Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz SP4C3 #84508 üzenetére

    Az a megoldás - sajnos már én is rájöttem jó régen - amit twofatcat is ír. Friss windows telepíté után hagyni kell, hogy "lefrissítse" magát a windows azaz feltelepítsen amit akar - ekkor szoktam lefuttatni az update-et is és ha mindennel végez folytatom a programok telepítését és a végén gyalulom az UWP-s appokat:
    POWER SHELL rendszergazdaként futtatva:

    "Get-AppxProvisionedPackage -Online | Remove-AppxProvisionedPackage -Online"

    majd ezt is lefuttatom: "Get-AppxPackage -allusers | Remove-AppxPackage" persze " nélkül kell beírni.

    Ezután még ami a start menüben van egyszerűen jobb klikk és eltávolítás -ezek sokszor csak ajánlások még nincsenek is a gépen a másik fontos hogy Gépház - Adatvédelem - Általános fülnél minden OFF-ra. (Meg persze szinte az összes helyen off)

    janos666

    Azért a fényerő levétele sem mindig segít én amúgy is alacsonyabb fényerőn használtam már korábban is, sőt a "vaksötétben" monitor bámulás sem jó nekem mindig megy nem messze egy kis lámpa szórt fénnyel hogy nem legyen teljesen sötét. Pont a túlzott kékfény és a melatonin termelés az egyik baj főleg hosszú távon.
    Annyira megkedveltem az f.lux® programot, hogy más fénybeállításokkal de egész nap megy a gépen.

    A monitor alap fényerejét veszi 6500K-nak de én már rég nem használom azon hanem már napközben 5500K-n naplementekor automatikusan átváltva 3400K-n.

    A beépített megoldással voltak problémáim - elfelejtette a beállítást egy rendszer újraindítás után stb. úgyhogy maradtam a jól bevált - hosszú fejlesztési szakasszal a háta mögött kiforrott - F.Lux-nál, de a végeredmény ugyanaz csak az F.Lux megbízhatóbb és ha van igény akkor több mindent is be lehet vele állítani.

Új hozzászólás Aktív témák