Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz dybo #4510 üzenetére

    Nekem itt Debrecenben kb. egy hónappal ezelőtt voltak ilyen problémáim. T-Com, T-Online ilyenkor kapásból a routert jelöli meg bűnösnek. Ha teheted, a modemre csatlakozz PC-vel közvetlenül. Én nekem ilyenkor is szakadozott, de elég volt egy szoftverből kiadott reset az ADSL modemnek (HUAWEI). Amikor T-Com-tól kijöttek természetesen minden rendben működött, véleményük: természetesen az én modemem a hibás. (Máskor is volt olyan, hogy fél napig sem szakadt.) Dec. vége felé javult a helyzet, már a router is képes volt újraépíttetni a kapcsolatot a modemmel. (Volt olyan nap, hogy talán 10-szer is.) Mostanában már van amikor folyamatos a kapcsolat.

    Megfigyelésem: - Amikor a szakadozás kezdődött, T-Online-énál akadozott a forgalmi statisztika, korábban előző nappal bezárólag adták, akkor már napokkal korábban vége volt. Aztán volt olyan, hogy már az aznapi utolsó vonalszakadásig jött a forgalmi statisztika.
    - Korábban volt vitám túlszámlázás miatt, de kimagyarázták magukat, hogy náluk nem 24:00-kor ér véget a hónap utolsó napja, hanem 24 óránként szakítják meg a kapcsolatot, tehát, ha én 8:00-kor kapcsoltam be a modememet, akkor másnap 8:00-ig még előző naphoz számolja a forgalmat.

    Véleményem: A hiba T-Com, T-Online-éknál volt, vagy van még most is, csak itt mostanra egy kicsit javult a helyzet.

    Megjegyzés: Nogyon "rendesek" voltak a T-Pont-nál, nem voltak hajlandók bónusz pontokért ADSL modemet adni.... :C Azóta kaptam kölcsön egy D-Link-et, azzal is hasonló tapasztalataim vannak.

    Tegnapig volt egy dlink di-524 routerem, ami azt csinálta hogy néha (volt amikor napi 10x, volt amikor napi 2x) meghalt a net, a kapcsolatot ugyanugy látta a wifi, net mégsem volt. Ilyenkor a statusnal mindig 0 volt az ip és a többi is.
    Ezért vettem egy uj routert, mert azt hittem a router a hibás.
    És most ennél is előjött ugyanez. Meghal a net, és statusnal 0 minden. Ilyenkor kikell huzni a kábelmodemet és ujabedugni, és akkor újra jó lesz! A renew gomb se segít, csak az áramtalanítás.
    Dlinknél volt minden kipróbálva, fw update, beállitgatások minden mennyiségben de semmi...Tanácstalan vagyok.

    [ Szerkesztve ]

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák