Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Tigrisszem #7866 üzenetére

    Az a baj, hogy erre nagyon nehéz látatlanban egyértelmű választ adni. Még ha a körülményeket pontosan lehetne ismerni, akkor is azt mondanám, érdemes egy próbát tenni (igen, tudom, ahhoz is kellenének eszközök). Rálátás nélkül nagyon kétesélyes a dolog. Lehet, hogy működne, de még nagynyereségű antennákkal is lassú lenne a link az épület okozta jelentős pluszcsillapítás miatt. Az is előfordulhat, hogy kisebb antennákkal is jól menne, de erre sokkal kisebb az esélyed. Azzal amúgy sem mennél sokra, ha a köztes épületre csak egy antennát tennél, nyilván valamilyen jelismétlő kellene, és a hozzávaló antennának is körsugárzónak illene lennie.
    #7867: "wifit vagy vezetéknélküli routert ajánlottok az internet megosztásra laptophoz?"
    Szerintem itt némi fogalomzavar van: a wifi és a router nem egymást kizáró fogalmak. A wifi (alias wlan) csak annyit jelent, hogy vezeték nélküli. A vezetéknélküli router az wifi-router, neked ilyenre van szükséged. Az ehhez kapcsolódó kliens eszköz is wifi, csatolófelülettől függetlenül. Kliens akár egy (többfunkciós) wifi-router is lehet.
    "Ne lehessen könnyen feltörni"
    Normális titkosítás (pl. WPA-AES) és jól megválasztott kulcs mellett nem lehet törni.
    'Tűzfal' és csomagszűrés szinte mindegyikben van.
    Önálló torrent-kliens nem tudom melyikben van, de ez leginkább firmware kérdése. Némely USB-porttal rendelkező típusra lehet ilyen fw-t tenni, pl. Asus WL500g és társai, de ezeket úgy tűnik, eléggé meg kell faragni. Ezzel gyárilag is megy, de HDD-s.
    "És légyszi ne azt írjátok, hogy olvass vissza vagy 5000 oldalt, mert ha majd ti kérdeztek tőlem valami, akkor nekem is csak ennyi lesz a válaszom:"
    Érdekes hozzáállás ;]. Azért létezik ám kereső is, e topikon belül vagy itt is érdemes lehet keresni bizonyos kulcsszavakra, pl. torrent, usb, kliens, stb..

Új hozzászólás Aktív témák