Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • pc360

  addikt

  válasz TRob1 #65966 üzenetére

  Na, akkor leírom a következő jelenséget, ami most is előfrodult:

  - nincs telepítve a friss rendszeren semmi a PDF-hez
  - felrakom a Sumatra PDF-et, telepítéskor default pipa be
  - a program elindul, de a win már közben kiírja, hogy valami nem kóser, ezért visszaállítja a PDF-ek kezelését az iexplore-ra... anyád
  - amikor indítom a példa PDF-et, egyből felajánlja a programlistát, de innen megint csak eltűnt checkbox, ami fixálná is a választást

  Annyi szerencsém volt a PDF kapcsán, hogy jobbklikkes Open with menünél még megmaradt a checkbox, így a Sumatra a felelős olvasó. Ezt a Win kavarja meg, mert kénye-kedve szerint leminősít programokat, és elveszi tőlük a fájltársításokat, ráadásul úgy, hogy vissza se tudd rakni azokat. Ilyesmi történt az előző telepítésen az IrfanView-al is, csak ott még az Open with és mindenféle más menütől is elvette a lehetőséget, hogy fixálhassam a progit. Totál káosz ez az egész fájltársító szisztéma, túl sokat képzel magáról a win.

  Meg ha már egyszer alapértlemezetté állítok egy zene- vagy videolejátszót, akkor mi a retekért kell feldobnia megint a programlistát fájltípusonként, hogy aztán egyesével fixálgassam be őket? Semmi értelme az egésznek, a Windows 7 sokkal jobban működött ilyen szempontból. Ott, ha adminból indítottál egy progit, ki tudta magának alakítani azokat a társításokat, amikre szüksége volt, mindenféle utólagos szarakodás nélkül.

  Az oké, hogy biztonsági okokból nem árt egy köztes rétegre pakolni ennek a kezelését, de akkor legalább az a réteg legyen egyféle, átlátható, és valóban használható. Na, ilyen a Winben nincs, és a menük is vagy tartalmazzák a checkboxot, vagy épp nem. Vagy működnek, vagy sem. És akkor ez a nagy és csodálatos 16299. El sem tudom képzelni, hány év lehet még, mire eljut a rendszer egy minden szempontból átlátható és működő állapotig, ami nem tartalmaz még mindig Win 95 menü-lenyomatokat, keverve az újabb felületekkel. 5? 10? 15? Röhej.

  [ Szerkesztve ]

  Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

Hozzászólok Aktív témák