Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz aag #22034 üzenetére

    Nem semmi: helytelen dolgokat állítasz, mikor megcáfolnak, akkor meg besértődsz. Kár. Korábban írtad, hogy nem szakmai vitát folytatni jöttel ide, hanem tanácsért, de ebből jó kis szakmai vita lett.
    "Hiszen pont azért halfduplex, hogy egyszerű tömegcucc lehessen. Hogy ne kelljen két antennával gyártani."
    Még jó, hogy leírtam, hogy egy rendszer duplex mivoltjából nem következik egyenesen a kétantennás kivitel. Nézz meg akár egy régi egysávos (900 MHz-es) GSM-telefont: fullduplex? Igen! Két antenna van benne? Dehogy, mivel egyazon sávon (nyilván nem azonos csatornán, hanem rendesen eltolva) megy az adás és a vétel, egyszerre. Van egy diplexer nevezetű eszköz (lényegében többszörös sávszűrő), amely megoldja az adás-vétel irányok szétválasztását a közös antennáról az adó- és vevőfokozatok számára. Mellesleg a GSM is egyszerű tömegcucc, szóval ez az érv is rendesen sántít. Tömegcucc -> olcsón előállítható, mindegy, hogy half- vagy fullduplex.
    Ez a wifi-résantenna meg nem tudom, honnan jött neked, ugyanis létező cucc, csak abszolút nem az USB-s kliensekben, mivel azokban a nyákon kialakított egyszerű, rém rossz nyereségű hurokantenna van. A résantenna így néz ki: [link].
    Ja, és nem emlékszem, hogy lehülyéztelek volna.

Új hozzászólás Aktív témák