Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenkinek!

    Ötleteket szeretnék kapni tőletek a következő jelenségre. Adott egy meglévő internetkapcsolat egy TP-Link routerrel osztva, ezt dobjuk tovább AirLive AP-k segítségével. A felállás a következő:
    A routerre vezetékkel csatlakozik egy AirLive AP (AP_1), ennek a jelét veszi egy másik AirLive (Client_1), ami vezetékkel át van dugva egy AirLive AP-be (AP_2), amit ugyancsak vesz egy AirLive eszköz (Client_2). Azért ilyen bonyolult, mert Client_1 egyúttal adja a netet AP_2-nek és egy routernek is, ugyebár vezetéken.

    Mórickarajz:

    Összeraktuk, mindenhol jött a teljes sávszél, minden ok, majd pár nap múlva nem volt net egészen addig, amíg AP_1 újra nem lett indítva. Ekkor egy napig megint jó volt, majd megint újraindítás kellett neki.

    Úgy gondolom (de javítsatok ki, ha tévedek), hogy a hálózat jól van összerakva, de valami mégis hibázik, csak azt nem tudom, mi. Túl kézenfekvő lenne AP_1-et kicserélni, de ezek tesztelt cuccok, nem szokott velük baj lenni.

    Szerintetek mi lehet a hiba? Lehet valami bibi van a beállítások terén? Természetesen a fő routeren mindvégig van net.
    Esetleg annak lehet köze hozzá, hogy a kliensekhez kapcsolódó routereken létrehoztunk egy-egy új alhálót? (Bejövő vonal WAN-ba dugva, DHCP bekapcsolva.) Arra gondolok, hogy ha egy alhálózat ugyanaz, mint a FŐ router alhálója, akkor az esetleg lehet gond? Vagy akár a két router, ami a kliensekre kapcsolódik, és ugyanabban az alhálóban van, az baj?

    Hú, nem tudom, mennyire volt érthető, de köszi a segítséget előre is!

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák