Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Ghard #20719 üzenetére

    Szerintem valójában nem jelenik meg (ha tiltott az SSID broadcast, akkor a router azt nem sugározza), hanem arról lehet szó, hogy a kliensre telepített wifi-hálózatkezelő program szépen megjegyezte a korábbi profilokat, és azok az AP / router MAC-címéhez vannak társítva. Ezért akkor is mutatja az ismerős MAC-című eszköz korábban 'látott' SSID-it, ha azok már nincsenek benne a forgalomban.
    Mod: "albiban egy régebbi tp link volt,ott ugy volt,hogy ha mac filterben nem volt hozzáadva a gép,akkor nem is látta a wifit."
    Ezt azért nehéz elképzelni, mert az SSID-szórás egyirányú, nem véletlenül hívják broadcast-nek. Vagyis az SSID-jét világgá kürtölő router-AP nem képes azt célzottan csak engedélyezett MAC-címekre juttatni, vagy éppen nem engedélyezett eszközcímekre letiltani. A kliens a hálózatok keresésekor még nem feltétlenül kapcsolódik az AP-vel, ezért minden lesugárzott SSID-t észre fog venni. Ez a folyamat teljesen passzív (hallgatózó) módban is lezajlik. A műsorszóró rádió sem tudja úgy leadni a pontos időjelzést, hogy pont a te vevőd ne legyen képes venni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák