Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsolt7981

    tag

    Sziasztok!

    A múltkor kérdeztem, és megtaláltam a megoldást, leírom ide, hátha másnál is előfordulhat a hiba. Új routert vettem, és az volt a baj, hogy a háztartásban levő eszközök közül nem mind látta az 5ghz jelet (meg se jelent a listában), csak a 2,4et. Sok reddit olvasás után jött a tipp, hogy az 5 ghz wifi csatornáját automatikusról (ami általában 149) át kell állítani manuálisan valami alacsonyra (nálam most épp 40), és sikerült. Azóta minden eszköz látja az 5 ghz-t, és tud is kapcsolódni rá. (állítólag főleg huawei termékeknél fordul elő ez a jelenség)

    Viszont lenne két új kérdésem:

    1: Van egy régebbi laptopom, amiben csak 100as hálókártya van és az 5ghz wifit se ismeri. Ha szeretnék ezen is gyors netet (általában ezen torrentezek), mit ajánlotok? Nekem 3 lehetőség jutott hirtelen eszembe:
    -lecserélem a laptopot egy modernebbre
    -veszek bele egy külső gigabites hálókártyát, és kábellel rákötöm a routerre
    -veszek egy usb wifi adaptert (mondjuk ennél meg az usb 3.0 lenne a szűk keresztmetszet)

    2: A telefonom 5ghz-re van kapcsolódva, alapvetően jól működik, viszont eddig néhány játéknál fordult elő, hogy nem látja a netet. Tehát böngészni tudok, youtube is jó, meg minden netes szolgáltatás, viszont ha elindítom ezeket a játékokat, akkor vagy csak homokórázik (a rortos által gyártott repülőszimulátorok), vagy kiírja, hogy nincs net (Real racing 3).Elég kényelmetlen, hogy ha ezekkel a játékokkal akarok játszani, akkor előtte mindig át kell jelentkeznem másik hálózatra, vagy kikapcsolni a wifit és mobilnetet használni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák