Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz Fricu #56949 üzenetére

    Itt olyan nem szokott előfordulni, hogy valaki tudná, de azt ne osztaná meg. Azért vagyunk itt, hogy kérdezzünk és válaszoljunk.

    De válaszolni csak úgy illik, ha legalább azt hisszük, hogy ismerjük is a választ.

    Te bevallottan ismeretek nélkül írtad a meshről:

    "Felejtsd el. Egy fillért ne költs rá - én megtettem, kár volt.
    Tegyél fel egy második routert repeater-nek dróton ellátva az elsőről és annyi. Fillérekből."

    Ezt egyébként is illendő itt kijavítani, mert nem jó, ha ilyen alapjaiban, szóhasználatában is téves kijelentések maradnak bent, pláne ilyen nagy magabiztossággal.

    Egyébként meg a mesh már jellemzően jól működik. Nálad valamiért nem, de ettől még elég meredek általánosan azt tanácsolni, hogy felejtendő, és egy fillért sem szabad rá költeni. Sőt, konkrétan ez most az egyik kiemelt fejlesztési irány. Barátaim, ismerőseim nulla informatikai ismerettel, csak a használati utasítás alapján teljesen használható hálózatokat állítottak össze.

    Nem írtam olyat, de szerintem más se, hogy a mesh előnye a nagyobb lefedettség lenne -- ami nyilvánvalóan a kontroll nélküli, hasonlóan elhelyezett AP-okhoz képest értendő. Nem a meshtől lesz kisebb vagy nagyobb a lefedettség, hanem az AP-ok rádiós paramétereitől és elhelyezésétől.
    A mesh lényege kifejezetten a kliensek felé egységes hálózat.

    A FritzBox egy érdekes márka. Szerintem messze nem annyira jó, mint amennyire drága, de ez szubjektív. Hogy Nálad mi vele a gond, azt nem tudom, és éppen ezért nem is írtam rá tanácsot. Viszont komolyan úgy érzem, hogy Neked nem az a jó márka, még ha műszakilag rendben is van. Az elterjedtebb, és nem rosszabb, sőt, esetleg jobb márkákról sokkal könnyebben kaphatsz eligazítást.

    És még valami: Stanozs kolléga valóban vette a fáradságot, és utánanézett a problémádnak. Ezt már eleve nem várhatnád el senkitől (ő időt és energiát áldozott rá), de nyilvánvalóan csak olyasvalaki teheti meg, aki valamennyire képben van. FritzBox-ügyben erre korlátozottak lesznek a kilátásaid.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák