Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    Tanácsotokat kérném.
    Az új routerem ma érkezett meg. ASUS AC56U. Van még egy régebbi Linksys WRT54G routerem is. Az a tervem, hogy ezzel a két eszközzel oldom meg a WiFi kérdést a házban plusz a teraszon és a kertben. Az ASUS-on mindenképp firmware-t cseréletk DD-WRT re, torrentezés miatt. A Linksys-re is DD-WRT-t teszek.

    Itt jön a kérdésem. Hogyan csináljam meg az összehangolását a két routernek? Ugyanazt az SSID-t ugyanazon a csatornán ossza a másodlagos router (a Linksys) ? Vagy ugyanazt az SSID-t másik csatornán? Nyilván csak a 3.4 GHz es sávról beszélek, mert a Linksys csak azt tudja. Az ASUS 5GHz-es csatornájára csak a TV-t kapcsolnám rá, külön SSID-t használva. Ezzel biztosítva a szakadásmentes HD filmnézést.
    Azt szeretném ha a kliensekhez nem kellene nyúlniom, nem kellene újra konfolni őket két Wifi hálózatot beállítva. Ha az eszközök mozognak akkor automatikusan kapcsoljanak át az erősebb jelű AP-re. Ilyen megoldás van egy havernál. Igaz, az mikrotik eszközökből. Lehet csinálni valami hasonlót ezekből a cuccokból?

Új hozzászólás Aktív témák