható most az utolsó futamra, és igen, nem ártana a Hondához is egy rafkós öreg, ráadásul a pályán. Michigamit tényleg parkoltatni kellene.
-
vwpolopg
őstag
válasz
Bozso68 #8539 üzenetére
Ha nem Michigami lenne a 3. pilóta akkor a Honda vezetné a gyártók versenyét... Így gyakorlatilag olyan mintha 2 autót futtatnának. Az utolsó forduló előtt a gyártók között is minimális lett a Volvo előnye, Honda eszbekaphatna és indulhatnának egy Norbi-Guerrieri-Tarquini trioval...
-
Bozso68
őstag
Szép volt Norbi, jó lesz ez így!
Guerrieri-t megérte leszerződtetni, sokat segített. -
Malachi
addikt
Megvan a 2. hely, Björk 5. lett. 6 pont hátrány az utolsó futamok előtt.
-
Malachi
addikt
Egyelőre SC mögötti körözgetés.
-
Malachi
addikt
Makaóban esik az eső. Mi lesz itt...
-
Ciccuka
veterán
Legalább 15 autó összetört.
Norbi törése -
Motion_Blur
félisten
válasz
Ventur@ #8528 üzenetére
Az egész évet nézve Vernay jobb teljesítményt nyújtott, Tassinak sok olyan futama volt ahol beleszürkült a mezőnybe. Hiába fiatal, a legjobb technika volt alatta, de nem tudott egyenletesen erős teljesítményt nyújtani. Majd jövőre. Bár ha WTCC-ből is lesznek ellenfelek...
Nagyon kíváncsi vagyok hogy jövőre mi lesz Norbival. Neki egyértelmű visszalépés lenne VB után a Világkupa sorozat, gyári csapatok nélkül...
M1RA címéhez azért Norbi beugrásai is kellettek, pont így lett meg a cím
éjszaka 3h30-kor lesz a futam, ennél rosszabb időpontban nem is lehetne
azt hiszem ezt kihagyom élőben...
-
Qorthral
őstag
válasz
Motion_Blur #8530 üzenetére
Jah, le kellene rajtolni Huffot és előtte maradni. Egyéb esetben szerencse kell, vagy holnap, vagy az utolsó futamon.
-
Motion_Blur
félisten
Norbitól ez sajnos kevés most. Főfutamon jó esetben hoz majd 6-8 pontot Björkön. Az nem lesz elég...
-
Ventur@
senior tag
WTCC: Nincs parc ferme Macau-ban, így van egy egész nap szerelni az autót. Ez jó hír. Arról viszont nincs infó - még - hogy mennyire sérült a kasztni, mert ott Chilton szépen megsimogatta a jobb oldalát Norbi Honda-janak. Reméljük a legjobbakat holnapra.
TCR: b*d*s paraszt Vernay behúzta az egyéni címet, mivel 3. lett az első versenyen, Tassi meg "csak" az 5. Ha meg is nyeri a 2. futamot Attika, akkor sincs jelentősége már. Viszont a csapatbajnoki szinte biztosan meg lesz a M1RA-nak, ami nagyon nagyon megérdemelt lesz.
-
quby
őstag
válasz
feri1014 #8526 üzenetére
Az a gőz ami kijött az szerintem a hűtő volt . Remélem nem lesz belöle motorprobléma......
Mellesleg igy jó megmaradt az 5. hely, és inkább ma ütközzön mint holnap.
Amugy pont azon gondolkodtam, hogy a végén emelni fogja a tempot hogy tudjon egyet támadni, és ha sikerül ne legyen esélye Björknek vissza támadni. Csak nehogy elbassza.....elbaszta....
Sebaj, holnap jó lesz..... -
shteer
titán
Affene
-
badd
tag
-
válasz
Motion_Blur #8518 üzenetére
Megásták a saját sírjukat mikor bevezették ezt szabályrendszert, és ennyire magasra rúgtak a költségek. Azelőtt nem erről szólt a sorozat. Most menteni kell a menthetőt.
-
-
Ventur@
senior tag
válasz
sultansmith #8519 üzenetére
Mert akkor egyik vagy másik gyártó úgy is többet akar, mint a többiek és megint olyan lesz, mint az elmúlt évek WTCC-i.
Pont ez tetszik nekem a TCR-ben, hogy nincs gyártói csapat, csak márkák vannak és független versenyműhelyek építik az autókat, a TCR-ben megadott szabály szerint. Ezért van annyi márka és annyi versenyző is, mert olcsóbb a technika.
Mondjuk ez kicsit visszalépés az űr TC1-s autók után, de nem bánom, hogy nem lesz VB. Egy világkupa is fog rengeteg izgalmat hozni és remélem visszatérnek Angliába - pl. Donington nyam nyam nyam
- is versenyezni és elfelejtik ezeket a hülye kínai pályákat. Meg Qatar, meg Abu-dhabi meg a t*k*m tudja miket.
Ja meg Marraches-t is, meg mehet Macau is a levesbe
.
-
sultansmith
senior tag
válasz
Motion_Blur #8518 üzenetére
Kár hogy vége, de legalább van folytatás.
Jó sok autó lesz!
Viszont egy valamit nem értek: miért lesz tiltott a gyári alakulat?
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Motion_Blur #8515 üzenetére
vicces volt, amikor a Q2 vége felé csak ketten álltak a boxban, Björk meg Michigami.
szerettem volna azt hinni, hogy csapatérdekből a kamikaze várja, hogy kimenjen a Volvo, és rárepülhessen
-
amúgy szánalmas ez a kevés autó, a Q2 minden erőlködés nélkül elérhető,
a két Lada vicceset küzdött a 12-13 helyért,
és még Coronel is gond nélkül befért 12-be. végre. -
-
JColee
őstag
Eléggé szánalmas ez a közvetítés. Nincs hang, remeg a kamera stb.
-
Motion_Blur
félisten
Nyomorult Girolami... Nobinak így 1 lövése lesz.
-
quby
őstag
Tegnap este láttam linkekeket valahol a qualhoz....de most az istennek sem találom.....
-
Bozso68
őstag
-
Qorthral
őstag
válasz
vwpolopg #8503 üzenetére
Tudunk valamit a nézettségről?
Mert minden mindennel összefügg, és gondolom sem a helyszíni, sem a tv-s nézettségi számok nem alakulnak túl jól, hiszen már odáig jutottunk, hogy csak vegetálás van, és sorban mennek el a gyártók is. Ha rendben lenne a nézettség, nem ez lenne a helyzet, de ha nincsenek nézők, senki nem fog pénzt tenni a sportba. -
vwpolopg
őstag
válasz
Qorthral #8500 üzenetére
Hondának nincs autója jövőre, kijött az új Civic, nincs belőle TC1 verzió, nem hiszem, hogy mennének a régi modellel. Polestar az E hülyeségek iránt érdeklődik, a Chevi egy ezeréves gané, a Lada a gyár nélkül nem megy semmire, a Citromok meg látjuk szintén hol vannak gyári szél nélkül... Én azt mondom TCR autók vagy halál...
-
A Zéé
addikt
válasz
Qorthral #8500 üzenetére
szerintem: nem lesz jövőre WTCC. Gyártók elfogytak, privátoknak nem opció.
Nem tudom milyen háttér szerződései vannak az Eurosportnak és Lottinak a mindenféle szponzorokkal, pályákkal, stb..., de szerintem a leginkább reális forgatókönyv, hogy valahogy megszerzik a TCR International közvetítési jogait, és erre fogják rá, hogy lesz helyette.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Samsung Galaxy S21 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest