Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • #78032384

  törölt tag

  Szerintem:
  Félkész nagyon, látszik az iskolakezdési vásárlás miatt hozták ki most, aztán majd lesz egy év mire foltozzák.

  Start menü: nekem a 8.1 start screen bejött, néhány csempe vagy all apps grid nézetben kategória nézetben gyorsan átlátható volt minden. Kár a többség nem értette és addig sírtak a régi start menüért, hogy most visszarakták a programlistát hadd scrollozzon az ember fel és le, talán majd még az XP ágasbogas menüjét is visszahozzák. Vicc. A charm bar eltűnése is fáj, most mindenhol hamburger menü és eddig win+c és láttam jó nagy betűkkel az időt is ha mást csináltam a szobában. Most oda kell mennem a géphez megnézni a tálcán hány óra. És a 8.1 start screen tetszett mikor kicsit szünetet tartottam a napi rutin desktop programok helyett, csak nyomtam egy win gombot és láttam a hátterem, a csempéket stb.

  Metro appok: végre nem teljes képernyőn futnak, ez baromira idegesített desktopon. A scroll is függőleges lett, asztali gépen ez jobb, tableten rosszabb. Viszont továbbra is rettenet buták. A Photos belefagy egy könyvtár hozzáadásától. 8.1 alatt megnyitottam egy képet szépen minimálban csak a kép a lényeg és kattintásra jött elő a menüsor. Most menüsorral kezdi és kattintani kell eltűnjön én csak nézegetni akarok. Mail app mintha gyorsabb lett, ki tudja miért tették alapértelmezettnek hogy csak akkor jelöli olvasottnak ha másik levélre váltasz. Kapsz egy levelet elolvasod és bezárod az appot, a csempe továbbra is jelzi van egy új levelet pedig már nem új. Szerencsére át lehet állítani, de elsőre bosszantott. És inkább maradok a webes outlook.com-nál, ott megvan minden funkció.
  People app: eltűnt minden facebook integráció, sehol semmi. A Windows Phone app helyett kicsit más Phone Companion lett. Eltűnt a Metro OneDrive app, most már csak explorer vagy weben keresztül lehet használni? OneNote eltűnt a jópofa köralakú szerkesztő, ami jobb klikkre jött elő.

  Edge: beharangozták nagy dumával, aztán félkész bughalmaz, ígért feature-ök fele sehol, cserébe alapfunkciókat is kiszedtek. Nem tudsz előre-vissza swipe-olni! Back gombot kell nyomogatni mint a barbárok. És hosszan nyomva a visszát sem jön elő az előzmény.
  Tabok thumbnailje hiányzik. Nem lehet tálcára szúrni. Új tab top sites csak 8 weboldal látszik, pedig alatta van hely 24-nek is. Pop-up testreszabás hol? Sehol.
  Könyvelzőket nem húzta le MS fiókból, importáltam kézzel de tök hülyén mutatja a site neve alatt a teljes URL is, minek? Ha kikapcsolom Cortanát, nincs jobb klikkre keresés. Követésvédelmi listák sincsenek, mivel még kiegészítők sem, így csak reklámokkal együtt lehet netezni. Ahol lehet az olvasómód segít valamennyit. Ennyi is volt részemről egyelőre. Marad az IE11.
  Az a kevés ember, aki most kipróbálja sírva menekül vissza Chrome-hoz, hiába egy bloatware már. Aztán az MS mire kihozza az igazi ígért szuper Edge-t, már késő lesz. Pedig pont az volt a cél a névváltással az IE rossz hírnevétől megszabadulni. Most a Spartan/Edge is már bűnben születik. És kivették a Metro IE-t, tableten, érintőképernyőn pedig az verhetetlen volt.

  Apróbb bosszantó dolgok: Ablakok fejléce fehér fixen, nem lehet változtatni így baromi unalmas, a színes témák kinek fájtak Redmondban? Log in screen hátterét sem lehet cserélni. Hátterek rotálása pl. 10 vagy 30 perc van, 20 nincs.
  Vicc az új metro settings 2 mp mire "betölt" és még utána ez:
  Program eltávolítása: hagyományos control panel majd uninstall a program, ennyi
  Új settings dolog: system aztán apps aztán várni 10 mp-t míg betölti a listát egy SSD gépen, hát nem tudom ezek a metro cuccok hogyan vannak megírva.

  Az action centre quick actions gombokból miért csak 4 van, mikor az egész action centre egy óriási üres oldalsáv és van hely több funkciónak.

  Végül ami jó: virtuális asztalok win-tab és win-ctrl-left (right), ablakok vékony szegélye (nem kell már registry-t piszkálni) az explorer új ikonjai nem rosszak

  Ha lenne egy drága Surface Pro 3 gépem most baromi elégedetlen lennék. Érintéssel szerintem ez így fapados élmény. De még desktopon is meggondolom visszategyem a 8.1-et. Az Apple legalább amit kitalál látszik egy koncepció, az MS meg összevissza, előbb radikális lépés a 8-cal, az nekem se tetszett, javították a 8.1-gyel és azt kellett volna tovább csiszolni. Metro appok ne teljes képernyőn, a charm bar és hot corner opciós legyen. Meg a többi. Erre most a 10 egy teljesen öszvér megoldás, a régi XP/7 rajongók visszakapták a béna start menüt, de akiknek tetszett a 8.1 nekik teljesen kiherélték főleg érintős eszközről nézve.

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  válasz Assdak #14474 üzenetére

  Egy kiherélt teljes képernyős start screen van, amin a tálca látszik hiába van beállítva elrejtésre és a 8.1 All apps átlátható rácsos kategória nézet helyett itt az all apps egy sima ABC listába cseszi ki a programokat amit scrollozhatsz fel és le. Ezt a gagyit nem lehet hasonlítani a 8.1 start screenhez. Azt se lehet beállítani a start screenre bootoljon a gép.
  Ami képet pedig betettél, ilyenre csak registry-t túrva lehet átállítani, normál kapcsoló rá sehol. Nézd sima user szemszögből, egy ilyen egyszerű dolgot hogy a fejléc színeket nem lehet átállítani.

 • #78032384

  törölt tag

  Még egy hülyeség: hova lett a vendégfiók? Egyszerűen nincsen.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz TYÜTYI2006 #14884 üzenetére

  Unalmasak már nagyon ezek az idióta paranoia cikkek, mindben közös a szerzőjüknek fogalma sincs hogyan működnek a dolgok. Okostelefonokkal pedig már lefutottuk ezeket a köröket. Hogyan osztanák meg a selfie-ket az emberek, ha a fotós, chat app nem fér hozzá a kontaktokhoz? Hogyan szűrjék a spamet, ha az algoritmus nem nézhetne bele a leveledbe? Hogyan szóljon Cortana elkésel, ha nem láthatja a naptáradban a találkozó idejét, helyét? (már hol működik rendesen Cortana) Hogyan mondja meg hány fok van, ha kikapcsolom a locationt? Hogyan egészítse ki a keresést, ha nem látja mit kezdesz gépelni? Hogyan figyelmeztessen a gmail vagy más rendszer csatolmányra, ha nem figyelhetne kulcsszavakat? És még ezer dolog, persze sokan azt hiszik ők egyedül olyan fontosak a világ összes cége utánuk "kémkedik". Az eggyel "okosabb" már eljut a custom settings részhez és letilt mindent a nagy paranoiában, de utána meg sír nem működik a feature-ök fele se. (van persze a cookie követés és egyebek, nem ártatlanok a cégek főleg amelyik reklámokból él ott fontos a névtelen adatbányászat, de az más téma)

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  válasz #93794560 #15000 üzenetére

  Még szerencse, hogy benne hagyták az IE-t. 11 óta gyors az is. Az Edge félkésznek sem mondható. Nincs vissza-előre swipe, nincs követésvédelmi lista. Reklámszűrővel majd veszettül gyors lesz az látszik már, a weboldal firkálás jegyzet is hasznos funkció.

  Az UI is lehetne jobb, eléggé Safari utánérzés
  életlen betűk és ikonok
  olvasómód ikonja feleslegesen animál
  a kedvencek jele most három csík a csillag helyett, a csillag most a kedvencek hozzáadása mint a Chrome-ban = azt kavarják meg direkt aki "hűségesen" IE-t használt eddig
  tálcán az ikonja nem mutatja a tabokat

  Kíváncsi leszek hány hónap kell mire alap dolgokat visszatesznek, kijavítanak.

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  Lekopogom nekem hardver gondom nincs. (desktop pc) Talán a laptop tulajok szívnak többet. Viszont az az MS sara, ha a frissítő segéd csekkolta a gépet, kiírta frissítsenek nyugodtan, aztán upgrade után kiderült ez és az a driver mégsem kompatibilis.
  Én inkább funkció és UI miatt vagyok elégedetlen, óránként futok bele alap dolgokba. Nincs vendégfiók, színek és log in háttér miatt registry-t kell kalapálni, Edge félkész.

  Most éppen ez furcsa: photos app egy képnél share gomb és erre oldalt beúszik WIN8 stílusban az óriási üres sáv egy árva Mail linkkel, hogy oda megoszthatom. Hát nem azért szedték ki a globális charm bart hogy majd minden app a saját share gombjával ott rögtön felkínálja a lehetőségeket? És nem ezt utálta mindenki minek jön be nagy animációval egy félképernyős panel egy darab gombbal? Akkor miért tartották ezt meg? Ilyenekből látszik minden ígéret ellenére egyáltalán nincs átgondolva ez a rendszer. Öszvérmegoldás mindenhol, minden óra használattal egyre több az akadály.

 • #78032384

  törölt tag

  Félelmetes ez a cirkusz, tekerjétek magatok alufóliába még az se ilyen nevetséges mint ezek a cikkek. Az is vicces bulvárlapok közönségének magyarázzátok hogyan lehet elkerülni a "kémkedést". Persze majd a 444 olvasó Gizike fogja rendszermappákban túrni a hosts fájlt. Hamar tönkretennék a gépet, aztán panaszkodhatnak nem működik semmi. :U

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  válasz wwenigma #15156 üzenetére

  Nézd ha akármilyen app store-ban egy névtelen orosz adware, spyware csillámpóni appja teljes hozzáférést kér mindenhez, természetesen ez gáz. De most azon mit kell sírni a telefonod, géped hivatalos gyártója, a rendszer saját appjai, tehát nem egy sufnicég a működés miatt hozzá kell férjen bizonyos adatokhoz és nem John Smith nézegeti, hanem algoritmusok dolgozzák fel anonimizálva beszórva egy adatbázisba? Hogy a fenébe működjön jól a levelező, ha nem tudják vizsgálni a spamet? Van nekem is ilyen paranoiás ismerősöm, okostelefonján első dolga volt minden kényelmi-biztonsági funkciót letiltani, mert úristen mi köze a Microsoftnak az ő fényképeihez és sms-eihez? Elveszett a telefonja utána nekem sírt pótolhatatlan nyaralási fotók lettek oda a kislányáról. Mondom nyugi ott a OneDrive auto back up, ott megtalálja őket neten. Ja hogy ő az kikapcsolta a chemtrail miatt. Oké. És még ezek után se fogta fel ő volt a hülye. Részemről ennyi erről a témáról.

 • #78032384

  törölt tag

  Hihetetlen az UI katyvasz, ahány app, menü, funkció annyi féle különböző UI megoldás. Egyik appnál a settings egy fogaskerék, a másiknál 3 pöttynél, a harmadikban hamburgernél kell keresni, egyik fent, a másik lent, egyik jobb oldalt, másik bal oldalt. Globális charm bar ami mindig a helyén volt kilőve, külön share gomb minden appnak amit megnyomva mégis beúszik az appon kívül egy félképernyős panel. Féléve teszteli sok ezer insider és senki nem szólt egy nagy zagyvaság az UI? Jobb klikk menüből is van 4 féle minimum... És ezek nem lesznek kijavítva, mert ha érdekelné őket kapásból nem így jelentetik meg a messiásként reklámozott rendszerüket.

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  válasz csizi90 #15357 üzenetére

  Nem fűzök hozzá sok reményt, azzal is tisztában vannak pl. a disk management ikonjai még mindig a 90-es évekből vannak, akkor mire számítsak? Oké az évente egyszer kell, de 20 év elég lett volna rá.
  Azt még lehet mondani most gyorsan kidobták iskolakezdési vásárlás miatt és majd visszakapcsolják a vendégfiókot és lesznek kiegészítők a böngészőhöz stb.

  Viszont az UI-val találkozik először az ember, legalább azt gondolnák át. Most az ember kattintgat a tálcán, megnyitja a reklámozott appokat és 4 féle UI jön vele szembe, teljes káosz. Nézd meg az Apple-t, kihozzák a csilivili OSX-et, át van gondolva a design, aztán frissítéssel majd foltozzák a funkciókat is. Amit láttam az ősszel megjelenő OSX-ből tetszik ahogy kinéz. Nem mintha ott ne lenne gond, de legalább van egy koncepció. Egy. Nem 4 féle összevissza. Tablet mód kapcsán is egyetértek, aki megvette a Surface, Dell gépeket most érintővel rémes lehet használni. Számomra egyébként az lenne a tuti ha az Edge és az ablakos appok elérhetőek lennének 8.1-en. És akkor ott desktop és tablet módban is elégedett lehetne az ember. Most mindkettőt kicsinálták, félkész öszvér megoldás.

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  válasz mutyi #15586 üzenetére

  Az automatikus karbantartás lesz szerintem a ludas.

  jobb klikk tálcán a win gombra control panel
  system and security
  security and maintenance
  maintenance listát kibontani
  automatic maintenance sornál change maintenance settings
  állítsd át az időpontot éjjelről valami értelmes nappali időpontra
  és vedd ki a pipát hogy felébresztheti a gépet

  Alapértelmezett beállításokkal nagyon el van rontva ez is, de már 8-nál is így volt, emlékszem milyen boldog voltam amikor az éjszaka közepén bekapcsolt a gép, azt hittem már a skynet támad. Egy csendes tabletnél még megértem éjjel karbantart, frissítéseket telepít, de egy asztali gép ne duruzsoljon már éjjel 3-kor.

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  válasz [CS]Blade2 #15947 üzenetére

  Én se értem miért ilyen lassúak a metro appok. Szerintem nem normális pl. a settings megnyitáskor splash screen és 1-2 mp mire betölt. A régi control panel azonnal megjelenik. Metro számológép ugyanez, megnyitom és töltőképernyőzik nekem egy SSD gépen. Viszont a gyenge régi Lumia mobilomon azonnal megjelenik és írhatom a számokat rögtön. 8.1 alatt metro IE szintén azonnal elindul. Ki érti ezt? 4 féle UI, alap dolgok hiányoznak, elszálló félkésznek se mondható Edge-t betenni alapértelmezettnek, a fekete témája nekem is olyan mint valami gyengénlátóknak szánt kisegítő kontrasztos funkció, egyáltalán nem szép és alap funkciók nélkül napi használatra ez így alkalmatlan. Zene appot én megúsztam a Spotify miatt, videókra meg ott a VLC egy klassz skinnel.
  És mivel fundamentális hibák vannak amelyeket az MS nem is gondol hibának, ki se lesznek javítva. Ha ez a Microsoftnál a jövő, egy lépést előre, ötöt hátra akkor ideje elkezdenem gyűjteni egy Macre. Pedig soha nem gondoltam volna. :U Az OS X se tökéletes, szokni kell, de legalább következetes és átgondolt.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz wolfman #15975 üzenetére

  Amikor kijött a sima 8 a puszta gyorsaság miatt nem mentem vissza 7-re. Hiába a metro újdonság és új irány, nem hiányzott a 7, sem az aero a béna pixeles lekerekített ablakokkal. Aztán 8.1 kicsit javítottak a dolgokon, adtak opciókat az érintősöknek és a desktop usereknek is. Egyedül a metro appok kötelező teljes képernyője zavart és hogy nulla opció, olyanok ezek az appok mint egy kisgyereknek szánt játék. Miért használjam a mail appot ha egy tálcára kitűzött outlook.com többet tud? Maga a 8.1 start screen nekem bejött és ellentétben a mostanival voltak opciók. Ha akartad oda bootolt, ha nem akkor desktop. Ha akartad csempék, ha akartad minden program rácsos nézetben átláthatóan. Ha akartad név szerint, ha akartad kategorizálva. Ha akartad a metro appok külön tálcán. Ha rákerestél egy képre egy jó felületen dobta ki sallangok nélkül, most egyszerűen kidob a böngészőbe. Most egy öszvér start menü, a minden program egy buta ABC lista, scrollozhatsz fel és le. A 8.1 alatt ha desktopon voltam és nyomtam egy számológép gombot a billentyűzetemen, rögtön elindult a hagyományos asztali fajta. Most a metro fajta indul el és várni kell rá. Metro képnézőben random mikor tudsz lapozni. Win+C eddig kitett egy jól látható órát, most csak a tálcán van a régi kicsi. És még ezer dolog. Saját maguk se tudják mit akarnak, azért van mindenre 2 féle módszer, 4 féle UI, máshol meg 1 megváltozhatatlan.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz #56474624 #15987 üzenetére

  Nálam bosszantó. Gépelem a számokat mire még a szürke töltőképernyőnél tart és csak az utolsó számjegyeket veszi be, tehát kezdhetem újra. Ami vicces ha WIN gomb és keresővel végeztetem el a műveletet, rögtön beveszi amit gépelek és kidobja a helyes eredményt. Csak ugye ez nem váltja ki.
  De más metro appnál is észrevettem lassú a settings is, az Edge ha új tabot nyitok és írnám amit akarok nem történik semmi, mert nem fókuszált a címsorra, külön kell F4-ezni, teljesen szánalmas.

  És még egy ami az agyamra megy: angol win magyar billentyűzettel, de a metro appok pl. OneNote aláhúznak pirossal minden magyar szöveget. Egyszerűen nem lehet átállítani vagy kikapcsolni az ellenőrzést. A desktop verzióban ott az opció, a metrósban semmi beállítási lehetőség mert ugye 4 éveseknek szánták. És ez is mi: metro app hamburger jel bal oldalon behoz egy sávot aminek az alján ott a fogaskerék ami meg az app jobb oldalán hozza be a beállítási panelt, ahol persze semmi komoly opció nincs. Mondom 4 éveseknek csinálták ilyen készség fejlesztő játék, gyere ugorj balról jobbra, bökdösd a semmire se jó gombokat... az indiai support majd ilyen mondókákat fog magyarázni "bal hamburger, alsó csavar, jobb panel" máshol meg 3 pöttyöt kell keresni, agyhalál, én nem tudom milyen ember lehet aki ezt így álmodta meg.

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  PC Win 10 és Lumia probléma:

  Eddig PC-n 8.1 alatt volt a Metro Windows Phone app. Amikor rákötöttem a gépre a mobilt, mindig szépen automatikusan importálta a képeket ömlesztve a gépre a From Windows Phone Camera Roll mappába, ha végzett jelzett és kész, legközelebb csak az újakat és így tovább, remekül működött. A mappát rendeztem készítés dátuma szerint, explorerben szépen láttam a legfrissebb képeket.

  Most 10 alatt sok minden más mellett ezt is elcseszték. Már egy Phone Companion app van és nem csinál magától szart se, de kattintásra sem. Olyat ír ki a Photos app majd importálja nekem. De az is mint minden Metro app ovisoknak van írva és semmilyen opció nincs hogyan hova, be akarta dobálni a telefon képeit a gépre a sima Pictures mappámba ráadásul külön mappákba. Plusz én nem is akarom, hogy aztán a Photos appot megnyitva ott legyen minden létező kép minden létező helyről.
  Nekem a fenti felállásra lenne szükségem, hogy egy darab mappában gyűlik az összes fotó, egy helyre importálja a telefonról. Ahogy eddig két éven át működött rendben. És a Store-ban már nincs is fent a régi 8.1-es WP app, csak ez a béna Companion fajta. Nehogymár kézzel kelljen minden alkalommal explorerben telefonról gépre másolni, ami eddig automatikusan ment a háttérben.

  Valakinek ötlete? Előre is köszi.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz Clemi #18861 üzenetére

  Köszi de ezzel a kissé gúnyos válasszal nem vagyok kisegítve. Ahogy írtam a Fényképek app nem jó, mert elkezd havi mappákat gyártani az import során, ha egy hónapban csak egy képet lövök azt is bemappázná. Én azt akarom egy mappában legyen minden telefonról jött kép, ahogy eddig. A OneDrive módszer pedig több okból sem megfelelő, én csak annyit szeretnék a telefon és egy mappa a gépen legyen szinkronban, automatikusan, háttérben, ahogy a 8.1 WP app csinálta.

 • #78032384

  törölt tag

  Korábban is panaszkodtam itt, most már tényleg kezd elegem lenni ebből a béta bughalmazból. A 4 féle design és maguk se tudják mit akarnak, csak egy dolog. Viszont hogy elérték szét akarom verni a gépem... Letiltottam minden automatikus karbantartás és wake up dolgot, mégis éjjel fél háromkor felébredt a gép és erre én is, azt hittem szétverem. Ami gyanús, tegnap volt manuálisan újraindítva frissítések miatt, lehet frissítések idején valamit default visszaállít, amit én már beállítottam hogy ne? Ugyanez a gyanú a photos appnál is. A beállítások paneljében megadtam egy darab adott mappát, a többit eltávolítottam hogy ott ne keressen képeket, ez a szar viszont egy idő után (frissítés után?) visszaállítja az alapértelmezett pictures és onedrive mappákat is. Már harmadszor megyek rá hogy remove folder, fogadok pár nap múlva visszateszi magától. A rendszerfrissítéseknél is beállítom délben indítsa újra, erre ezt elfelejtette és visszatette valami lehetetlen éjjeli időpontra. Miért nem fogad szót, ez már tényleg a skynet?

  Ha pénzért vettem volna, most kérném vissza az árát. Ezt még ingyen is kínos volt ebben a formában kiadni.

  Insiderek közben kaptak ablak fejléc színezési lehetőséget, hát én már magamba fordulok a nagy fehérségtől. Ilyen tempóban talán őszre mi is megkapjuk ezt az opciót, óriási mérföldkő lesz a számítástechnika történetében. Talán karácsonyra azt is megoldják ne kapcsoljon be magától a gép, ha egyszer azt mondom. Hogy hidegindítás után a num lock be legyen kapcsolva. És a file explorer ablaka ne mindig máshol ugorjon elő, hanem ahova egyszer már elhelyeztem. Hogy a login képernyő hátterét megváltoztathassam. Start menü kiírja az all apps-nál hogy new pedig nem telepítettem semmit. Jövőre meg a vendégfiókot is visszakaphatnánk esetleg? Edge normális könyvjelzőkezelőről és beállításokról már nem is álmodom. Vagy hogy ezek a béna metro appok működjenek normálisan. Talán két év múlva eljutnak oda, visszakapjuk az eddig éveken át jól működő funkciókat. Addig is gyűjtök Macre...

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  válasz Lassú Víz #19980 üzenetére

  Mi igazodjunk a gépekhez. Szép.
  Szerintem anno a Milleniummal nem szívtam ennyit, mint most ezzel a csoda 10-zel...

 • #78032384

  törölt tag

  válasz Doky586 #19993 üzenetére

  H. Heroldhoz van szerencsém? Baromi jó ez a fórum: valós problémákra itt annyit írtok minek használjuk akkor ezt... köszi b+

 • #78032384

  törölt tag

  Éjszakai ébredés ellen:

  Go to Task Scheduler

  Find NT TASK\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Reboot

  Its actually just named Reboot but you have to go inside those folders

  Right Click > Properties > Conditions

  Uncheck Wake the computer to run this task

  Nálam is ez volt most éjjel fél háromkor az időpontja szerint. Viszont miért van bekapcsolva ez és miért keltett fel engem is ez a szar, ha a power options-nél világosan be van állítva semmi nem ébresztheti fel a gépet...

 • #78032384

  törölt tag

  Nálam se jelez még a frissítés, de nem is várom annyira amióta tudni nem ezzel lesz használható az Edge. Nem értek hozzá de azt mondták tavasszal szinte egy az egyben át lehet portolni a már meglévő kiegészítőket, nyáron majd október, most kiderült csak 2016 valamikor. Közben a szintén új béta Vivaldi képes kezelni a kiegészítőket. MS óriáscég, a Vivaldit csinálja 30 ember.

  Marketing öngól lesz megint ez a frissítés ha tényleg visszarak beállításokat alapértelmezettre, elállítja a társításokat, visszarakja a gagyi appokat...

  Akinek már fent van és van 5 perce megnézne nekem egy dolgot javítottak-e? A photos app\fogaskerék\források résznél vedd el az alap képek és onedrive mappát és állíts be egy tetszőleges mappát hogy egyedül csak azt tekintse forrásnak. Aztán gép újraindítása után a photos app nálad is magától visszateszi a források közé azt amit már kivettél? Nyár óta kiidegel ez. És úgy általában használhatatlanul buták ezek a "modern" appok. És még lassúak is a normál programokhoz képest.

  Edge-ben swipe navigáció van már?

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  Felraktam ISO-ból a frissítést, nem vártam rá tovább. Tűrhető volt az ideje, hiba nélkül lezajlott, de nem vagyok elájulva ettől a beharangozott nagy frissítéstől. A késés a legkisebb probléma.

  Edge-ben nincs swipe még mindig, nincs teljes képernyő, nincs követésvédelmi lista. Kedvenceknél még mindig beteszi a linket is az oldal neve alá, ez nagyon hülyén néz ki. Ezek és kiegészítők hiánya miatt továbbra is alkalmatlan napi használatra. Pedig a sebessége jó.

  Színek: hangosan felröhögtem csak a tálcával együtt lehet a címsort színezni! Szánalom, három hónapja ezen mókolnak és továbbra sincs normális opció. A default sötét, átlátszó tálcát akarom, de világoskék címsort, tudom hogy innen már csak egy lépés a keménydrogok világa, de nem kérem az MS vigyázzon rám. Szeretném beállítani ahogy 8.1 alatt volt. A legmodernebb Windows nem képes erre nehéz mutatványra.
  És ha választok is egy színt teljesen a véletlenen múlik egyik app azzal jelenik meg, az időjárás például igen, a naptár nem mert annak van saját opciója, de az Edge címsora akármit állítok szürke marad. Ez a cég csinálta a Zune zenelejátszót és az első WP-t és most ilyen zagyva UI egyszerűen rémes. Tehát ha akarom a megszokott tálcát, el kell viselnem a fehér címsort az ablakoknál. Nem mondanám hogy nyár óta meg tudtam szokni. :C

  Vezérlőpult új ikonok: most jut eszükbe? Nem úgy volt a vezérlőpult eltűnik hamarosan és csak a modern settings lesz? Azt se tudják mit akarnak. Hátterek váltásánál még mindig nem lehet saját időközt megadni. Ennyi év után esetleg új letisztultabb egérkurzort is adhatnának.

  Korábban említett photos app hiba megmaradt, nem képes megjegyezni a beállított forrásokat. Mail app még mindig nem szinkronizálja hogy már olvastam gépen, a telefon még később is olvasatlannak mutatja a levelet. Vicc. Maradok a böngészős outlook.com-nál.

  Skype szétbontását 3 appra nem is értem, az üzenetek egy spártai üres fehér folt sehol a kontaktok. Miért nem volt jó a 8.1 modern skype app?

  Le kell takarítani a start menübe visszatett hülyeségeket 3D builder, microsoft wifi, get office, get skype. Utóbbi vicces, a hagyományos asztali skype-ra mutat, tehát mégis jobb mindenből feltenni a hagyományos programot a béna fapados appok helyett. VLC ugyanez a win32 gyorsabb és megbízhatóbb mint a "modern" app változat ami a régi közelébe se ér.

  Windows.old mappából takarítás és restart után is maradt valamennyi, majd egy USB linux-szal kell teljesen leszedni.

  Egy jót is mondjak: a memóriakezelés javításával nem kamuztak, nálam a system kevesebbet foglal most.

  Ilyen tempóval talán 1-2 év múlva használható lesz ahogy ők elképzelték. Csak hiába lesz ott a store-ban egyszer a facebook, skype, spotify, vlc app ha a hagyományos programnál vagy weboldalnál messze fapadosabb funkcióban.

 • #78032384

  törölt tag

  Nem elég kevés az opció a testreszabásra, azért elég vicces lesz minden ilyen nagyobb frissítésnél az MS elállítja a beállításokat, társításokat, erőlteti a használhatatlan modern appokat, kérdés nélkül eltávolít programokat és kérdés nélkül visszateszi a saját vackait.
  Az is érdekes update után már két recovery partition van. Egyik 450 MB, másik 449 MB. A Redstone majd csinál egy harmadikat is?

 • #78032384

  törölt tag

  válasz ssgt1981 #27806 üzenetére

  Senki nem érti. :) Amikor kijött a 10 nyáron, a 8.1 modern appot kukázták, mondván használja mindenki a régi desktop klienst amíg ősszel megérkezik az új 3 felé darabolt. Megérkezett, egy rossz vicc mint a legtöbb metro modern univerzális éppen hogyan nevezik app. Használd tovább a hagyományos desktop verziót ha jót akarsz. Szerintem az új app változatnál még az outlook.com böngészős skype is használhatóbb.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz rayoliviero #28127 üzenetére

  Egyenként kell jobb klikkelni rájuk, akkor dobja fel a menüt.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz csacsa01 #28146 üzenetére

  Kipróbáltam én is amikor hallottam frissítették srt támogatással. Csak nálam nem elszíneződött a kép, hanem akadt és kifagyott. A megoldás MPC vagy VLC. Utóbbiból kipróbáltam az app verziót, na az meg egy zöld csíkot tett a kép aljára. Töröltem is. Csak a nyűg van ezekkel az új appokkal. Hamar kihullana a hajam ha egy hetet kizárólag az új alapértelmezett modern app megoldásokkal kéne végigcsinálni. (már a zenehallgatás, filmnézés, böngészés se menne, komolyabbról nem is beszélve)

 • #78032384

  törölt tag

  Ahogy pörög a topik biztos elveszik a zajban, de itt a nyár óta lett tapasztalatom azoknak akik azt hiszik most már érdemes frissíteni 7-ről vagy 8.1-ről. Röviden: nem ajánlom. Én a Vistával se bosszankodtam ennyit. Hiába remek a sebesség, ha a használhatóság a béka segge alatt.

  Bővebben:

  Nyár óta annyi kevés pozitívum volt a novemberi frissítés a memóriagazdálkodást kicsit rendbe tette, a system memory process már nem száll el. Végre elfogadja a 7-8 kulcsokat kapásból is.

  Ami rossz:
  Az Edge még használhatatlan béta, talán a kiegészítők és a Redstone után valami lesz belőle. De addig is lehetett volna javítani rajta, hónapok után nincs se TPL támogatás, se normális kedvencek, se swipe navigáció, címsor gyakran nem fókuszál, nincs jobb klikk keresés (Cortana nem az)
  A legnagyobb vicc 8.1 alatt volt az érintőképernyőre szánt Modern IE, volt benne TPL, volt swipe, stabil volt. Erre azt megölték az új béta Edge miatt.

  A Microsoft által megváltónak tekintett univerzális appokról a véleményem, hogy desktop gépen egérrel rossz vicc az egész. Instabilak, bármikor képesek elszállni hibaüzenet nélkül, és lassúak. Számológépre várni kell 2 mp-et mire írhatom a számokat. Amiből van desktop program messze jobb az, mint az új app. Pl. OneNote eszembe se jutna az appot megnyitni, amikor a rendes program gyorsabb és többet tud. De még az app is rosszabb lett a 8.1 apphoz képest, abban emlékszem volt egy jópofa és gyorsan használható gyűrű menü jobb klikkre, mivel tök jó volt az MS kiherélte.

  Egyéb okokból nyár óta csináltam clean installt is, lássam gyárilag milyen felhasználói élményt tesznek a user elé. Katasztrófa.
  A start menü tele minden vacakkal candy crush és ilyen baromságok. A Skype "élmény" most az hogy külön Messaging és Skype Video appok, egyszerűen használhatatlanok. De semmi baj ott a start menüben a Get Skype hát mit ajánl a Microsoft? A régi hagyományos programot. 8.1 alatt legalább a metro Skype valamennyire működött.
  A Groove Music minden szempontból szánalom a régi Zune-hoz képest, Xbox app hivatalosan nincs uninstall. Mivel bénák nincs rájuk szükségem, powershellből kell megszabadulni tőlük. Eddig régen még a Windows Media Playert is el lehetett távolítani a Vezérlőpultból. Külön őrjítő az MS accounthoz a szar Xbox app magától csinált valami külön Xbox fiókot egy generált névvel. Ez gondolom szinkronizálódott a Lumiámra vagy a telefonról vissza már nem emlékszem és azóta nem működik a Cortana zenefelismerő funkció. Ami tavaly ment szépen, mert angolul és UK régióval használom a telefont és a gépet is. De most az általam nem is kért Xbox fiók magyar régiós lett, ezt nem lehet átváltani másik régióra egy semmitmondó hibaüzenet miatt, törölni sem lehet, csak ha az egész MS fiókot törlöm amit meg nem akarok. Így most már nem működik a zenefelismerés. Nagyon szar hogy minden egyben van és nincs felette kontroll lehetőség. Soha nem volt Xboxom, nem akarom, mégsem lehet törölni.

  A Photos app nyár óta képtelen megjegyezni a képek forrásainak beállítását, minden újraindítás után visszaállítja a már eltávolított alapértelmezett mappákat. Explorerben képre kattintva néha el sem indul. A régi gyors képnézőt (ahogy a régi számológépet is) kukázta az MS, érdekes Notepad van még mindig, azt nem metrosították. Ami meg 8.1 alatt volt jó Onedrive metro app, az meg kuka, visszaköltözött az Explorerbe. Ők se tudják mit akarnak. Nem értem nincs még mindig egy gyors, beépített preview program. Nyomsz egy ctrl space-t és bamm ott a kép, videó, hang, dokumentum.

  A Lumiámhoz a telefonos app is sokkal bénább lett a 8.1-hez képest. Rengeteg appot kipróbáltam, a Store tele van szeméttel, rémes a keresés és a vége mindig az szinte minden funkcióra jobb a hagyományos programokat vagy weboldalakat használni. Zenére Spotify, videó MPC-HC, IE11, OneNote 2016, emailre az outlook.com kitűzve tálcára, még valami normális képnézőt kellene keresnem. Mail app képtelen azonnal szinkronizálni, egy napja elolvasott leveleket mutogat a start menüben és az action centre is egy vicc. Igazából semmit nem lehet rajta eksönözni. A naptár csak egy eseményt mutat, annyira mégsem élő csempe...

  A Sport appnál hiába adom meg a kedvenc focicsapatom, a live tile továbbra is mutat mindenféle érdektelen krikett hírt. News ugyanez, hiába adom meg az érdeklődési köröket, 10-ből 8x mindig az éppen körözött gyilkos vagy terrorista köcsög fejével spammel az app, ki is kapcsoltam a live tile-t. People app kiherélve sajnos nincs már minden egy helyen, persze ez nem csak az MS hibája, a Facebook azt akarja a Facebook appot használjuk. Ami szintén egy kalap szar a változatosság kedvéért. Telefonon is annak idején a Windows Phone 7 és 8 alatt legalább az egyedi design, a hub szisztéma és a gyorsaság rendben ezzel a metro témával, most a Win10 egy öszvér bénaság. Egyébként is kezdek kiábrándulni telefonon is a live tile rendszerből. Használható, minőségi appok hiánya miatt több év Lumia után már kevés hogy szép a start screen, használni is szeretném.

  Az ablakok címsorának színét nem lehet külön beállítani. Rendszer és app szinten is 3-4 féle design összevissza, jobbról-balra hamburger itt, 3 pötty ott, semmi egységes arculat, szóval vicc az UI. Kedvencem az új Settings küldözget a régi Control Panelre és fordítva. Azt se tudják mit akarnak. Tálca gyakran nem reagál jobb gombra, vagy nem rejti el magát. Alapértelmezetten ki van kapcsolva a System Restore, azt értem a kis tárhelyű tabletek miatt ez jogos, de egy desktop gépen minek? Telepítésnél tudja a Windows milyen hardverre települ és gond esetén a Reset PC funkciónál gyorsabb ezzel visszalépni egy korábbi jó rendszerre.

  A Lock screen testreszabásnál beállítottam egy mappát hogy onnan vegye a képeket a slide show-hoz, erre az első kép még mindig valami gyári fotó. Mint kiderült MS logikával először be kell állítani egy darab saját képet lock screenhez, majd aztán beállítani vetítés is legyen a megadott mappából.

  A Microsoft ajánlja a PIN kódot gyorsabb bejelentkezéshez, de a NUM LOCK-ot minden rendszerleállításnál kikapcsolja az új Windows. Szánalom. Szerencsére én többnyire csak altatom a gépet, de az is vicc hogy alapértelmezetten a Win10 hajnali 3-kor felébreszti a gépet karbantartáshoz és random éjszakai időpontokban update miatt. Skynet.
  Update miatt nem normál figyelmeztetést ad a sarokban a tálcán, hanem csinálj bármit, teljes képernyős üzenettel zaklat. Volt hogy a beállított időpontban nem történt meg a frissítés és restart.

  A legrosszabb hiába várja az ember na talán a Treshold, na majd a Redstone. Alapvető dolgokat nem javítanak évek, hónapok óta.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz Syl #31031 üzenetére

  Haha. Azt mondod valaki idegen az interneten le fog fikázni? :) Juj.

  Egyébként még szerencsések vagyunk, mert ismerjük az MS hülyeségeit mit hogyan kell megoldani, ha lehet. Képzeld az átlag usert aki nem érti miért szar a laptopja driverei, miért kapcsol be az éjszaka közepén a gépe, vagy aki vett egy Surface-t 8.1 és a 10 megölte a tablet funkciók nagy részét, miért állítódnak el a beállításai egy frissítéssel, miért egy béta böngésző a default stb.

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  válasz RockHaRD #31035 üzenetére

  Elvileg azok a mappák tömörítve vannak NTFS fájlrendszerszinten, a tömörítést jelzi az ellentétes nyíl. Jobb klikk a mappán, tulajdonságok, advanced és lesz egy olyan compress contents to save disk space. Ha ez be van jelölve, akkor ezért vannak a kék nyilak. Nem tudom milyen eszközöd van, mennyi tárhellyel, lehet ez ilyen automatikus funkció ha fogy a hely a Windows tömörít pár dolgot. (én még nem találkoztam ezzel, 120 GB SSD kb. fele szabad)

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  válasz hun005a #31089 üzenetére

  Simán látogass el a google.hu-ra. Majd ezután menj abba a menübe ahol voltál és már ott lesz a google is mint lehetőség. Beállítod alapértelmezettnek és kész. Ha csak a bing van a keresők listáján akkor nem tudod törölni amíg nem adsz hozzá másikat, egy keresőnek lennie kell.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz imi123 #31091 üzenetére

  Így van. Én nem is Win10 alól nyomtam újratelepítést, hanem USB-ről és formázva az egész SSD, szóval minden nulláról mégsem kellett beírnom a kulcsom. Amint telepítés után először bejelentkezel MS fiókkal, a felhőből csekkolja a háttérben és aktiválja viszonylag hamar.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz hun005a #31100 üzenetére

  Akkor sajnos passz. Nekem erre már csak a jó öreg indítsd újra módszer a tippem. De legalább az Edge-t zárd be és nyisd meg újra a google-t, F5 vadul, aztán nézd meg a menüben felkínálja-e már.

  (#31104) netpeti98 igen így pontos

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  Az előbb azt hittem megbolondulok. A letöltések mappában át akartam nevezni kb. 12 fájlt egyszerre, szokásos módon mind kijelöl, F2 és kezdem írni a nevet, csak mire befejezném már szól a dingdong hang hogy visszaugrott a fókusz és a vakvilágba gépelek azért a hang és maradtak az eredeti nevek. Notepadba kellett leírnom a nevet copy-paste és csak úgy sikerült. Őrület! Valaki tesztelné?

 • #78032384

  törölt tag

  Nagyon durva bug: ha nyitva az IE ablak és közben file explorerben akarok scrollozni lefele magától visszaugrik a tetejére. Ugyanezért ha át akarok nevezni pár fájlt visszaveszi a fókuszt, tehát eltűnik a kurzor és marad a fájl régi neve. Ha bezárom az IE-t, akkor jó a scroll és az átnevezés is. Google alapján mással is előfordult, én is ott láttam egy fórumban akkor jön elő a bug ha nyitva az IE is.

  Amitől szintén eldurrant az agyam: a számológép értékelésért nyaggat munka közben, hát ez hihetetlen most már biztos a Windows 10-et idióták csinálták, fullba nyomja a kretént az MS
  Kiadták nyáron idő előtt félkészen ezt a béta bughalmazt, 6 hónap alatt se lett sokkal jobb, csúszások mint Edge, kósza ígéretek, lassú, ronda és nem működő új appok, bevált régi programok kukázva.... de ez már a legalja hogy számolás közben spammel ez a szar három nap alatt kétszer is (pedig a settings-ben a feedback kérése az hogy never)
  idióták :W

 • #78032384

  törölt tag

  "egy átlag felhasználónak semmi baja nincs vele"

  Mert használják boldog tudatlanságban és ha gond van legyintenek rá. Attól még sok a hiba a rendszerrel így félév után is. Motorháztető alatt is és alap dolgok nincsenek átgondolva UI terén. Ott az Edge, most nem is az hogy egy rakás funkció hiányzik még, reméljük jön majd kiegészítő, swype, normális kedvencek, megjegyzi a pozícióját stb. Bár tényleg óriási öngól volt bétaként defaultnak betenni, de nem is ez a facepalm. Hanem nézzük amit már késznek gondol az MS: novemberben betették a tab preview-t mondván újabb hiányzó funkció megoldva. Csak éppen szarul csinálták meg, ez így parasztvakítás és nem hasznos funkció. Hétköznapi helyzet dolgozathoz anyagot keresel, 10-20-30 Wikipedia tab nyitva, olvasgatsz. Ahogy összezsugorodnak a fülek ugye már csak kb. mindegyikből a favicon és talán 1-2 betű látszik a fülön, valamelyik fölé viszed a kurzort hogy mi is volt az az oldal? IE11 szépen kiírja hoverként a cikk címét és a tálcaikonon keresztül is bejön a nyitott lapok listája. Az Edge mutat egy bélyegképet az oldal kicsinyített másával, de nem írja ki mi az, csak cím nélkül. WTF? Találd ki ennyiből mi az konkrétan. Tálcaikonon az IE-vel ellentétben semmi. Agyhalál.

  Másik: Outlook.com email hozzáadása asztali Office Outlookhoz. Fiók hozzáadás, Outlook.com kiválaszt, email és jelszó megad, mi sem egyszerűbb. Erre nem tudja elérni a szervert. Az ember gondolná két MS termék egymással csak megoldja. Súgó lapon csak ennyi. Mint máshonnan kiderült ha az Outlook.com címednél be van kapcsolva a two factor biztonsági rész akkor az asztali Outlooknak nem a normál jelszavad kell megadni, hanem az MS fiók webes felületén kell egy külön jelszót kérni az Outlooknak és úgy már lefut a varázsló. Na ezt miért nem tudták figyelmeztetésként a fiók hozzáadásakor közölni? Vagy legalább a Súgó lapon kiírni. Helyette 20-30 percig szívtam mi a francért nem tudok két MS terméket összehozni egy sima varázslóval hiba nélkül.

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  Tudnám mit érnek ezek a sok megás update csomagok. Semmi javulást nem venni észre. Önálló életet él a Win10, a magától felébredés problémákat már megoldottam, most az elmúlt hetekben azzal szórakoztat YT nézés közben kidob a lock screenre. ME & Vista, SP nélküli XP öszvér ez a Win10. :C
  Settings app gyakran elszáll amikor a backup menüt nézném. Minden frissítés után megnézem 20 percre az Edge-t is, ugyanazok a hibák: nem jegyzi meg a helyét, szó nélkül elszáll, máskor nem lehet bezárni se. Nyáron a Redstone-nal lesz olyan amilyennek 2015 nyarán kellett volna indítani és fogadok így is tele lesz még hibával aztán kezdődhet az újabb várakozás a 2017-es Redstone2-re. Komédia.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz SP4C3 #35457 üzenetére

  Képzelem milyen szenvedés lesz majd telefonon. Nem csodálom nem merik kiadni. Ez is csak marketing rizsa volt hogy egy rendszer, egy platform. Majdnem egy év különbség lesz az asztali és mobil kiadás között. Hát nincs swipe navigáció az Edge-ben...mit akarnak akkor érintős cuccokon.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz Воланд #35459 üzenetére

  PC-re kiadták, mobilra nem. (azt a pár x50 telefont most hagyjuk, tele a net hogy még nem lett volna szabad ilyen állapotban szállítani és nincs lehetőség ideiglenesen a stabil 8.1-et feltenni)

  (#35461) GoodSpeed

  Teljes hülyeség volt alapértelmezettnek rakni az Edge-t. Minek vették ki a 8.1 Modern IE-t? Képzeld aki megveszi a csilivili Surface cuccot és nem tud normálisan internetezni.

  Vezérlőpultnál is érdekes végre kicsit csinosították az ikonokat, de közben a Settings felé akarják terelni a népet. Amiben a fele menüpont visszadob a jó öreg control panelre. :)

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  válasz #41133696 #35465 üzenetére

  Az a legszebb a névváltás is azért volt, hogy az IE rossz emlékétől megszabaduljanak. (pedig a 11/Modern IE korrekt) Az Edge most ugyanolyan rossz hírű, az elődjéhez képest van elmaradva, nem is a riválisokat kell nézni. Maradt ugyanaz a meme, az Edge amivel le lehet tölteni egy másik böngészőt. A Vivaldi is előbb kész lesz? Talán 20 ember csinálja.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz zenwalk #35596 üzenetére

  Utorrent régóta kétes hírű kliens tele minden szeméttel. Deluge vagy qbittorrent sokkal jobbak és tiszták.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz raidx #35606 üzenetére

  Én nem mondom ne használd, de minek egy 5 éves klienssel bajlódni, egy olyan cégtől akik minden szart tesznek a termékükbe. Van több remek, nyílt, gyors, naprakész, támogatott kliens. Transmission, Tixati, Deluge, qBittorrent.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz MésziGab #36493 üzenetére

  Ez hit kérdése. Én az elég a beépített defender, böngészőben reklámblokkoló, legyen frissítve a gép, józan ész dologban hiszek. XP óta nem volt 3rd party antivírus a gépeimen.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz B-L-A-C-K #36519 üzenetére

  Bármi eséllyel a rendszer visszaállítási pont dolog be van kapcsolva nálad? Ha igen visszamenni a frissítés előtti dátumra. Vagy engedi a program eltávolításnál az utolsó pár frissítést eltávolítani és nekifutni újra hogy telepítse. Így fejből nem is tudom milyen frissítés csinálhat old mappát a 8.1-ről 10-re váltás után, csak most ért el hozzád a nagy novemberi win10 update? Lehet valami process még keresné amit közben töröltél, nem rövid olvasmány link. Admin parancssorba sfc /scannow is egy próba, ártani nem árt. Eszközkezelőben videókártya, wifi drivert a Windows-nak hagytad hogy keresse vagy próbáltad újból a Delltől letölteni? Az is lehet a legfrissebb helyett egy régebbi driver a megoldás, van ilyen néha hogy az új rosszabb. Virtuális memória beállítás hogy van nálad a Windows kezelje? Torrent kliens melyik? Én qBittorrentet használok, nekem az vált be. Szar ügy az ilyen, ha az adataidról van backup külső winchesteren akkor lehet hamarabb megvan egy Windows reinstall mint nyomozni napokig. Reset this PC funkció vagy pendrive-ról újratenni. Ki tudja lehet akkor is előjön egyszer ismét a hiba. Sajnos a Win10 és a különféle laptopok driverei nincsenek mindig jóban, legalábbis ismerősi körben feltűnő a panaszkodás 7-hez, 8.1-hez képest.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz B-L-A-C-K #36533 üzenetére

  Ha újratelepítésre kerül sor, elvileg amikor 7-ről 10-re frissítettél az MS már megjegyezte magának a géped aktiválási kulcsát. Ha most Win10 alól Reset this PC módon csinálod úgy nem is kéri azt hiszem, ha clean install úgy meg ki lehet hagyni közben a kulcsbeírást és amikor bejelentkezel MS fiókkal már aktiválja magától. És hogy tényleg ne kelljen aggódni november óta már a Win10 telepítő is elfogadja a 7-es kulcsot is, pont hogy ne kelljen először a régi oprendszert felrakni, mehet egyből a 10. Erről itt olvashatsz media creation tool
  (utorrentet én nagyon utálom évek óta amióta telerakták minden szarral és egyre bugosabb, a deluge, qbittorrent stb. legalább tiszták, nem fogják a gépet)

 • #78032384

  törölt tag

  válasz raidx #36540 üzenetére

  Nekem mindegy ki mit használ, de az meg 5 éves kliens. Van min. 4-5 nyílt, modern, támogatott kliens. Pár hónapja volt nálam egy laptop újratelepítésre, ez most csak utorrent 2.2.1-ről ugrott be volt rajta: nero, winamp, winrar, irfanview, utorrent, nem regisztrált total commander (csak másolásra használják, ami intézőben is egyszerű) tök olyan volt mint egy időutazás, csak a real playert hiányoltam. ;]

  [ Szerkesztve ]

 • #78032384

  törölt tag

  válasz F_Zolee #36898 üzenetére

  Kihasználatlan RAM elpazarolt RAM. Amúgy ez a Win10 újítása, ahogy figyeli a gépet mit használsz úgy pakolja tömörítve a memóriába hogy ne lemezről kelljen megint elővenni. Ha szükséges felszabadítja, azért látod az ingadozást, így nem baj ha addig foglalt. Threshold előtt emlékeim szerint elég rossz volt a memóriakezelés, új dolgok hátránya. Talán a Redstone még tovább javít ezen is. Nálam sokkal nagyobb probléma amikor egy vacak UWP app beragad és a hozzá kapcsolódó runtime broker megfojtja a CPU-t. Azt tényleg manuálisan kell kilőni, a compressed memory process-nél legalább tudom magától visszaáll ha úgy van.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz Воланд #36911 üzenetére

  Elég unalmas szerintem is a siránkozás a szolgáltatásokhoz szükséges adatokról. Az agyam mindig lefordítja hétköznapi helyzetekre az ilyen panaszkodók vajon hogy élnek, úgy még viccesebb:

  - Halló egy sonkás-gombás pizzát szeretnék rendelni
  - Rendben, egy nevet, címet, telefonszámot kérnék
  - Miért?!

  :D

 • #78032384

  törölt tag

  válasz A.C.E. #36918 üzenetére

  Emlékeim szerint a 8/8.1 a motorháztető alatt megbízhatóbb volt. Elsiették a 10 kiadását tavaly nyáron, az őszi Thresholdig asztalin is voltak gondok, egy kevés még most is. A laptop marad is az utolsó pillanatig frissítés nélkül. Sok a driver panasz, elmegy a wifi, akad hang, videókártya, ez és az a process eszi a gépet.

 • #78032384

  törölt tag

  válasz saelin #37736 üzenetére

  Hasonlóan látom én is, józan ész + WD elég kell legyen. A Windows és a Flash legyen frissítve, sőt Flash kikapcsolva. És szerintem a reklámszűrő is a védelmi vonal része kiegészítőkkel vagy host file. Mert egy csomó izé a reklámokba van elrejtve. Jelszókezelő program se árt, hogy erős és egyedi jelszavak legyenek minden oldalhoz. Nem kell minden szart telepíteni (a mai utorrent, damon tools nem azok mint régen) A registry takarító programokkal pedig óvatosan. A cache és temp szemeteket a beépített karbantartó is leszedi. Néha fel szoktam tenni egy trial Malwarebytes vagy Kaspersky-t egy hónapig ingyen, az Esetnek is van ingyenes online scannere. Nem találnak semmit, tehát tette a dolgát a WD is.

Hozzászólok Aktív témák