Új hozzászólás Aktív témák

  • Z10N

    veterán

    válasz King Unique #83196 üzenetére

    "Ha már az a módi nálad, hogy mindenkinek így visszaidézgetve válaszolsz"
    Nem "modi". Atlathatosag.

    "Nálam meg 0-szor eddig, pedig több, illetve többféle USB-tárolóeszközt is használok Windows 10-zel."
    Ha a problema felmerul valahol akkor az problema es noveli a statisztikat. Agydaganatba is csak az hal bele akinek van, akinek meg nincs az akkor tagadja, hogy letezik?!

    Mac es Linux siman felismeri es kezeli. A hw hibatlan, a disk allapota 100/100, smart-nal nincs flag.

    "nem minden USB-chip támogatott, vagy ha igen, akkor sem feltétlen teljes mértékben"
    Ez igaz. Esetemben mindketto ASMedia. Hibatlanul mukodnek. Egyedul neha a sebessegre lehet szavam, de az gondolom mar az usb3 szabvany sara.

    "Ki tudja...Amúgy meg nemcsak ezek tartoznak bele."
    Nem sokat vannak mozgatva, szoval kizart.

    "Normál esetben menet közben, az OS alól szokás, javasolt. De elvileg annak leállításával, illetve a gép kikapcsolásával is megtörténik és utána fizikálisan is leválasztható az eszköz."
    Meg jo, hogy ezt 2018-ban megtehetem :D

    "Nem mindig kell piszkálni, de ha úgy szükséges, akkor alap dolog, hogy be kellene állítani a megfelelő jogosultságokat NTFS fájlrendszernél, ami csak néhány kattintás. Nem pedig utólag rácsodálkozni, hogy a másik Windowsnál, másik felhasználói fiók alatt miért nincsen mindenhez teljes hozzáférés..."
    Nem piszkaltam. Minek tennem?! Nem alap dolog a beallitasa. Az alap az, hogy mindenki mindenhez hozzafer, kiveve ha beallitom, hogy ne igy legyen. Egy szimpla masolas tortent, nem biztosnagi es rendszerfileokat mozgattam. Mi az hogy racsodalkozni?! Amikor egy alapfunkcio nem mukodik megis mi a f@szomat kene csinalnom, tapsolnom? Oldja meg a win10 magatol. Erdekes a win7-nel nem volt ilyen hulyeseg.

    "Annál mondjuk nem nagyon van mit, de nem is arra vonatkozott"
    Na ugye. Marmint mi?

    "Az ilyen rejtélyes problémáknál jellemzően mindig utólag derülnek ki a dolgok, utólag csordogálnak az újabb és újabb részletek, hogy mégsem minden volt teljesen OK, mint ahogy azt előzőleg állította az illető..."
    Hagyjuk a mellebeszelest.

    "Na meg az pl. most utólag derült ki, hogy másmás gépén is használva volt a külső merevlemez, vagy lehet más is használta őket, ki tudja..."
    Mi az, hogy most derult ki?! :DDD Ezzel nyiotttam a problemat. 2018-ban miert kene problemat jelentsen ez, amikor a win7 idoszakban nem volt ilyen? Mi az, hogy mas is hasznalta? "Ki tudaja", ez most komoly?

    "Ez egy dolog... Viszont az nem derül ki belőle, hogy pl. a fizikai csatlakozók és az USB-kábel rendben van-e, maga a külső ház, illetve a merevlemez OK-e."
    Az meg egy masik, hogy robosztus. De kiderul. Keves mozgatas ---> csatlakozo allapot/usb kabel. A kulso haznak ehhez mi koze? Sokadhjara irom, de ugy latszik nem tunik fel: 100/100.
    Ezenkivul ugy latom nem jon le szamodra, hogy akkor a smart jelezne es FS hiba lenne. De mint mondtam jogosultsagi hiba.

    "Itt a fizikai csatlakozó és az aljzat, illetve a megfelelő illeszkedés, valamint a kábel állapota a lényeg, nem az, hogy milyen vastag..."
    Ok, ugy latom csak ezt tudod ismetelgetni. sokadjara irom le hw/hdd 100/100. Capisce?

    "Ha a Windows az eszköz csatlakoztatáskor problémát észlel és javítást ajánl fel, ott már eleve nem stimmel valami... "
    Ugy latom nem ertelmezted amit irtam. Elsore nem ajanlott fel semmit. A meretek jok voltak, csak a fileok voltak elerhetetlenek. Ezert manulaisan futtatam eloszor es talalt is hibat, de generalt is ujakat.

    "Normál esetben csak úgy magától, mindenféle ok nélkül nem szokta."
    Nem mondod?! Meg jo.

    "Érdekes, hogy most is csatlakoztatottam az egyik külső HDD-met és jé, nem akarja javítani a Windows 10, minden rendben van vele..."
    Ez megis kit erdekel?! Menj el az orovoshoz es mondd neki, hogy egeszseges vagy, de azert vizsgaljon mar meg.

    "Mondjuk több 100 TB-nyi, meg PB-nyi adatot nem szoktam mozgatni alkalmanként, hanem max. több száz GB-ot, vagy esetleg pár TB-ot."
    Teljesen mindegy a meret, nem ezen kell lovagolni. Ha a hetvegi 100MB-nyi fenykepeim tunnek igy el, akkor is bosszant.

    "Ha pedig Linux, akkor azzal pont nem olyan régen szívtam, mivel az USB 3.0 eszköz, 3.0-s kábellel, 3.0 portban csak USB 2.0 sebességgel volt hajlandó másolni valamiért..."
    Az driver miatt lesz, mint emlitettem az elobb, a sebessegre neha nekem is gondom van.

    # sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

Új hozzászólás Aktív témák