Új hozzászólás Aktív témák

  • #19482368

    törölt tag

    Nyugdíjba megy egy Windows 10-változat

    Véget ér az 1511-es verzió pályafutása, utoljára április 10-én kap biztonsági frissítéseket.

    A tervek szerint a Microsoft két héten belül nyugdíjba küldi a Windows 10 operációs rendszer egy 2015-ös kiadását: az 1511-es verziószámú verzió április 10-én kapja az utolsó biztonsági frissítéseket. A verzió eredeti visszavonultatási dátuma 2017 október 10-e volt, azonban tavaly novemberben a Microsoft hat hónappal meghosszabbította a szoftverváltozat élettartamát, de csak a vállalati felhasználók számára. A támogatás kiterjesztését Michael Niehaus, a Windows akkori termékmarketing igazgatója jelentette be blogbejegyzésében.

    - Annak érdekében, hogy segítsük egyes korai alkalmazókat a Windows mint szolgáltatás modellre való átállás végrehajtásában, kiegészítő szervizcsomagokat fogunk kiadni az 1511-es verziószámú Windows 10-változathoz további hat hónapon keresztül, 2018 áprilisáig, írta Niehaus.

    A támogatás meghosszabbítását a Windows 10 Enterprise és a Windows 10 Education változatot futtatók élvezhették, a Windows 10 Home és a Windows 10 Pro kiadásokat használók terméktámogatása tavaly októberben az eredeti ütemezés szerint megszűnt.

    Ide tartozó hír, hogy az idén az Enterprise és Education kiadások valamennyi változatának (1607, 1703 és1709) támogatását meghosszabbította hat hónappal a Microsoft, ami azt jelenti, hogy a támogatási periódus 18 hónapról 24 hónapra nőtt. A Home és Pro változatok támogatási ideje továbbra is 18 hónap. Ez az eltérés elbizonytalaníthatja a felhasználókat a tekintetben, hogy végül is mikor ér véget egy Windows 10-verzió támogatása.

    A Microsoft az 1511-es változat esetében a januári és februári kumulatív frissítésekben informálta a felhasználókat a támogatás megszűnéséről, arra hívva fel a figyelmüket, hogy térjenek át a Windows 10 legújabb verziójára, ha továbbra is kapni akarják a frissítéseket.

    A Gartner piackutató cég elemzője, Michael Silver szerint a hosszabbítgatás azzal a veszéllyel jár együtt, hogy a felhasználók nem fogják elhinni a Microsoftnak, hogy akkor ér véget egy termék támogatása, amely időpontot a szoftvergyártó óriás eredetileg megad. Rossz precedenst teremthet a módszer azzal, hogy a vállalatok arra számítanak majd, a Microsoft úgyis meghosszabbítja a támogatás időtartamát.

    Forrás

Új hozzászólás Aktív témák