Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Magyar jogi, illetve pusztán fizikai szempontból működne az, hogy egy vidéki kis faluban légvonalban egymástól ~1.3km távolságra fekvő magántelkek közt irányított WiFi antennákkal 24/7/365 forgalmazzak ~30 Mbps sávszélességgel?

    Annyit sejtek, hogy valószínűleg egy méretesebb irányított antenna, és valami komolyabb rádió kéne, de amúgy fogalmam sincs, hogy mégis milyen. Sohasem csináltam, vagy láttam még működni hasonlót (ellenben az otthoni lakáson belüli WiFi-vel mindenki, köztük én is csak szopok, mert már két fal megállítja...).
    Csak onnan ötlött ez most fel bennem, hogy elkalandoztam a TP-Link honlapján, ahol egy kis vacak AP dobozka beépített antennákkal is "akár 1.5km"-t ígér kültérre, opcionális külső antennával pedig ennek a tízszeresét (de az árgép nem dobta, ki hogy mibe fáj egy olyan kütyü, bár majd keresgélek most magamtól is google-el, csak jó lenne egy kis gyorstalpaló).

    Közreeső növényzet és épületek szempontjából előnyös, hogy az egyik egy két emeletes családi ház, és nem nagyon esik közre másik ilyen magas épület ezen a vonalon. A másik telken pedig magas épület ugyan nincs, de senkit nem zavar, ha felállítunk egy szép nagy acélcsövet (aztán imádkozunk, hogy ne akkor funkcionáljon villámhárítóként, mikor épp mégis van ott valaki a közelében esőben is, de nem jellemző :D).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák