- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Linux kezdőknek
- Mobilinternet
- Linux Mint
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Padavan firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
callmeakos
veterán
válasz
guftabi96 #6095 üzenetére
Mért akarsz neki rosszat?
Viccet félretéve, a Zengős srácokat hátrahagyva, bevonulni a gyári JAShoz egyenlő lenne a karrierje eltemetésével. Nem vicc, a JAS mint csapat elképesztően gáz, és sokszor azért tudott Norbi a gyáriakon felülkerekedni, mert mint pilóta és csapat, remekül dolgoztak össze. Nem pedig azért mert Monteiro vagy Tarquini fakezű lenne. Az kellene hogy a Zengő csapat megtudna szerezni valahogy egy Citroent, mert ezzel a Civiccel csak hátrafele van. Most lehetne mondani hogy talán a Volvo, de az is lutri, milyen lesz. Mindegy, nagy gratula Norbinak, megint megcsinálta. Legutóbb mikor Yokohama trófeát nyert, váltott Bmw-ről Hondára, remélhetőleg most is lesz egy ilyen, mondjuk egy Citromra. -
Vyndree
őstag
válasz
bajnokpityu #6097 üzenetére
Oroszul megfelel?
Futam 1 https://youtu.be/4eYUXAhfIT8
Futam 2 https://youtu.be/6aRTEs8-90s -
bajnokpityu
félisten
neten nem láttátok valahol a futamokat? elszámoltam magam...
-
kisza25
félisten
Norbi 3.-lett újra privát bajnok
-
Motion_Blur
félisten
Második futamon 80%-ban Norbit mutatták telibe
-
dudikpal
senior tag
Mekkora takony ez a kommentátor az emnégyen. Aszongya nem örülünk kátszburgnak, meg miért pont most kellett megelőznie Norbit?
Azér bazsmeg, mert jobb kört tudott összerakni ladával, mint a mi fiunk. Ennyi. Faszt kell itt picsogni. -
ruti
Közösségépítő
köszi mindenkinek, m4 közben meglett
-
ruti
Közösségépítő
live stream-et tudtok a kvaliról?
-
Ventur@
senior tag
válasz
sultansmith #6082 üzenetére
De fogja adni. Most néztem meg a port-on
. Időpontok ugyanúgy, mint az Eurosport esetében:
13:00-tól Időmérő
19:15 - 21:45-ig pedig a futamokat adják.Kíváncsi leszek nagyon most a Honda-ra, mert eddig csak keresik önmagukat. Az, hogy megint Norbi a legjobb Honda-s nem meglepő, de a nyilatkozatai alapján, ők sem tudják merre menjenek az autóval. Nem jók a kilátások
.
-
Ventur@
senior tag
Azt ugye tudjátok, hogy a zárófutamra megváltozott a közvetítési meg egyéb menetrend
.
A katari WTCC hétvége programja:
Csütörtök:
10:30 – Teszt [30p] (Live Timing, fiawtcc.com)
17:00 – Első szabadedzés [30p] (Eurosport Player, élő)
19:30 – Második szabadedzés [30p] (Eurosport Player, élő)Péntek:
13:00 – Időmérő edzés [20p+10p+Q3] (Eurosport 2, élő)
19:15 – Első futam [12k] (Eurosport 1, élő)
20:15 – Második futam [12k] (Eurosport 1, élő)Első teszt után Norbi a 2., alig lemaradva Lopez mögött.
-
Minstrel
senior tag
-
A Zéé
addikt
Bevallom, nem láttam túl sok futamot, 3-4-et max, akkor a mezőny elején mindig Leonok voltak. És ahogy elnézem a tabellát, eléggé hasonlít a tavalyi wtcc-re. Morbidelli a 4. helyen ~100 ponttal van lemaradva az elsőtől, és ~40-el a harmadiktól, ami azért elég komoly lemaradás. Bár tényleg kisebb, mint a wtcc-ben, de attól még van.
-
A Zéé
addikt
-
Yayoh
aktív tag
-
Ventur@
senior tag
Hétvégén TCR zárófutam (Macau). Akit érdekel, itt tudja majd élőben követni
Én bele fogok nézni, már csak Huff miatt is. Eddig mind a két FP-t megnyerte a Honda-val
.
-
A Zéé
addikt
A BMW is úgy ment évekig, és igazából a TCR is úgy megy, hogy kiadja ügyfélnek az autót. Attól, hogy nem gyári szinten van itt, még évekig versenyképes lehet a technikája, pláne ha fejlesztgetik is. És továbbra se szabad elfelejteni, hogy állítólag Bennani Citromja másabb, mint a gyáriak. Ha kimegy a gyár, biztos, hogy megkapja a gyári fiókcsapata a top technikát.
-
Yayoh
aktív tag
válasz
sultansmith #6067 üzenetére
Addig jó amíg nincs az FIA kezében..
Amúgy nem mondanám gyengének a mezőnyt, Huff is indul a mostani Makaói futamon, a mezőnyben meg ilyenek nevek vannak hogy Morbidelli, Oriola ,Nykjaer stb.
-
Ventur@
senior tag
Én most azon agyaltam, hogy így mekkora mezőny lesz 2016-ra:
3 Lada ez fix, 3 Honda (ebből szerintem 2 gyári+1 privát), 3 Citroen (2 gyári+1 privát), 2 Volvo. Ez így min. 11 autó. Karcsú, mert ha ehhez még hozzáveszek kb. 4 Chevy-t, 2 Civic-et, 1 Citroen-t, akkor is csak 18 autó. Egy marokkói első futam után, már is csak 12-14 fős lesz a mezőny
.
Jah Lanti írta, hogy a csapatidőfutamot nem befolyásolja, hogy csak 2 gyári Citroen marad, mert ahhoz 3 autó kell és mivel egy privát Citroen tuti lesz, így indulhatnak majd ezen is.
-
sultansmith
senior tag
válasz
Ventur@ #6058 üzenetére
Hát a Loeb-nek itt azért nehezebb dolga volt, mint a WRC-ben, itt jobban kiütközik az egyéni tudás, hiszen nem az idő ellen harcol az ember, hanem az ellenfél ott van az ember előtt/mögött/mellett.
Nem sikerült szerintem ez úgy, ahogy Loeb akarta, a WRC az ő otthona.Sebaj, kisebb lesz a nyomás, a tortából többen vehetnek majd!
-
vwpolopg
őstag
Kár örülni... Gondolom azt a 2 citroent megkapja loeb csapata, 17-ben meg a maradék kettőt... Jövőre még fejlesztgetik őket és vígan versenyképesek/bajnokesélyesek lesznek 2019-ig...
-
Ventur@
senior tag
Hoppácska
: A CITROEN A WRC-T VÁLASZTOTTA, LOEB TÁVOZIK - hosszabbitas.hu
Engem meglepet és kíváncsi vagyok így 2017-re mi lesz a WTCC-vel.
-
Ventur@
senior tag
ROC-ot mióta tartják novemberben? Ez nem mindig december vége felé szokott lenni? Mondjuk az, hogy - jelenleg - egy magyar sport csatorna sem fogja adni, azon meg sem lepődök
. Eurosport is a nagy logó újításával is elmehet a bánatba. Semmi nem változott, ugyanolyan érdektelen, sz*r sportokat adnak, mint eddig
.
De hogy on is legyek: Huff hétvégén a TCR-ben indul és a helyszín Macau
. Remélem ezt legalább a Youtube-on lehet majd követni.
-
A Zéé
addikt
édesistenemderonda
Egy Alfát hogy lehet így elcsúfítani... Az a body kit... Mintha csak rádobáltak volna minden lomot, amit találtak a padláson. -
Minstrel
senior tag
Coronelbá mehetne a Zengőhondába
-
sultansmith
senior tag
Hát először is, ha norbi a gyári hondába megy, akkor a MOL nem mehet vele, mert ugye a gyári szerződés az majd megmondja, hogy mi újság.
Ha a zengőék maradnak, akkor a MOL dönthet úgy, hogy őket támogatja, de ez nagyban múlik azon, hogy a mostani szezon után milyen tapasztalatokat szereztek.
A fő kérdés nem az, hogy kit ültet Zengő bácsi norbi helyére, hanem hogy honnan szerez pénzt rá. Ha már van autó akkor kényelmesen válogathat a mezőnyből, vagy a magyar szcénából, tudván tudva azt, hogy valószínűleg bárkit is választ, kvalitásait tekintve bizonyosan rosszabb lesz az elején, mint norbi - ezért a szponzoroknak sem ígérhet túl nagy dolgokat.
Norbi szinte biztosan gyári hondába kerül, aminek egyrészt örülök, másrészt meg nem, de hát meg kell lépnie. Ezért nem hibáztathatja senki szerintem.
-
Yayoh
aktív tag
válasz
Ventur@ #6049 üzenetére
Zengő Zoli sokszor elmondta hogy a MOL nem a csapatot hanem magát Norbit támogatja, de én is úgy gondolom hogy ha Norbi menne gyáriba, akkor már eleve nem lenne szüksége ilyen erős szponzori háttér-ra,
ezért simán támogathatják tovább Zengőéket és Kiss Norbit. Meglátjuk, de én valahogy nem érzem hogy ez össze fog jönni, sajnos. -
Ventur@
senior tag
Mivel mindjárt vége a szezonnak, így gondoltam elmélkedek csöppet, hogy 2016-ban ki merre folytatja. Ez csak is az én agyszüleményem lesz, szóval így kezeljétek
:
Citroen: Lopez, Loeb, Ma valószínűleg tuti marad. Muller az egyedüli kétséges, mert egyre jobban érdeklődik a Rallycross után. Szerintem egy dolog miatt maradna még jövőre: Elverni Lopezt és hazai autóval is világbajnoknak lenni.
JAS: Tarquini, Monteiro, Norbi. Utóbbi - számomra - 100%, hogy jövőre gyári pilóta lesz. Már csak azért is, mert kijelentette nem egyszer már Norbi, hogy jövőre is Honda lesz a "segge alatt". Gyárival lenne még hova fejlődni, privát szinten pedig idén kimaxolta a lehetőségeket.
Zengő M.: Nagyon örülnék, ha Kiss Norbit be tudnák ültetni jövőre. Talán ő lenne a legeladhatóbb. Kérdés, hogy Michelisz esetleges távozásával a Burn, mint támogató, marad-e Zengőék mögött, vagy Kiss tudja-e az Oxxo-t maga mögé állítani. Véleményem az, hogy a MOL maradna továbbra is Zengőék partnere.
ROAL: Itt mind a két pilóta kimaxolta, amit lehet. Szerintem! Chilton-t szívesen látnám a Loeb Racing másik Citroen-jébe, mert megérdemelné. Ezzel kiderülne, hogy mégis mit lehet kezdeni egy nem gyári Citroen-el. Bennani erre képtelen.Az újoncok valószínűleg maradnak, ahol voltak. Hallani híreket, hogy Borkovic is jönne vissza, kérdés hogy hova?! Honda - ami van még szabad - nem fér be, marad - a most már tényleg - elavult Cruze.
Volvo viszont tényleg eddig sötét ló. Remélem, hogy beletaláltak az autóba
.
-
Vyndree
őstag
válasz
[CS]Blade2 #6047 üzenetére
Kiss Norbi engedje maga elé M. Norbit a többieket meg a MAN-nal levédekezi.
Úgy tudom mikor Kiss-sel egy szériában ment Mich., akkor gyorsabb volt K.. M.-nek több a tapasztalata a WTCC-ben, de K. sem rossz pilóta, sőt, nagyon érzi a pályaautózást! M.-nek a gyári Citrihez, K.-nak pedig a Zengőhöz kéne mennie és lehetne tovább NORBI-zni. Bennani autójával nincs előrébb, sztem Hondával lehet nagyjából egy szinten, nem beszélve a plusz kilókról amit a gyárik után megkap (jól tudom?).
-
[CS]Blade2
addikt
A másik Norbi-t kell leszerződtetni a Zengőéknek és maradni a Hondával. Ő 1-2 hozzászokna a Hondához, Zengőéknek megvan a tapasztalat és a beállítások, ha Norbi nem viszi a mérnökét, akkor alig buknának valamit, talán pár tizeddel lassabb a másik Norbi, de neki is megvan már az a tapasztalat, hogy megcsinálja amit kell, amikor igazán fontos. Pl. kivédekezi az egész futamot egy gyorsabb autó ellen, vagy amikor Xy előtt kell végezni, akkor megcsinálja, mert bajnokságot is nyert már. A 6-10. helyen autózás pedig a specialitása, mert agresszívebb, és itt egy agresszióval egy kis lökdösődéssel előrébb juthat.
-
A Zéé
addikt
De a privát Citrommal mennyire lenne előrébb?
Az a kocsi másabb, mint a gyáriak, míg a mostani Honda nem. De csak azért nincs most különbség, mert nincs veszélyben a JAS nem létező VB címe... Ha veszélyben lenne, biztos, hogy nem ugyanaz a kocsi lenne a privát, mint a gyári. Ezt sem árt azért szem előtt tartani, amikor a szakmai előrelépésről beszélünk.Illetve egy pilótának, legyen bármennyire is jó, ritkán ajánlanak gyári szerződést, túl sokszor nem lehet visszautasítani, mert többet nem fog ajánlatot kapni. Abban meg biztos vagyok, hogy Zengőék találnak valaki más magyar pilótát, akinek lehet esélye továbbra is mint versenyzőként, mint plakátfiúként.
-
rocket
nagyúr
válasz
Petya25 #6043 üzenetére
Nepszerusege megfog zuhanni, sokan a Magyar csapat Magyar pilota felallas miatt szeretik a WTCC-t, es jarnak minden evben a Hungaroringre.
Azzal nincs baj, hogy elore akar lepni, a gond azzal van, hogy en se latom hol az elorelepes, ha a gyari Honda-hoz megy, mert sokszor vertek a gyari Honda-kat Zengo-ek.
Zengo-ek kene megszerezzek Bennani Citroenjet es maradjon Norbi
Persze valoszinu, hogy ehez erosebb szponzoracio kene, de nem irrealis elvaras, hogy tudna novelni a MOL a tamogatast, ha elszanna ra magat. -
dudikpal
senior tag
Amikor (és ahogy) Norbi elengedte Montit, egyből tudtam, ő már eldöntötte, hogy jövőre a gyári csapatot fogja választani.
-
Shodan
őstag
Ez a naplementés futam nekem volt kellemetlen. A fények viszont nagyon jók voltak.
-
Petya25
őstag
válasz
vwpolopg #6037 üzenetére
Már pont írni akartam, hogy nettó geciség, hogy az első futamos tekézését megúszta szó nélkül.
Amúgy szerintem igen, csak valamit nem javítottak ki amit ki kellett volna, ahogy Norbiék megtették.Amúgy elég amatőr dolog volt nem beállni a sor végére és legyalulni legalább a mezőny végét pár pont reményében. Így minden ment a kukába. Meglépték nem jött be. Monti bácsinak meg szöges kesztyűvel kell kiverni.
-
válasz
sultansmith #6034 üzenetére
De a lőtéri kutyát nem érdekli se TCR, se a BTCC
Az lehet, de a motorsport rajongókat igen. Mert ott azt kapják, amit a WTCC-nek is nyújtania kellene.
-
vwpolopg
őstag
Hahh, legalább Monteirot kizárták a 2. futamról...
-
Yayoh
aktív tag
válasz
TCR-ben is voltak magyarok 1-2 futamon, de ettől függetlenül is nézem, mert ott megy az adok kapok rendesen, jók szoktak lenni a futamok.
-
Minstrel
senior tag
válasz
WTCC-t se nagyon néznék ha nem lennének Norbiék. Én láttam régen is minden ETCC/WTCC futamot és mára már nagyon gyenge azokhoz évekhez képest, szerintem már nem is nézném Norbiék nélkül.
-
Minstrel
senior tag
Ha a TCR egy kicsit összeszedi magát akkor simán jobb sorozat lehet, mint a WTCC, ez a mai tényleg már nevetséges volt, valami ilyesmi lehet a Tájföldi Túraautó bajnokság is szerintem. Csodálkozom is, hogy a Volvo ide jön és nem inkább a TCR-be. Amíg a WTCC fejesek ilyen kapzsik addig nem lesz itt normális verseny, de ott a jó kis BTCC ha igazi túraautó versenyt akarunk nézni.
-
Ventur@
senior tag
Nekem meg az, hogy: Dead timing
Nevetségesé vált az év végére az egész sorozat. Live timing nulla, közvetítés nulla (Lantiék kihozták a maximumot belőle szerintem), WTCC teljesítmény nulla.
Milyen érdekes, hogy a konkurenciánál (aminek nevét nem írjuk le. A tudjukkik. Emszám
) tudtak elemzést csinálni KPT-ék az első futamos balesetnél, az Eurosporton meg csak reklám, reklám és reklám. Hú el ne felejtsek holnap 4 db Advant gumit és egy JVC cuccot venni
.
De hogy már csak egy verseny van hátra
.
-
sultansmith
senior tag
válasz
Ventur@ #6027 üzenetére
Tényleg szörnyű volt.
Az is szeretném megkérdezni, hogy miután monteiro kiütött 4 autót a versenyből, miért nem kapott büntetést érte? Érdekes mikor norbival fordultak el vason az már probléma volt...
Nekem egyre jobban nem tetszik, amit az FIA csinál. Nem a WTCC-vel van baj, hanem a kettős mércével.
Lopeznek gratula, kétségtelenül tehetséges, és számomra sportemberileg is jelesre vizsgázott, amikor az idióta madzsingvának elmondta a véleményét a történtekről. A múltkor Tarquini érdemeit sorolta, amikor nem tudta megelőzni.
Felejtős volt ez a Thaiföld, és dühítő, mert fontos lett volna, hogy Qatar előtt erőt gyűjtsünk, hogy akár safetyt autózhassunk.
Most be kell dobni mindent, nyílt sisak kell, amiben nagyon sok veszély van.
-
vwpolopg
őstag
Az időmérés annyit ér mint a trágyahalom a mezőn, a második futamon elfelejtették, hogy a nap ott is lemegy, Norbi hétvégéjének, legjobb hondás összetettbeli eredményének, 4. helyének annyi az évre... valamint a YT-ban is úgy feljött bennani, hogy ha a kövi hétvége is ilyen tré lesz akkor annak is annyi...
-
Ventur@
senior tag
WTCC Thaiföld.....inkább nem mondok semmit a hétvégére
.
Lopeznek jár a gratula és ezzel ki is merült a thaiföldi futam. Bravo WTCC, Bravo FIA, Bravo Eurosport
!
-
Yayoh
aktív tag
-
Yayoh
aktív tag
Az új gyári TCR-es Opel:
-
Calogero
addikt
-
Ventur@
senior tag
(#6013) IreN!CuS: Szerintem kizárt, hogy Volvo-s legyen Norbi jövőre. Annyira ott van az éven minden teszten, minden promón, minden komolyabb Honda eseményen, hogy szerintem jövőre gyári Honda-s lesz Norbi.
Kérdés, hogy mi lenne így a Zengő Motorsporttal. Én nagyon el tudnám viselni, hogy félgyári Honda (de inkább már-már gyári) és a kétszeres Kamion EB győztes Kiss Norbival állnának oda a rajtrácsra 2016-ban. Ezt így nagyon el tudnám viselni
(és még új nevet sem kellene a Hringen ordibálni
).
(#6017) vwpolopg: Igen, igazad van. Utólag olvastam én is, hogy 2 gyári autó lesz
. Meg valami rémlik - de ezt csak tényleg félszemmel odapislantva olvastam -, hogy lesz egy privát csapat is, így meg van a 3 autó és mehetnének a csapat időfutamon. Állítólag
!
-
[CS]Blade2
addikt
Szerintem a Honda eddigi fejlődését nézve nem lenne nagy kockázat a Volvo. Kérdés, hogy mióta készülnek, és mennyi pénzt nyomtak bele, vagyis, hogy csak bent akarnak lenni, vagy esetleg meg is akarják nyerni a szériát. Honda szerintem csak itt akar lenni. Bár, ha Norbi lelépne, akkor utána biztos találna valamit a Honda.
-
Coronell nyilván nem járhat rosszul ha menne a Volvohoz, mert a Chevyvel csak szenved. Norbinak viszont szerintem jól megy a Hondával, most átülne 1 "új" Volvoba, ott nem lehet tudni, hogy ugyanazt a szintet tudja-e hozni, neki előrelépés csak a Citroen lenne, a Volvo csak alternatíva lehet.
-
Ventur@
senior tag
BANG
!
Gyönyörű ez az autó és remélem jól összepakoltál a svédek. Bízom benne, hogy 2016 visszahozza a régi WTCC éveket. Már ami a kiélezett csatákat illeti
.
Azt csicsergik a madarak, hogy Coronel esélyes az egyik ülésre. Márpedig 3 autót hozz a Volvo, mert csak így tudnak menni a jövő évi csapatfutamon, így nem kizárt
.
-
A Zéé
addikt
One day left
Holnap minden kiderül? -
Ventur@
senior tag
válasz
!Overdose! #6008 üzenetére
Igazad van. Jobban átgondolva az S40 (előd?) is inkább sedan volt
. Akkor a Honda a kakukktojás, a hatchback formával
.
Más:
Egyébként a hétvégén meg BTCC és V8 Supercars
. Talán itt nézhető lesz mindegyik
: [link]
-
Ventur@
senior tag
válasz
!Overdose! #6005 üzenetére
Ez sedan? Nekem képek alapján inkább hatchback
.
(#6004) vwpolopg: Én is azt írtam nem
? Nagyon benéztem, na
.
-
vwpolopg
őstag
válasz
!Overdose! #6005 üzenetére
A honda jövőre is a béka segge alatt lesz... azzal a 3 jokerrel nem lesznek előrébb amit felhasználhatnak. Norbi örülhet ha jövőre dobogóra tud állni, főleg ha a lada kijavítja a gyermekbetegségeket a télen...
-
vwpolopg
őstag
-
Ventur@
senior tag
válasz
callmeakos #6002 üzenetére
C40-et írnak mindenhol.
Más:
Alain Menu az utolsó két futamon egy Impreza STi TCR volánja mögé ül be
.
-
[CS]Blade2
addikt
Nekem a C30 bejött, csak kár, hogy nem voltak elől vele. Egyébként Norbi is mehetne a Volvo-hoz. Ha TOP5 pilótát keresnek, akik idén és a tavaly ott voltak az elejében és igazolható, akkor megkereshetik.
Kérdés, hogy mennyire gondolják komolyan, mert a Honda nem úgy néz ki, hogy mindenáron nyerni akarna. A Volvo első számú pilótája státusz szerintem jobb lenne látatlanban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Vallás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Projektor topic
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED monitor topic
- Linux kezdőknek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest