Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Orgi #73407 üzenetére

    Nincsen semmi meglepő az 5 db partícióban, UEFI-s telepítésnél a Windows 8.1/10 egyaránt létrehoz a rendszerpartíció (C) mellett + 3 db kisebb partíciót a rendszer számára. A C után lévő helyreállítási partíció meg valószínűleg az upgrade után jött létre.

    A klónozásnál nyilván mindegyiket javasolt kijelölni és átklónozni az új meghajtóra. A Macrium Reflect esetében akár a művelet előtt is lehet változtatni a partíciók méretét, kiterjeszteni őket stb. Ahogyan klónozás után a futó Windowsnál is lehet használni a lemezkezelőben a kötet kiterjesztése opciót. Viszont utóbbi esetben a klónozás után a C rendszerpartíció és a fennmaradó nem lefoglalt terület közé ékelődött helyreállítási partíció gondot okozhat a kiterjesztésnél. De külső particionáló programokkal akár ez esetben is megoldható, mint azt egy hasonló eset is szemlélteti.

    Ha 1x telepítve lett arra a hardverre a Windows 10, akkor regisztrálásra került a hardverazonosító és társítva lett hozzá a telepített Windows-kiadás. Tehát egy újratelepítésnél termékkulcsot sem muszáj megadni, mert utána automatikusan aktiválódni fog a rendszer. Viszont, ha tiszta telepítést csinálsz, akkor a programokat utána újra fel kell telepíteni, testreszabni a rendszert igény szerint stb. A klónozással pont ezt lehetne elkerülni és ott folytatni a rendszer használatát, ahol abbahagytad.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák