Új hozzászólás Aktív témák

  • picur10

    aktív tag

    Sziasztok!
    2 hete egyik windows indítás után a gép nem ismerte fel a rendszer ssd-t, már a biosban sem látszott. Most hoztam vissza a szervizből, azt hittem üres lesz, de rajta van minden. Az ssd nem tudom melyik sata csatlakozón volt, illetve van egy kisebb is a gépben. Mindkettő random csatalakozóra került vissza. (hátha ez fontos lesz)
    A windows is elindult először, de újraindulás után kék halált kaptam. 2-3 újraindításnál ez volt, végül többszöri nekifutásra az auto javítás megoldotta a dolgot.
    A gondom az, mintha nem tudna olvasni egyes beállításokat a windows:
    - nem működik a start gomb (sem jobb, sem bal klikkre nem reagál)
    - a tálcán lévő 2 ikon (pl. chrome) fehér, ha rákattintok "nem nyitható meg az elem. Lehet, hogy áthelyezték, átnevezték vagy törölték. Eltávolítja az elemet?" hibaüzenet jön
    - ha kézzel elindítom a chrome-t, akkor tök alapként indul, ha be is jelentkezem akkor is bezárás, újra futtatás után újra tök alap, nem vagyok belépve stb. Mikor a gépet legelőször elindítottam, akkor hibernálásból jött vissza, ott megvolt a vagy 30 tab, fb belépve működött stb. Most se usernevek, se jelszavak, semmi
    - a win háttér elment, tök fekete egyszínű
    - a desktopra volt kitéve 1-2 jpg, amit a gyerek csinált. Azt most nem tudom megnyitni (can't read file header), csak pl. rendszergazdaként indított total commanderből. A felhasználói fiókom továbbra is rendszergazdaként van beállítva, mint eddig.

    Különböző cikkek alapján ezeket már lefuttattam powershellben, rendben lementek, csak éppen nem segítettek. :(
    sfc /scannow
    DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

    Van valami remény, vagy újra kell raknom mindent? :W

Új hozzászólás Aktív témák