Új hozzászólás Aktív témák

  • Isten88

    senior tag

    Sziasztok!
    Van egy TP-Link TL-WR941ND Routerem és egy Asus K50AB-SX089D laptopom.
    A problémám az, hogy a laptop wifi modulja (n-es, mini pci express) nem fér össze a routerrel. A router és a gép is randomba kifagyogat. A "kifagy" alatt ezt értem: a router nem sugároz wifi jelet, a laptop meg mint régen win98-nál/ME-nél, elkezd akadni, az egér nem mozdul, a zene is elkezd szaggatni úgy, hogy kb. egy tized másodperc ismétlődik folyamatosan, mint mikor winampban "ráfekszünk" az 'x' gombra. Ez csak úgy oldódik meg, ha kikapcsolom, majd vissza a laptopot, vagy ha várok 2-5 percet, akkor tudom folytatni ugyanonnan a munkát, ahol abbahagytam. Firmware frissítés és visszafrissítés is megvolt a routeren, mindenhogy tapasztalom a hibát.
    Csakis a laptop wifije fagyasztja, semmi más. Kábelen tökéletes, de wifivel is másik 5-8 eszközzel sincs baja, csak a laptop wifijével.
    A laptopban N-es (úgy tudom, hogy 150-es) mini pci expresses wifi modul van, két antennacsatlakozós. Ennek a cseréjét szeretném megejteni, mivel ezt találom a legköltséghatékonyabbnak jelenleg, csak előtte pár kérdést szeretnék feltenni.

    - Ami a laptopomban van wifi modul, két antenna csatlakozós és N-es 150-es. Csakis N-esre szeretném cserélni, lehetőleg 300-asra. Mini pci expressesben N-eset csak 3 csatlakozósban találtam. Ez jó az enyémhez? Értem ezalatt, hogy ha a beépített antennát csak két csatlakozóval csatlakoztatom a wifi modulhoz, akkor működni fog megfelelően? Ha igen, melyikekhez csatlakoztassam?
    - A jelenlegi wifi-t egy gombkombinációval tudom ki- és bekapcsolni (fn+F2). Ha cserélem a modult, akkor is tudom majd ezzel a gombkombinációval ki- és bekapcsolgatni?

    Köszönöm előre is a válaszokat!

    Ui.: igen, biztos, hogy a wifi fagyasztja a routert és a gépet egyszerre... :/

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák