Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • csicso82

  nagyúr

  Akkor a tanácsom bevált, mármint ha nem jön össze semmi akkor az újratelepítés. A Comodo-t inkább nem ajánlanám. Szükséges a "külön" tűzfal? Remélem tudod, hogy a Comodo is csak a win tűzfalát használja, szoktál külön blokkolni dolgokat vagy a Comodo-ra hagyod mert alap beállításokon a Comodo gyakorlatilag egy win tűzfal, de a win tűzfal kevésbé látványos felületén is tudsz szabályokat létrehozni.

  Ha megfontoltabb felhasználó vagy + naprakész windows + naprakész böngésző (Firefox, Chrome vagy Chrome alapú : opera, vivaldi legfrissebb stabil, explorert vagy edge-t inkább hanyagold) + a böngészőbe telepítsd az UBLOCK ORIGIN kiegészítőt FF-re és Chrome-okra van, reklámoktól és kártékony dolgoktól is véd - van pár jó szűrőlistája)
  + 1-2 hetente vagy ha valami gyanúsat érzel másodlagos védelemként lefuttatod a következőket:
  - MBAM (a prémium licence-t inaktiválod a rendszerrel indulást kikapcsolod onnantól ingyenes verzió lesz és nem fog fölöslegesen futni)
  - Adwcleaner
  - Emsisoft Emergency Kit
  - Dr. Web CureIt

  Esetleg mét Hitman pro de csak ha komolyabb gondot észlelsz mivel ennek nincs ingyenes verziója csak fizetős és a próbaverzió 30 nap alatt lejár és utána már nem használható a fentiek teljesen ingyenesek.

  Akkor bőven elég lehet a windows saját védelem (a fontos adatokról egy külső offline adathordozón rendszeres mentéssel) DE ha igényled a külső fél védelmét akkor ajánlom az Avast free-t (telepítésnél csak ezt a 3 és/vagy 4 modul telepítéssel : fájlvédelem, webvédelem, viselkedés védelem és ha van igény levelezés védelem (a webvédelem modul védi a webes leveleződet pl. gmail, freemail stb. de az asztali pl. outlook használata eetén érdemes a 4-ik modult a levelezésvédelmet is feltenni)

  Aktívan használom egy erős és egy régi gyenge gépen is megelégedéssel, szoktam mást is kipróbálni de a végén mindig visszatérek rá.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák