Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Működhet így egy Atheros alapú WDS OpwenWRT-vel 3 eszközzel?
    Eszköz1: WDS AP ---WiFi---> E2: WDS client ---ethernet---> E3: WiFi AP
    Vagy ilyenkor ez már nem lesz többé WDS?
    Úgy tudom, hogy akkor még működik a WDS, mikor a router és az alárendelt AP ethernet kábellel vannak összekötve. Vagy már ez is téves?
    Esetleg ugyan ez még annyival kiegészítve, hogy az Eszköz2 is futtat egy fake WiFi AP-t is, amihez már nem csatlakozik a harmadik eszköz?

    Ez egy átmeneti megoldás lenne, míg behúznék egy UTP kábelt a router-től új AP-ig (ha már kiválasztottam és megvettem...). Addig viszont pillanatnyilag itt porosodik két régi 2.4GHz Lite-N router. A szomszédok miatt nem szerencsés a HT40 mód 2.4GHz-n (pont hárman lógunk egymás adóterületébe), a Lite-N HT20 sávszélesség fele pedig már elég csekély, ezért gondoltam, hogy a két Lite-N eszközből az egyiket ráállítom a router-re, amennyire lehet (hogy legalább ne falakat, csak ablaküveges ajtókat metsszen a vonaluk) és ott szobán belül berakok az első router elől legjobban kitakart sarokba a harmadik Lite-N eszközt, de annak már célszerűen egy másik csatornán kéne üzemelnie, nem azon, amin az első két WDS-AP+WDS-CL.

    (Tudom, mire ezt legépeltem, már átfúrtam volna az ablaktokot az UTP kábelnek és beraktam volna egy olcsó 2x2 MIMO dual-band router-t a webshop kosárba, de egyfajta "szórakozás" céljából szeretem túlkomplikálni a problémákat. :D)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák