Új hozzászólás Aktív témák

  • #54072192

    törölt tag

    válasz King Unique #95016 üzenetére

    "Meg mondjuk nem keverendő a diagnosztikával, telemetriával, ami a Windows 7 és 8.1 rendszereknél is megvan."

    De, pontosan ez történik. Mielőtt a Microsoft átírta anno 2015 környékén az adatvédelmi nyilatkozatot (One Microsoft Privacy Policy), mintha senki sem ismerte volna a telemetriát, és hogy ez adatgyűjtést jelent. Szó szerint bármi, ami netre csatlakozik, gyűjthet adatokat, de nem feltétlenül teszi, vagy nem feltétlenül olyan mértékben, ami hátrányos lehet a felhasználóra nézve. Erre vannak a nyilatkozatok, ott a Microsofté is, nagyon szépen le van írva, hogy mit gyűjt. Mert gyűjt, ez sosem volt letagadva, de a 7-nél vagy az XP-nél sem. Ha pedig bizonyítottan olyan adatokat gyűjt, amik nincsenek megnevezve, és személyhez köthető felhasználói adatnak minősülnek, akkor lehet perelni és megnyerni.

    És a rengeteg hatásvadász cikk miatt megjelentek a blogposztok, amikben magyarázták a kérdéses dolgokat, meg létrejöttek az ehhez hasonló cikkek.
    Például a kézírás felismerését segíti a lerajzolt betűk elküldése, vagy ott vannak a billentyűzet manuálisan hozzáadott javaslatai. Egyiket sem kell használni, egyik sem keylogger. Az elmúlt ~4 évben rengeteget változott a rendszer, kevesebb az alapszinten gyűjtött adat is, sokkal egyértelműbb mindenkinek az egész, de mégis...

    A Win7 támogatása már most is csökken.

Új hozzászólás Aktív témák