Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike88

    senior tag

    válasz smc #13703 üzenetére

    Nos, arra jutottam a dologban, hogy ugyan érteni nem értem miért, de 5V-al tudtam megoldani a történetet. Hiába próbálkoztam 3.7V-al, 4.2V-al, nem kapcsolt be a tablet. Aztán kutakodtam a neten, (már előtte is, de nem túl alaposan) és elég sok felesleges körtől kímélt meg egy youtube felhasználó: [link]

    Az akku töltöttséget 100%-nak mutatja a tablet, és direktbe az akku csatlakozó pin-ekre kötöttem a betáplálást, (egy USB kábelt, majd azt a töltőjéhez /5V 2Ah/ csatlakoztattam) két + és két - pont van, mindkettőt bekötöttem.

    Erre adjatok magyarázatot, hogy akkuról nyilván 3.7-4.2V-ot kap, és tápegységről mégsem megy ugyanarról a csatlakozás pontról 3.7-4.2V-al, csak 5V-al.

    Egyébként nem feltétlen lett volna járhatatlan út az, amit tlac javasolt, csak nem pont úgy, ahogy Ő gondolta. Bizonyos tableteknél megoldható az, hogy egy USB kábelt megszakítva, arra 5V-ot adva az usb anyába csatlakoztatott eszközt vagy HUB-ot felismerje a tablet, azaz azt kezelni tudja, miközben tölt is a tablet, csak esetemben ez nem működött, próbálkoztam vele, írták is többen, hogy nem minden tabletnél megoldható, a windows-os tableteknél ált. igen, hát a Kingsingnél nem, túl egyszerű lett volna. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák