Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Geri27 #89143 üzenetére

    A számítógép leállítása helyett alapvetően két mód van: HIBERNÁLÁS és az ALVÁS.

    HIBERNÁLÁS:
    Ekkor a memória tartalma kiíródik az elsődleges háttértárra majd a gép kikapcsol. Ilyenkor az sem gond ha az áramot is lekapcsoljuk. Hátránya hogy mivel a memória tartalmát ki kell írni a háttértárra ezért lassabban áll le és lassabban is ébred belőle, de biztonságos mert az sem baj ha hibernálás alatt elmegy az áram.

    ALVÁS - ALVÓ MÓD:
    Ekkor a memória tartalma a memóriában marad ( mivel a memória egy "volatilis" adattár jelentése: a rajta lévő adatot addig őrzi meg ameddig feszültség - áram - alatt van) ezután áll le a gép.
    Előnye hogy nagyon gyorsan leáll és gyorsan indul hátránya hogy ha elmegy az áram - alvó mód közben akkor a memória tartalma elszáll.

    HIBRID ALVÁS: ha jól tudom ez arról szól, hogy a leállításnál kiíródik a RAM tartalma az elsődleges háttértárba de a memória feszültség alatt IS marad tehát az elalvás kicsit lassabb mint a sima alvásnál de az ébredés már ugyanolyan gyors de ha véletlenül áram nélkül maradnak a RAM-ok akkor is fel tud ébredni csak lassabban mert a memóriát mint a hibernálásból való ébredésnél a háttértárból fogja kiolvasni.

    Tehát amikor a Gyors indítás be van kapcsolva és a leállításra kattintasz igazából nem áll le a gép csak HIBRID ALVÁSBA megy (vagy sima alvásba ezt nem tudom pontosan de a hibrid alvás biztonságosabb és ha az elsődleges háttértár SSD akkor alig észrevehető a megnőtt leállítási idő de a sokkal biztonságosabb)

    Időben szerintem nem nyer annyit az ember vele mint amennyi problémát esetleg okozhat, sajnos vannak
    programok amik kevésbé kultiválják az alvást.

    Persze steele80-nek is igaza van, pl. én is régebben altattam néha gépet és soha sem volt belőle gond tehát valószínű hogy a kártyával van a gond ami egy olyan hiba lehet amire az alvó mód rásegíthet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák