Új hozzászólás Aktív témák

  • masta_dry

    tag

    Szevasztok!
    Két wireless router eltérő csatornán, de azonos egyéb beállításokkal működik otthon. Egy ideje wifi-elérhetőségi problémáink vannak.
    Kapcsolódnak az eszközök a routerhez, de vagy lelassul vagy nem érhető el a hálózat egy idő múlva. Nézegettem, hogy mi lehet a gond, mi változhatott meg, és azt vettem észre, hogy az egyik router jelerőssége periodikusan ingadozik. A probléma akkor lép fel, ha pl. a telefonnal az ingadozó jelerősségű router-hez vagyok közelebb, és ahhoz csatlakozik a telefon. Ekkor lépnek fel a csatlakozási problémák. Ha onnan wifizek, ahol a másik router jele erősebb, akkor nincs ilyen bajom.
    A wifi-t használó készülékeken nem automatikusan kéne választaniuk a két router közül a jelerősség függvényében? Pl. egy irodaházban - amelyben ki van építve a wifi hálózat - ugyanígy megdöglik a wifi, ha az egyik adó sugarából kiérek? Újra kell csatlakoztatni a megváltozott helyzet miatt a közelebbi wifi-routerhez?
    Mi okozhatja a jelerősség-ingadozást? Az érintett csatornák tiszták, más wifi jel nem zavar. Egyéb elektromágneses zavarforrás sincs a környéken (amiről tudok). A router maga változtathatja a jelerősséget?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák