Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Ferenc. #73850 üzenetére

    Honnan is kezdjem: a driver keresők közül ingyenes vonalon a driver booster az egyik legjobb. DE!! alapesetben nem kell ilyesmivel foglalkozni, azaz ha a windows feltelepít MINDEN driver-t és a gép ezzekkel HIBÁTLANUL működik akkor nem használj ilyen programot.
    Mikor lehet ilyet használni:
    - hiányzik egy driver - a win nem talált hozzá - ekkor egy ilyen külső programos keresés segíthet
    - a feltelepített driver nem jó - keresel egy frissebbet vagy akár egy régebbit hátha azzal jó lesz

    Amit frissíthetsz magadtól - felkeresed a gyártó honlapját stb. - az pl. a VGA driver (pl. nVidia, AMD) vagy a hangkártya drivere (pl. én a Realtek driverem a softpedia-ról szokta letölteni)

    twofatcat

    Egyetértek, de sokszor a gyártói driver-t elég nehéz megtalálni, úgyhogy HIÁNYZÓ vagy HIBÁSAN működőnél érdemes próbálkozni akár az driver boosterrel is, persze ilyenkor a lefuttatás után is csak azt az egy driver-t szabad frissíteni vagy telepíteni amivel gond volt vagy hiányzott a többi ajánlatot inkább ne eröltessük.

    Saját példám: SSD-n van a rendszerem HDD-n adat beállítottam hogy 20 perc tétlenség után a HDD (7200RPM-es 2TB-os Barracuda) álljon le, így jóval csendesebb lett a házam feltettem egy "frissebb" driver-t és az tűnt fel pár óra múlva, hogy a HDD nem állt le kiderült ez a "friss" driver volt az oka, ez is csak egy szög volt ezeknek a driver keresőknek a koporsójában a részemről, újra hangsúlyozva: hiányzó vagy hibás drivernél lehet próbálkozni "ennél már rosszabb nem lehet" alapon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák