Új hozzászólás Aktív témák

  • Ciccuka

    veterán

    válasz ruti #10569 üzenetére

    Pontegyenlőséggel Timmy Hansen a világbajnok

    Órák múlva lett csak hivatalos a világbajnoki cím emiatt az ütközés miatt

    A ralikrossz-világbajnokság kaotikus versenyen dőlt el Dél-Afrikában: a két esélyes, Andreas Bakkerud és Timmy Hansen ütköztek az első körben. Hansen volt az optimistább, de ő is járt rosszabbul: visszaesett a mezőny végére. Bakkerud végül második lett, Hansen negyedik, ami azt jelentette, hogy a végelszámolásban pontegyenlőségbe kerültek. Több futamgyőzelmének köszönhetően Timmy Hansen nyerte meg a világbajnoki címet, először pályafutása során – de az eredmény csak órák múlva vált hivatalossá, amikor a versenyfelügyelők úgy döntöttek, nem osztanak ki büntetést az ütközésért.

    A döntő (az ütközés 0:32-nél):

    Eltörölték az utolsó futamot, így ért véget a WRC-szezon

    A hatalmas erdőtüzek miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy nem lehet megrendezni a hétvégi Ausztrál Ralit, a WRC-szezon utolsó futamát. Arról már korábban is volt szó, hogy lerövidülhet a program, most azonban bejelentették, hogy egyáltalán nem kerül sor a versenyre – a résztvevők kedden már elégedetlenkedtek, hogy semmi értelme itt lenni, így végül elmarad a rendezvény.

    Ez azt jelenti, hogy a konstruktőri világbajnoki címet megnyerte a Hyundai, a Toyotának nincs esélye válaszolni, egyéniben pedig Thierry Neuville maradt a második, míg Sebastien Ogier a harmadik.

    Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

Új hozzászólás Aktív témák