Új hozzászólás Aktív témák

  • pn4hvq

    senior tag

    Sziasztok!
    Segítséget, ötletet szeretnék kérni a tapasztaltabbaktól az alábbi kérdésben: családiházas környezet, a háztól távol lévő két helyre szeretnék wifit eljutattni. Ami adott: mindkét helyen van egy-egy switch, ahová eljut a bejövő internet kábelen. Az egyik helyre olyan eszközt szeretnének, ami kültéri, kultúrált kinézete van, és a tápellátást és a netet a fal túloldalán (az épület belső részén) lévő switchből POE-n keresztül kapná. Olyan eszköz a cél, ami a közelében lévő területet lefedi (hogy a kert ezen részén lévők részére a WIFI biztosított legyen), valamint egy légvonalban 10M-re lévő eszköz (egy TV) részére WIFI-n normális jelerősséget tudjon biztosítani. Ezt az eszközt egy fal határolja el a kültéri egységtől.
    A másik eszköz célja csak szabadtéri terület (a kert másik részének) lefedése lenne.
    Ami még szükséges lenne, hogy saját "állványa" legyen, amin az eszköz az igényeknek megfelelően forgatható (látok rá esélyt, hogy fél év múlva más lesz az elképzelés és másfelé kéne néznie).
    A bejövő volt Invitel (most Digi) netkapcsolat harmatgyenge (néhány 10Mbit, de ez a szolgáltató fejlesztése során felfelé változhat, jelenleg ennyit tudnak biztosítani). Attól most tekintsünk el, hogy ez a sebesség mire elég, a cél az, hogy a jelenlegi és a későbbi sebesség elérhető legyen a kert két távoli pontján is.
    Köszönöm a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák